Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Öğretmenevi kimin evi?

Öğretmenevi kimin evi?

Tarih 17 Aralık 2008, 08:57 Editör PINAR YILMAZ

Öğretmenevlerinden yararlanan üyelerin öğretmenevi kimliklerine yapıştırmak zorunda oldukları senelik bandrol ücretleri 18 YTL den 60 YTL ye çıkarıldı.

Konu Hakkında Açıklama Yapan Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN ;Yıllık enflasyonun memur maaşlarına zam yapılırken % 10 olarak öngörüldüğü ülkemizde öğretmenevi bandrollerinin neden % 350 oranında artırıldığı yetkililer izah etmek zorundadır.

 
Ülkeyi tüccar zihniyeti ile yöneten hükümetin bu zihniyetinin bir yansıması olduğunu düşündüğümüz bu uygulama eğitimcileri kaygıya sevk etmiştir.Öğretmenevleri kar etme ,karlılık oranlarını artırma mantığıyla yönetilemez.Öğretmenevleri eğitimcilere hizmet etme kuruluşlarıdır.Ancak günümüzde eğitimcilere hizmet etmek yerine İktidar Partisi siyasetçilerine hizmet veren ,onların toplantı ve kulis yaptıkları,yerler haline gelmiştir.

Eğitimcilerin parasıyla kurulan ve yürütülen bu kuruluşlar siyasilerin evi ve mekanı değildir.

 

        Öğretmenevi senelik bandrol ücretlerinde yapılan bu olağan dışı ve mantık dışı artışı asla kabul etmiyoruz.Kamu yararı ve eğitimcilerin yararı bulunmayan bu uygulama sendikamızca yargıya taşınacaktır.

Bu haber 3664 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi