Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Kadın Çiftçiler Yarışıyor

Kadın Çiftçiler Yarışıyor

Tarih 06 Mart 2009, 09:22 Editör PINAR YILMAZ

Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürlüğü tarafından 5 yıldır

Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürlüğü tarafından 5 yıldır düzenlenen ve bu yıl 6.si yapılacak olan ‘ Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ adlı bilgi yarışması Kırıkkale birincileri 11 Mart’ta belirlenecek. Kültür merkezinde yapılacak yarışmada 9 grup yarışacak.

 

9 grup katılacak

Bu yıl 6.si düzenlenecek olan ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ bilgi yarışması Kırıkkale birincileri 11 Mart’ta Kültür Merkezinde yapılacak yarışma ile belirlenecek. Saat 14.30’da yapılacak yarışmaya; Bahşılı, Balışeyh, Çelebi, Delice, Karakeçili, Keskin, Sulakyurt Yeşilli köyü, Kılıçlar ve Aşağımahmutlar Kasabası olmak üzere 9 grup katılacak. Çoktan seçmeli sorulardan oluşan yarışmada, Ev Ekonomisi, Meyvecilik, Sebzecilik, Tarla Bitkileri, Hayvancılık ve Tarımsal Mekanizasyon konularında sorular sorulacak.

 

Bölge finalinde 10 il yarışıyor

‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmasının sonuçlarını görmek, tarımsal ve ev ekonomisi konularında performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını pekiştirmek, birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacı 5. yıldır düzenleniyor. Kırıkkale’de birinci olan grup 14 Mayıs’ta Kütahya’da Isparta, Konya, Karaman, Mersin, Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Kayseri illerinin katıldığı bölge finalinde Kırıkkale’yi temsil edecek.

Bu haber 2147 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi