Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KIRIKKALEYİ SEVMEK

Osman TÜRKYILMAZ

28 Temmuz 2009, 09:57

Osman TÜRKYILMAZ

KIRIKKALEYİ SEVMEK
Kırıkkale’yi sevmek bence çok ayrı bir şeydir.  Özelliklerini, geleneklerini, kültürünü, tarihi çok eski olmasa da tarihini sevmek, kötü ve bozulmuş yanlarını ayıklayıp sevmek.
Kırıkkale’yi Kırıkkale yapan şeyler arsında kanı ve soyu da vardır.  Kırıkkale halkının mertliğini, zaman  zaman sert, zaman zaman yumuşak huyunu, açık kalpliliğini ve konuk severliğini sevmek.   Hasandede üzüm, Delicede kavun, Arap aşı, hisar köyünde tandır yemeyi sevmektir. Kırıkkale deyince aklımıza ilk gelen Atatürk ün bize armağanı olan MKE Kurumu fabrikaları, Çeşnigir köprüsü, Yahşihan tarihi demir köprüsü, Ballıbaba camii ve türbesi, Hasandede türbesi, Koçu baba türbesi ve camii ve bunun gibi daha nice yerler. Her ne kadar Kırıkkale deyince yolun ortasından yürüyen insanlarda aklımıza gelse de yinede Kırıkkale’yi seviyorum.
Ne bileyim Annemizi niçin severiz?  Yada tam anlamıyla aşık olduğumuz sevgiliyi niçin severiz?  Ondan daha güzel kadın, daha yakışıklı erkek yok mudur?  Yada daha becerikli, daha bilgili? Şüphesiz vardır ama, biz yinede kendi annemizi, sevgilimizi ve onarlı onlar yapan özelliklerini severiz.   Kırıkkale belki bir İstanbul, bir Ankara, bir İzmir belki bir Antalya değil ama işte Kırıkkale memleketim olduğu için çok seviyorum.  Ve Kırıkkaleliler olarak acısıyla tatlısıyla memleketimize sahip çıkmalıyız. Bizler birer Kırıkkale sevdalısı olarak Kırıkkale yi iyi bir şekilde temsil etmeliyiz.
Şimdi bu kadar övgünün altında Kırıkkale nin tanıtımın ne kadar ne zaman yapılmadığını düşünelim. Yada Kırıkkale ye hafta sonu gezmeye gelen insanlara Kırıkkalenin tarihi yerlerini gezdirelim desek kim biliyor, kim gezdirecek

Bu haber 3270 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi