Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

GÜZEL HASLETLER, ÜLKEMİZİ DÜNYADA SÖZ SAHİBİ EDECEKTİR.

Raziye UNAL

20 Şubat 2009, 09:25

Raziye UNAL

GÜZEL HASLETLER, ÜLKEMİZİ DÜNYADA SÖZ SAHİBİ EDECEKTİR.
            Kıymetli Halkımıza duyurumdur.
Toplumu madden ve manen nasıl kalkındırırız? diye düşündüm. Bunun ancak ilimle gerçekleşeceği bir gerçekti. Ama bu nasıl bir ilim olmalıydı? Peygamber efendimizin "Beşikten mezara kadar ilim  öğreniniz” sözü aklıma geldi. Beşikten mezara Kadar bütün insanların ihtiyacı olan ilimin anahtarı nelerdir ve bu ilmi nasıl öğreniriz? İnsanların hayatını sarıp ilerletmeyen prangalardan, anarşi ve savaşlardan kötü ahlaktan nasıl kurtulur huzur ve mutluluğa nasıl ulaşılır? Bu sorunların çözümü, insanlığın kurtuluşu için Güzel Hasletler Eğitim Seferberliği isimli projeyi yazdım. (2006)
            Avrupa Birliği de 2006 yıllarında ömür boyu eğitimin önemini, filozoflarının izinden giderek onaylamış, hayat boyu eğitimin önemine vurgu yaparak bu alanda proje yazma gereğini düşünmüşler. 2006 -2013 yılları arasında, Avrupa birliği üyeleri ve (üyeliğe aday) ülkelerden ve içinde Türkiye’den proje için para topluyor. Bu alanda denenip beğenilen en iyi, en başarılı projeler Avrupa da, belki Dünya da uygulanacak. Bizlerin de Güzel Hasletler Eğitim derneğini kurmamızın nedeni,  Güzel hasletler eğitim Seferberliği isimli bu projemi hayata geçirmek içindi. (7.02.07)
            Çalışmalarımızı, gereği kadar tanıtamadım, ama bu inançla, iyiye, güzele, doğruya, yelken açan, hanımların ve beylerin ayrı guruplarda çalışacağı bu ulvi göreve çağırıyorum. Bu işte görev verildiğinde ben varım diyen dava erlerine ihtiyaç var. Projeyi hayata geçirmek için, aklı başında güvenilir, doğrulardan ve bilimden yana olanları bu çalışmaya davet ediyorum. www.gulhas.org
            İyi ama işlerimiz çok yoğun, zamanımız yok!  Diyenlere sesleniyorum:
İnsanların ömür boyu öğrenmesi, işinde, mesleğinde, yaşamında ihtiyacı gereken bilgilere sahip olması için, eğitime ihtiyaç vardır.
Dünyada Hak’kın hüküm sürmesi, Sayısız nimetler veren Rabbe teşekkür için,
Kan döken bozgunculardan kurtarmak, zararlıların sefaletine dur demek için,
Derneğimize üye olunuz. Allah kısmet ederse Mart ayının sonuna doğru olağanüstü toplanarak, görev taksimi yapmak ve proje üstünde görüşmek istiyorum. Çünkü bu durumda sorunlar paylaşınca azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Yapılacak bu hayırlı işler inançlı, mert ve cesur insanların gayretleri ile başarıya ulaşacak, dünyada söz sahibi olmak için, en önemli adımı atmış olacağız.
            Sizleri saygı ve hürmetle selamlıyor, Allah’ın bütün iyilik ve güzelliklerinin üzerinizde daim olmasın diliyor, üyeliğe, dolayısı ile yeni yönetime davet ediyorum.
          Gönderen:Der. Başk. Raziye Ünal

Bu haber 3308 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi