Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BELEDİYEMİZİ KİM TEMSİL ETMELİ

Raziye UNAL

05 Ocak 2009, 14:23

Raziye UNAL

BELEDİYEMİZİ KİM TEMSİL ETMELİ
                Her seçimde insanın takdir ettiği yada etkilendiği bir aday vardır. Bende seçim münasebeti ile beğendiğim parti ve adayları destekleyen yazılarım yayınlanırdı  Ama bu defa seçmenlere nasıl bir kimseyi seçmemiz gerektiğinden bahsetmek halkımızı uyarmak istedim.
Seçmenlerin Aday adaylarının öz geçmişlerini kontrol etmelerini istiyorum. Yanlış anlamayın aday adaylarımız  toplumda saygınlık kazanmış kimseler. Mesele sadece bu değil, halkımız kendine sorsun,
Faydalı olanla faydasızı, doğru ile yanlış adayı, nasıl ayırtacağız bu önümüzdeki aday adayları Kırıkkale halkı için geçmişte ne yaptı, gelecekte ne yapabilir. Belediye başkanı olduğunda, bencil duygularını tatmini, el gördülük lüks işler peşinde mi?  Yoksa gerçektin memleketin ihtiyacı olan faydalı işlerle mi ilgilenecek ? İnsanın geçmişteki hayatında ne yapmış ise, gelecekte ne yapacağının delilidir.  Atalarımız ne demiş Ayinesi (aynası) iştir kişinin, söze bakılmaz.
                 Önümüze serilen Adaylar ilimizde özveri, cesur, aktif ve güzel lider çalışmaları yapmış mı? Neler yapmış, bunu araştıralım. Yaptığı işlerde, ben bilirim diyen ukala biri mi ?  Yoksa yetenekli dürüst insanlarla birlikte çalışan, kıymet bilen, güler yüzlü, alçak gönüllü kimsemi? bunları bir araştırın. Çünkü insanın kim olduğundan çok, kiminle olduğu önemlidir. Lafın gelişi Şeytanla mı? Rahmanla mı?  Bu nedenle adayın arkadaş çevresini kontrol edin.
Belediye başkanı olacak aday akıllı olmalı, aklın akıldan üstün olduğunu da bilmelidir. ilde bulunan şirket, dernek, eğitim, teknoloji sağlık kurumlarının görüşlerini periyodik olarak almalı bunlardan faydalanmalı,  toplumun faidesine çalışanlardan, halkı için faydalanmasını, fayda gördüğünü takdir ve taltif etmesini bilmelidir.  Bir belediye, sağa sola yaslanmadan ayaklarının üzerinde durabilmelidir. Halkını arkasına almalı, sevgi ve güvenini kazanmalıdır.
Geçen seçimlerde, sn Tayyip Erdoğan’ı çok takdir ettiğimden. Onun adayınıda kayıtsız şartsız kabul ettim. Ve seçmen topluluklarına yönelik konuşarak da tavsiye ettim, sayısını bilmediğim insanları da yönlendirdim.
Bundan böyle kişilere değil, kişiliklere yönlendirmeyi tercih ediyorum.  Çünkü  Belediyemizde insan kıymeti bilen, sorunları kapatan değil çözen, topluma sevgi ile kucak açan, akıl bilim yenilik ve teknoloji ile hareket eden, israf etmeyen üretken bir yönetime, ihtiyaç vardır.
Ben bunu böyle düşünüyor kıymetli yönetimime ve halkıma da tavsiye ediyorum.  Pazardan aldığımız sebzenin sağlam mı çürük mü? Olduğuna dikkat ediyoruz da, bizi yıllarca yönetecek yönlendirecek kimseye, daha iyi dikkat etmemiz gerekmektedir.
Selam ve saygılarımla/

Bu haber 3650 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi