Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
8 Mart Bir başlangıç olsun

8 Mart Bir başlangıç olsun

Tarih 09 Mart 2009, 18:42 Editör PINAR YILMAZ

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama

TÜRK EĞİTİM-SEN KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI.

 

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesince Dünya kadınlar günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

 

7 Mart Cumartesi günü Kırıkkale Öğretmen evi Mavi Salonda gerçekleştirilen programa bayan eğitimcilerin yoğun katılım gösterdiği görüldü.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN; Hak arama, daha iyi yaşam, daha iyi çalışma koşullarının sağlanması için 1800 yıllarında mücadeleye başlayan Dünya kadınları seslerini duyurabilmiş ve 1910yılında Kopenhag’da düzenlenen kadınlar konferansında alınan bir karar ile 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü, Dünya Kadınlar Mücadele Günü olarak ilan edilmesini sağlamışlardır.

            Dünya kadınları 1800’lü yıllardan bu yana vermiş oldukları, ekonomik ve sosyal konulardaki mücadeleler günümüzde de devam etmektedir. Ancak ekonomik ve sosyal haklar konusundaki bu haklı mücadeleye bugün hayatta kalma, küresel güçlerin dünyamıza yeniden şekil verme adına vermiş oldukları savaşlarda hayatta kalma, ölüme karşıda mücadele etmek durumunda kalmışlardır.

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlanmasına mücadeleleriyle vesile olan ABD kadınlarının torunları bugün hemcinslerini öldürmek için yola çıkan oğullarını çiçeklerle uğurlamaktadırlar. Bilhassa Irak, Filistin ve Afganistan kadınları şiddetin her türlüsüne karşı mücadele etmek durumundadırlar.

            Ülkemiz kadınlarına Cumhuriyetimizin kuruluşunda M.Kemal Atatürk dünya üzerinde hiçbir ülkede uygulanmayan hakları, değeri ve önemi 1925 ve 1934 yıllarında gerekli yasal düzenlemelerle vermiş olmasına rağmen, bugün kadınlarımız hala birçok konuda mücadeleye devam etmektedirler.

            Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımız maalesef ülke yönetiminde de layık oldukları yere gelememişlerdir. 550 milletvekilimizin ancak 24 tanesi kadın milletvekilinden oluşmaktadır.

            Kamu idaresinde her alanda kadınlarımızın eksikliği görülmektedir. Bu eksikliğin biran önce giderilmesi şarttır.

            Artık birlikte el ele kol kola mücadele etme zamanıdır. Haklarının geliştirilmesi, yani yeni haklar elde etmek için beraber mücadele etmek durumundayız.

            Türk Eğitim-Sen olarak sendikamız tüm eğitim, iş kolunda çalışan kadınlarımıza açıktır. Tüm bayan eğitimcileri aramızda görmek, onların bilgi ve becerilerinden istifade etmek istiyoruz.
 diyerek tüm bayan eğitimcileri sendikal mücadeleye çağırdı.

 

Daha sonra konuşan Türk Eğitim-Sen Kırıkkale şubesi Kadın Komisyonu başkanı Mukadder ÇOPUROĞLU da konuşmasında ;

 

Hâlbuki İslamiyet kadına 1400 yıl önce hak ettiği değeri ve günümüzde pek çok toplumun kadına tanımadığı hakları verdi. Kadınları evlilik müessesesinde erkeğin hizmetçisi değil hayat arkadaşı olarak kabul etti. Dinimize göre kadınlar kutsaldır. Her kutsala sahip çıktığımız gibi, kadınlarımıza da sahip çıkmalı, onlara hakları olan değeri vermeli ve toplumsal başarının kadınları ortak olduğu bir yaşamda kazanılacağını bilmeliyiz.

 

Dünyada ve ülkemizde kadın erkek eşitliği ve kadınlara yönelik olumsuzlukların yaşaması bütün insanlığın en büyük sorunlarından biridir. Kadınlara karşı şiddet dünyada en yaygın ancak en az cezalandırılan suçtur.

 

Toplumsal refahın sağlanması için kadının toplumdaki statüsü güçlendirilmeli, yönetimlerde kadınlara daha fazla yer verilmelidir. Bu gün kadınlarımız eğitimde iş gücünde, karar alma mekanizmalarında yeterince temsil edilememektedir. Peki, suç tamamen erkeklerde midir? Hayır. Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine verilen pek çok hakkın değerini tam olarak idrak edemeyip, haklarını savunmayan, kendilerini geliştirmeyen kadında bir ölçüde bu günkü durumların oluşmasına ortak olmuştur.

 

Bir anne, bir eş, bir kardeş olarak hayata anlam katan tüm kadınlarımızı dünya kadınlar günü’nü Türk Eğitim-Sen camiası olarak kutluyor.2009 8 Martının kadınlarımız için yeni ufuklar açmasını temenni ediyoruz. Dedi.

 

Daha sonra yemek ikramı yalpan üyeler yemek sonrasında Müzik Öğretmeni Oğuz ÖNAL’ın çaldığı parçalar eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Program sonunda bayan eğitimciler Şube Başkanı M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN’a ve Kadın komisyonlarına teşekkür ederek programı çok beğendiklerini ifade ettiler.

Bu haber 3334 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi