Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Yahşihan'da coşkulu kutlama

Yahşihan'da coşkulu kutlama

Tarih 30 Ekim 2008, 17:52 Editör PINAR YILMAZ

Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kırıkkalede olduğu gibi Yahşihan'da da düzenlenen törenle coşku içerisinde kutlandı.

Yahşihan’da coşkulu kutlama

Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kırıkkale’de olduğu gibi Yahşihan'da da düzenlenen törenle coşku içerisinde kutlandı.

 

BAYRAKLARLA DESTEK VERİLDİ

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yahşihan Kaymakamı Ünal Coşkun, Jandarma Ordonat Komutanı Albay Hüseyin Kubuk, Emniyet Amiri Uğur Çelik ve Belediye Başkanı Şefik Güneşer’in halkı selamlaması ile başladı. Vatandaşlar, çocukları ile birlikte ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak törene destek verdi.

 

29 EKİM MİLLETİMİZİN EN BÜYÜK DESTANI

Törende bir konuşma yapan Yahşihan Kaymakamı Ünal Coşkun, asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış yüce Türk milletinin tarihinin en büyük bayramının 85. yılını büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Kaymakam Coşkun, bugünün Türk tarihinin en büyük bayramı olduğunu belirterek, "Çünkü yüce milletimiz tarihte birçok büyük devlet ve bunlara bağlı olarak büyük medeniyetler kurmuştur. Ama bunların hiçbirinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerine döktüğümüz kadar kan dökülmemiş, binlerce şehit verilmemiştir. Her türlü imkânsızlığın yaşandığı o şartlar altında zafer kazanmak, zamanın en güçlü ordularını Anadolu topraklarında perişan etmek, donanmalarını Ege'nin derinliklerine gömmek, düşünüldüğünde akıllara durgunluk veren, bütün mantık ölçülerini alt üst eden bir neticedir. Onun için 29 Ekim milletimizin en büyük destanı, Türk Tarihi'nin de en büyük bayramlarından biridir. Türk milleti bağrından bir Mustafa Kemal çıkarmış ve O'nun önderliğinde, O'nun gösterdiği aydınlık fakat, meşakkatli yolda azimle ilerlemiş, neyi varsa milleti uğruna sarf etmiş, önüne çıkan engelleri teker teker aşmıştır" dedi. Cumhuriyet'in 85. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Büyük bir coşku ile kutlanan Cumhuriyet Bayramı, resmi geçit töreni ile son buludu.

Bu haber 3058 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi