Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KENDİNİ GELİŞTİREMEYEN İNSAN CAHİLDİR

Raziye UNAL

12 Haziran 2010, 16:08

Raziye UNAL

KENDİNİ GELİŞTİREMEYEN İNSAN CAHİLDİR
İnsanlar kendini geliştirmediği konuda cahildir. Lakin ilim deryası o kadar geniştir ki her bilgiyi öğrenmemizin de imkânı yoktur. Ama her insanın mutlaka öğrenmesi gereken bilgiler vardır. Eğerki, yaşamak için öğrenmemiz gereken konuda cahil kalırsak, hayatımız keşkelerle pişmanlıklarla ve başarısızlıklarla geçecek, bedbaht olacaktır.
Pekiyi insanın mutlaka öğrenmesi gereken konular nelerdir. 1- Huzurlu olmak için, sorumlulukları öğrenmeye,  daha iyi insan olmaya, 2-Hayatın ızdıraplarla geçmemesi için, daha sağlıklı olmaya, zararlı alışkanlıklardan korunmaya 3-Dünyada ve ahirette kazançlı olmak için,  çalışmalarımızda başarılı olmaya ihtiyaç vardır.
 Bu konularda bilinçlenmez bildiğimizi hayatımıza uygulamazsak, yaşantımız boyunca çevremize yük olmaktan zarar vermekten başka şeye yaramaz, insanların nefretini kazanır vefat sonucu insanlara, öldü de kurtulduk dedirtiriz. Ya da bu dünyaya gelişimiz ve gidişimiz sonucu hiçbir güzel etkinliğimiz olmaz, boş gelir boş gideriz.
Güzel Hasletler eğitim Derneği, insanın, insani değer kazanması için bu üç konuda eğitim çalışmalarına başlayacaktır şimdilik Internet sitemizden (www.gulhas.org) yerel gazetelerimizden ve radyomuzdan eğitim çalışmaları yayınlayacaktır. Bu eğitimi işin uzmanı olan kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde yürütecektir.
Eğitim programlarımızın içeriği:
İDEAL İNSAN (daha iyi insan olmak için aşağıdaki konular işlenecek)
1-Kişilik geliştirme: Allah inancı ve sevgisi her ilmin başıdır. Vatan, insan, hayvan ve doğa sevgisi her insanın içine işlemelidir. Dolayısı ile ideal insan olmak için, Yaratanımıza, kendimize, ailemiz ve çevremize  karşı sorumluluklarımızı yerine getirme konuları işlenir.
           2-Ahlaki değerler:  Güzel ahlaklı insan, çevresine sevgi, saygı, hoşgörü ile bakar ve bu üstün değerler nedeni ile birlik beraberlik sevgi saygı çoğalarak çevresine güzel örnek olur. Dolayısı ile güzel insanların yetişmesine vesile olacaktır. 3-Aile eğitimi:  Aile toplumun temelidir. Aile olmadan toplum olmaz. Birlik beraberlik sevgi saygı,  sorumluluk duygusuna sahip olmak ve görevleri yerine getirme aile eğitimi ile öğrenilir.
4-Çocuk eğitimi:  Aile eğitimi olmadan, çocuk eğitimi olmaz, çocuğuna örnek aile olmadan örnek bir gelecek düşünemeyiz. Gelecek nesiller yüz akımız olmalı, onları nasıl yetiştireceğini her aile iyi öğrenmelidir.
SAĞLIKLI YAŞAM (daha sağlıklı olmak için işlenen konular)
1-Koruyucu hekimlik bilgileri: İnsan yaşına göre sağlıklı yaşama kurallarını öğrenmeli, kendisi için istediği iyilikleri diğer insanlar içinde istemelidir.
 2-Zararlı alışkanlıklar: Geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte, içki, sigara, kumar, uyuşturucu, fuhuş  toplumu, aileyi, sağlığı, kişiliği bozan, insanı sefalete düşüren hastalıklara ram eden, kötü alışkanlıklardır.  İnsanlar bu kötü alışkanlıklardan korunma ve kurtulma yollarını öğrenmelidir.(yaptırmayı hayal ettiğimiz eğitim kliniğinden bu konuda faydalanılabilecektir)            3-Spor: Her şey durgunlaştıkça bozulur nerede hareket orada berekettir. Spor sağlığımıza pozisyonumuza ve yaşımıza uygun olarak hareket etme dinç kalma yöntemidir. İnsanın aklının ve bedeninin  çalışması ile ruhen  ve bedenen sağlıklı yaşayacaktır.
            4-Tabiat eczanesi:  Dengeli beslenmeyi gereğinde perhiz yapmayı öğrenmeli, hangi rahatsızlığımıza karşı hangi gıdaları almamız gereğini, doğal yaşamak için şifalı bitkilerden faydalanmayı öğrenmeliyiz.
 
 
BAŞARI EĞİTİMİ (daha başarılı olmak için işlenen konular)1-Çalışmanın önemi: İnsanlara çalışmayı sevdirmek, başarılı insanlardan örnekler vermekle gerçekleşir. Bu bölümde sanat, siyaset ve fen dalında başarılı insanların hikayeleri konu edilir.
2-Zamanı değerlendirme: Çalışma ve başarmanın temelinde zamanı iyi değerlendirme vardır. Bu nedenle insanlara çalışma azmi ve zamanı iyi değerlendirme alışkanlıkları kazandırılır.3-Mesleğimin püf noktaları: İnsanın başarılı olması için mesleğinin püf noktalarını öğrenmesi  işi ilmine göre öğrenmesi  gerekmektedir. Kişinin mesleğinde başarısı için diğer meslektaşlarının ilminden faydalanması gerekmektedir.4-Dil  eğitimi: İnsanlar arası iletişimin hızlanması ile yabancı dil eğitimi, güzel konuşma sanatı çok önem arz etmektedir. Bu eğitimle çevremizde olan iletişimimizi düzenlemeliyiz.
                Yukarda arzettiğimiz bu eğitime katılmak isteyen kıymetli kardeşlerimiz, Internet sitemizden(www.gulhas.org) E-Postamızdan (gulhasegitim@hotmail.com) Telefonumuzdan (0318 2562789 veya 0539 6091627) bize ulaşabilirsiniz.
                Eğitim salonumuzda yaptığımız etkinlikler. Şimdilik sadece hanımlara yöneliktir sitemizde yayınladığımız eğitimi 18 yaş üstüne sunmak, 6-12 yaş arasına yukarda ki konularla ilgili oyun hikaye ve zararlı alışkanlıklardan koruyu çalışma etkinlikleri düzenlemek. 12-18 yaş arasındaki gençleri yine aynı konularda bilgilendirmektir. Şimdilik pazartesi Perşembe günleri eğitim salonumuzdayız. Ayrıca sigarayı bırakmak isteyenlere gün ayarlanarak irade eğitimi ile birlikte sigara bırakma programımız sunulacaktır.
                Bu yaptığımız çalışmalar maddi ve manevi külfet gerektiriyor, lakin karşılık olarak ücret almıyoruz, ama eğitimimizden faydalananlar ve halkımız makbuz karşılığı yardım yapabilirler.
 
 
                Çalışmalarımız konusunda ilginizi bekliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.
                               Güzel Hasletler Eğitim Derneği Başkanı
                                                                                              Raziye Ünal
 
            Güzel Hasletler Eğitim Derneğinin salonu
                KIRIKKALE Cumartesi pazarı fırınlı cami üstü,
                Gülenler market arka kapısı yanında

Bu haber 6818 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi