Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Okulda Aşure Yaptılar

Okulda Aşure Yaptılar

Tarih 08 Ocak 2009, 09:41 Editör PINAR YILMAZ

Öğrenciler Aşure Haftası'nda Aşure Yaptı.

Kırıkkale Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, Muharrem ayı ve aşure haftası nedeni ile okulda aşure yaparak kutlama yaptı.
 
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure geleneği Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde bu yılda devam etti. Oku Müdürü Şevket Yurduseven,300 kişilik aşure yapıldığını ve okuldaki tüm öğrenmen ve öğrencilere dağıtıldığını dile getirdi. Aşure için alınan malzemelerin giderlerini ortak bütçeden karşılayan öğrenciler, mutfak bölümünde okuyan arkadaşlarının yaptığı aşurelerinin lezzetli olduğunu söylediler. Müdür Yurduseven “Öğrencilerimiz tüm alanlarında başarı gösteriyor. Özellikle mutfak bölümünde okuyan öğrencilerimizin yaptığı yemekleri yemek için diğer arkadaşları bir sonra ki günü iple çekiyor” dedi.
 
Bahşılı Eski Şarap Fabrikasına taşınan Anadolu Turizm Meslek Lisesini tanıtan Okul Müdürü Yurduseven “240 öğrenci, 1 Müdür 3 Müdür Yardımcısı 4 Usta Öğretici, 1 Memur ve 3 adet hizmetli ile eğitim-öğretim devam etmektedir. Okulumuzda Yiyecek ve içecek hizmetleri ve konaklama ve seyahatname alanı olmak üzere 2 alan bulunmaktadır. Mutfak, Servis, pastacılık ve Ön büro olmak üzere 4 dalda eğitim yapmaktadır. Öğrencilerimiz yöremizin, ülkemizin ve dünya mutfaklarının yemeklerini yapmayı ve bu yemeklerin nasıl servis yapılacağını öğrenmektedirler” şeklinde konuştu.  
 
Öğrenciler ise, okul girişindeki inşaat moloz yığınlarının yollarının çamur deryasında olmasının okulumuzun adına yakışmadığını, biran önce bunları Kırıkkale belediyesinin dikkate alarak bakım yapılması gerektiğini dile getirdiler. Haber:Ahmet Yaman

Bu haber 2043 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi