Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir öğrenci bir fidan

Bir öğrenci bir fidan

Tarih 22 Şubat 2009, 15:32 Editör PINAR YILMAZ

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerinde ağaç sevgisi ve çevre bilincini geliştirmek...

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerinde ağaç sevgisi ve çevre bilincini geliştirmek, tohumdan meyve fidanı yetiştirmek ve yetiştirilen fidanları dikmek amacıyla “Bir öğrenci bir Fidan projesi” adı altında bir toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda projenin uygulanması ile ilgili talimatlar verildi.

 

Çevre illere örnek olacak

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dün yapılan toplantı da çevre illere örnek olacak bir projenin hayata geçirilmesi ile ilgili önemli kararlar alındı. Düzenlenen toplantı da “bir öğrenci bir fidan” projesi çerçevesinde yapılacak çalışmalardan bahsedildi. Kırıkkale üniversitesi, Çevre Orman Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü ve Tema vakfının temsilcileriyle düzenlenen toplantının Başkanlığını Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Koşan yaptı.

 

Proje Koordinasyon Merkezi oluşturacak

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül imzasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen genelgede, Üniversite, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Çevre ve Orman Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle yürütülen proje hakkında bilgi verildi. Projenin benzerinin `Bir Öğrenci Bir Fidan Projesi` adıyla ülke geneline yaygınlaştırılmasını düşünen Bakanlığın genelgesine göre, bu amaçla İl Milli Eğitim Müdürlükleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Başkanlığında Proje Koordinasyon Merkezi oluşturacak.

 

Öğretmenler bilgilendirilecek

20 İlköğretim Okul Müdürü ve 8 İlçe Milli Eğitim Müdürü ile gerçekleşen program belirlenen meyve tohumlarının yetiştirilmesiyle ilgili öğretmenler, uygun yöntemlerle bilgilendirilecek. Yerel imkânlarla meyve tohumları ve ekileceği saklama kapları temin edilecek. Tohumların ekileceği uygun tarih belirlenecek ve ekimlerin okullarda öğretmenlerin rehberliğinde öğrenciler tarafından yapılması sağlanacak. Yetişen fidanların bakımı öğrenciler tarafından yapılacak. Yetiştirilen meyve fidanlarının mümkün olduğu takdirde öncelikle okul bahçelerine dikilmesi ya da başka bir şekilde değerlendirilmesine karar verilecek.

Bu haber 1900 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi