Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Okul öncesinde pilot şehiriz

Okul öncesinde pilot şehiriz

Tarih 30 Ocak 2009, 09:08 Editör PINAR YILMAZ

Bafra Öğretmenevi Konferans Salonunda Okul Öncesi Eğitim Programı Değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Okul öncesinde pilot şehiriz

Bafra Öğretmenevi Konferans Salonu'nda 'Okul Öncesi Eğitim Programı Değerlendirme' toplantısı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Samsun Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, okul öncesi eğitimde bazı illerin pilot şehir seçildiğini ve bu şehirlerin içinde Kırıkkale’nin de yer aldığını ifade etti.

 

HEDEFİMİZ YÜZDE YÜZ

Samsun Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni projesi kapsamında 2009-2010 eğitim öğretim döneminde Samsun'da zorunlu olacak okul öncesi eğitim ile ilgili hedeflerinin yüzde 100 olduğunu söyledi. Bafra Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan 'Okul Öncesi Eğitim Programı Değerlendirme' toplantısı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Nas, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Samsun'un da içinde bulunduğu 30 ilde başlatacağı yeni uygulama hakkında bilgi verdi. Nas, 2009-2010 eğitim öğretim yılından başlamak üzere pilot uygulamaya dahil edilen illerin seçiminde; derslik, öğretmen, donatım ve materyal ihtiyaçları ile okul öncesinde okullaşma oranlarının yüzde 40'ın üzerinde olmasının dikkate alındığını ifade etti.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Hazırlık çalışmaları kapsamında okul öncesi eğitimin öneminin kavratılması için, sempozyum, konferans, paneller düzenleneceğinin altını çizen Nas, fiziki mekanı uygun her tür okul ve kurum bünyesinde anasınıfı açılması, kamu kurum ve kuruluşlarının boş ve atıl durumda bulunan binalarının tadilat ve dönüşümünün yapılması, anaokulu veya anasınıfına dönüştürülmesi, yapımı devam eden anaokulu inşaatlarının bitirilmesi çalışmalarının sürdürülmekte olduğunu dile getirdi. Nas “Milli Eğitim Bakanlığı'nın Samsun, Çankırı, Tunceli, Amasya, Denizli, Nevşehir, Artvin, Edirne, Rize, Bilecik, Eskişehir, Sakarya, Bolu, Gümüşhane, Sinop, Trabzon, Bartın, Çanakkale, Uşak, Yalova, Muğla, Yozgat, Kilis, Karaman, Bayburt, Ardahan, Kırıkkale, Kütahya, Burdur, Kırklareli illerini pilot il olarak seçtiğini kaydetti. Samsun bulunduğu konum itibari ile potansiyeli olan bir il olduğunu vurgulayan Nas, "Bu nedenle okul öncesi eğitimde hedefimiz yüzde 100." dedi.

 

 

Bu haber 2088 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi