Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

GERÇEK HAYAT NEDİR

Nilgün Güney

07 Ağustos 2014, 02:23

Nilgün Güney

GERÇEK HAYAT NEDİR?

Şu an karşısında durduğunuz bilgisayarın klavyesi ve ekranıyla, mükemmel dizayn edilmiş görselliğiyle sadece beyninizde olan bir görüntü olduğunu biliyor muydunuz? Yine klavyesine dokunduğunuzda hissettiğiniz hissinde beyninizde yaşandığını biliyor muydunuz? Bu bir teori değil, bilimin ortaya çıkardığı bir gerçektir.

Örneğin bilgisayarınıza baktığınızda ekranından yansıyan ışık, ilk önce gözünüze, oradan elektrik olarak beyninizin ilgili kısmına iletilir. Beyninizin içi zifiri karanlıktır. İşte elektrik burada anlamlı hale getirilir. Ve siz her şeyi anlamlı olarak, görüntü halinde görürsünüz. Dolayısıyla gözümüzle görme, kulağımızla duyma, derimizle hissetme diye bir konu söz konusu değildir. Bunlar sadece aracı elemanlardır. Bizler zihnimizin dışındaki dünya ile aslında bire bir muhatap olmadığımızdan, dış dünyanın mahiyeti hakkında da somut bilgilere sahip değilizdir.

Yine klavyenin ayrıntılarını elinizde hissediyorsunuz diye, bilgisayarınızı beyninizin dışında sanıyor olabilirsiniz. Az önce de belirttiğim gibi el de bu konuda aracı elemandır. Siz asıl beyninizde hissedersiniz. Elinizdeki alıcı hücreler bilgiyi alırlar ve elektrik olarak beynin ilgili bölümüne taşırlar. Bu bilgiler ilgili bölgede sıcak-soğuk, yumuşak-sert gibi haller olarak hissedilir.

Yine koku da beynin ilgili bölgesine elektrik olarak taşınır. Örneğin bir gülün kokusu ilk önce burun tarafından tanınır ve elektrik olarak bilgisi beyne taşınır.

Tüm bunların ötesinde, elbette ki bütün hisleri algılayan beynimiz değil, ruhumuzdur. Çünkü beyin et, protein ve sudan oluşan bir yapıdır. Bunların tüm yaşanılanları hissetmesi mümkün değildir.

Rabbimiz yaşadığımız evreni, beynimizin dışında sandığımız görüntüleri o kadar mükemmel yaratmıştır ki, biz günlük hayatımızda rüya da olabileceğimizi anlamayız. Örneğin rüyalarımızda da, günlük hayatımızda olduğu gibi kızar, sevinir, endişe duyabiliriz. Doğayı, ailemizi, sevdiklerimizi, işimizi, okulumuzu görebiliriz. Yani uykumuzda sanki gerçek hayatta yaşıyormuşuz hissine kapılırız. Gözlerimizi açıp uyanana kadar da, asla bu durumun farkına varamayız.

Uyandığımızda, uykumuzda gördüğümüz olayların aslında zihnimizin bir ürünü olduğunu anlarız. Uyku dışında yaşadığımız günlük halimize ise gerçek hayat deriz. Oysa bunu kanıtlayacak elimizde bilimsel bir kanıt yoktur. Çünkü günlük hayatımızda yaşadığımız tüm olayları da zihnimizde yaşamaktayız. Kısacası;gerçek sandığınız hayatımızı, bir rüya aleminde olmadığını kanıtlayacak bilgiye sahip değiliz.

Beynimizde yaratılan görüntüler o kadar detaylı, o kadar renkli ve nettir ki, biz asla uykuda veya rüyada olduğumuzu anlayamayız. Örneğin şimdi bulunduğunuz ortama şöyle bir bakın. Hayatınızı kolaylaştıracak tüm mobilyalar var bu ortamda. Oturduğunuz sandalyeye veya koltuğa dokunun. Sertliğini veya yumuşaklığını, pürüzlü veya pürüzsüz olduğunu hissedebilirsiniz. İşte tüm bunları gerçekte zihninizde hissedersiniz. Ancak hissettiğiniz ortamın tüm detayları ile birlikte mükemmel yaratılmış olması, sizin gerçek hayat dediğiniz bir ortamda olduğunuzu sanmanıza neden olmaktadır.

Asıl soru ise; tüm bunları bilmek, insanın hayatında nelerin değişmesine vesile olacaktır? İlk önce insan zihninde oluşan bu görüntülerin tesadüfen oluşamayacağını anlayacaktır. Çünkü ortada mükemmel dizayn edilmiş bir görüntüler bütünü vardır ve bizlerin ruhuna seyrettirilmektedir. Tüm yaşadıklarının görüntü veya rüya olduğunu bilen insan, dünya hayatının mahiyeti konusunda da bilgi sahibi olacaktır. Her şeyin gerçek sahibinin Allah olduğunu anlayacaktır. Ve Rabbimiz dilediği vakit insana gösterdiği görüntüyü ölümle birlikte değiştirecektir. İşte bu değişimin adı ahirettir. İnsanın asıl yurdu orasıdır. Ve tüm bu konuları kavramış olan kişi, dünyaya bağlanmanın gereksizliğini anlayacak, asıl olan, ahiret için çalışmaya başlayacaktır. Peygamberimiz (sav)’in bir hadisi şöyledir;“İnsanlar uykudadır, ölünce uyanırlar’’

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 3160 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi