Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kendi Sınıflarını Yaptılar

Kendi Sınıflarını Yaptılar

Tarih 12 Eylül 2008, 17:26 Editör PINAR YILMAZ

Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Rıfat Savrun önderliğinde velilerinde destekleriyle görsel ve işitsel elektronik tekniklerinden yararlanarak modern örnek bir sınıf oluşturuldu.

‘Kendi Sınıfını Kendin Yap’

Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Rıfat Savrun önderliğinde velilerinde destekleriyle görsel ve işitsel elektronik tekniklerinden yararlanarak modern örnek bir sınıf oluşturuldu. Sınıfın oluşturulmasına öncülük eden Rıfat Savrun “Milli Eğitim Bakanlığının ‘Kendi Sınıfını Kendin Yap’ projesinden yola çıkarak kendi sınıfımızı kendimiz yaptık” dedi.

 

‘AKILLI SINIF’ SINIF OLUŞTURULDU

Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu tarafından tüm okullara örnek olacak bir projeyi hayata geçirildi. 4/A sınıf öğretmeni Rıfat Savrun öncülüğünde öğrenci velilerinin de destekleriyle ‘Akıllı Sınıf’ sınıf oluşturuldu. Sınıfın açılışını okul yönetimi dün gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Okulun Müdür Yardımcısı Suat Çağlı, günümüzde materyalin çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Eğitim sürecinde teknolojinin nimetlerinden mutlaka yararlanılmalıdır” dedi

 

EĞİTİMİN KALİTESİNİ YÜKSELTİLEBİLİR

Akıllı sınıf projesini hayata geçirerek nimetlerinden faydalanılmasının gerektiğinin altını çizen Çağlı “Okul olarak bizde bunu gerçekleştirdik ve akıllı sınıf uygulamasını hayata geçirdik. Öğrencilerimizin daha verimli eğitim almaları için diğer okulların da bu sistemi kullanmalarını isterim. Görsel ve işitsel elektronik tekniklerin kullanılarak, bir sınıfın özel olarak tasarlanmasıyla, dersler daha anlaşılabilir, verimli hale getirilebilir ve bu sayede eğitimin kalitesini yükseltilebilir. Bu yapının destekli ve internet tabanlı eğitim uygulamalarıyla, birleşmesiyle teknolojiyi her türlü kullanan mekânlar Akıllı Sınıf olarak adlandırılacaktır” şeklinde konuştu.

 

VELİLERİMİZLE BİRLİKTE OLUŞTURDUK

Çağlı “Akıllı Sınıfta, bir öğretmenin birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar kullanacağı tüm kaynaklar mevcut olmaktadır. Biz bu sınıfımızı okulumuzdan hiçbir kaynak almadan velilerimizle birlikte oluşturduk. Biz sınıf olarak ileriki günlerde okulumuzla birlikte birçok projeye imza atacağımıza inanıyorum. Bana her türlü desteği veren okul yönetimine ve velilerimize teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

 

EĞİTİM DAHA VERİMLİ OLACAK

Okulun eski öğrencilerinden İsa Sarıaydın “Günümüzde teknoloji çok önemli bir yere sahip. Okulların eğitim sürecinde teknolojiden yararlanmaları verilen eğitimin daha verimli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca okulun eski öğrencisi olarak böyle bir programa davet edildiğim için teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Programdan sonra okulu tanıtan Müdür Yardımcısı Suat Çağlı, okulda çok fazla değişlikler yaptıklarını, 3 bilgisayar odası ve 60 bilgisayarın öğrenciler tarafından kullanıldığını, daha önce depo olarak kullanılan alanı tiyatro salonu yaparak geçen sene 55 tiyatro oyunu sahnelediklerini ve Kırıkkale’de birkaç okulda bulunan bir laboratuar yaptıklarını söyledi. Ayrıca Çağlı, Belediyeden çevre düzenlemesi yapmalarını istediklerini belirtti.

 

Bu haber 3561 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi