Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

KÜ'ye 14 Milyon TL ödenek

KÜ'ye 14 Milyon TL ödenek

Tarih 27 Ocak 2009, 15:07 Editör PINAR YILMAZ

2009 yılı için üniversitelere tahsis edilen eğitim yatırımı ödeneğinin miktarları belirlendi

KÜ’ ya 14 Milyon TL ödenek

2009 yılı için üniversitelere tahsis edilen eğitim yatırımı ödeneğinin miktarları belirlendi. 1,1 Milyar TL'lik ödeneğin onda biri Doğu ve Güneydoğu'daki 7 üniversiteye gidecek. Kırıkkale Üniversitesi ise 14 Milyon TL ödenek alacak.

 

BÖLGEDE TOPYEKUN KALKINMA SAĞLAMAK

Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) 2009 yılı için üniversitelere tahsis ettiği 1,1 milyar TL'lik eğitim yatırım ödeneğinin onda biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 7 üniversiteye gidecek. DPT verilerinden yapılan derlemeye göre, Dicle Üniversitesine 21,9 milyon TL, Harran Üniversitesine 18,6 milyon TL, Kars Kafkas Üniversitesine 16,5 milyon TL, Gaziantep Üniversitesi 14,9 milyon TL, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine 14,8 milyon TL, Adıyaman Üniversitesine 13 milyon TL ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine 11 milyon TL ödenek ayrıldı. DPT yetkilisi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki üniversitelere yüksek ödenek ayrılmasının temelinde, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DOKAP) gibi bölgesel projelere paralel, bölgede topyekun kalkınma sağlamak olduğunu belirtti.

 

YENİ KURULAN 9 ÜNİVERSİTEYE 51 MİLYON LİRA AYRILDI

Yeni açılan 9 üniversiteden bölgede yer alan Ardahan, Bayburt, Hakkari, Iğdır, Şırnak ve Tunceli üniversitelerine 5,5'er milyon TL, Gümüşhane Üniversitesine de 8 milyon TL eğitim yatırımı için kaynak tahsis edildi. Bartın ve Yalova üniversitelerine de 5'er milyon lira ayrıldı. DPT yetkilisi, yeni kurulan üniversitelere bu yıl için düşük kaynak tahsis edildiğini çünkü söz konusu üniversitelerin çoğunun Henüz kampus yerlerinin bile belirlenmediğini ifade etti. Yetkili ''Yeni kurulan üniversitelerin ilk yıl harcama kapasitesi bulunmadığından düşük tahsis yapıldı. Söz konusu üniversitelerin uzun vadeli gelişim planı ve stratejisi de hazırlaması gerekiyor. Ödenekler bu gibi esaslara göre yapılıyor. Şimdi ayrılan para sadece onarım, mevcut tahsisli binaların makine-teçhizat alımları gibi rutin işleri sürdürmek amacıyla kullanılacak'' şeklinde konuştu.

 

EN YÜKSEK PAYI, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ALDI

DPT'nin üniversitelere, hastaneleri hariç, eğitim yatırımı için tahsis ettiği tutar, toplam 1,1 milyar TL'yi buluyor. Bu tutar içinde en fazla pay, 22,5 milyon TL ile Anadolu Üniversitesine ait. Türkiye'nin önde gelen üniversitelerden Boğaziçi Üniversitesi 12,5 milyon TL, ODTÜ, İTÜ ve Hacettepe 15'er milyon TL, Mimar Sinan Üniversitesi 17 milyon TL, Yıldız Teknik Üniversitesi 18 milyon TL, Marmara, Ankara ve Gazi üniversiteleri 14 milyon TL, İstanbul Üniversitesi 10 milyon TL eğitim yatırımı ödeneği alacak.DPT'nin eğitim yatırımı ödeneği, üniversitelerin altyapı durumu, öğrenci sayısı, öğrenci-bina kullanım oranı gibi kriterler esas alınarak, üniversitelerin teklifi üzerine belirleniyor.Gelişmiş üniversitelere ayrılan eğitim yatırımı ödeneğinin, görece az oluşuna yönelik soru üzerine DPT yetkilisi, eğitim yatırımı ödeneğinin ana hedefinde fiziki yatırımların yer aldığını belirterek, ''Bu üniversiteler altyapı yatırımları büyük ölçüde tamamlamış durumda, bu yönde ihtiyaçları daha sınırlı. Bu üniversitelerde, onarım, yenileme gibi çalışmalar ön planda oluyor'' dedi.

 

 

Bu haber 2110 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi