Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KURAN DA HABER VERİLEN MEYVELER

Nilgün Güney

20 Nisan 2013, 12:49

Nilgün Güney

KURAN’DA HABER VERİLEN MEYVELER

Günümüz bilimi, Kuran’da Rabbimiz’in haber verdiği meyvelerin sağlık açısından birçok faydası olduğunu teşhis etmiştir. Meyvelerin yapısı kadar, içerisinde bulunan besin değerinin de tefekkür için çok büyük önemi vardır. Kara bir toprağın içinden rengi, kokusu, biçimi farklı bu kadar çeşit meyvelerin çıkması tam bir mucizedir. Üstelik her meyve topraktan kendisi için gerekli olan besinleri almaktadır. Tüm bunlar sonsuz ilim sahibi Rabbimiz’in sanatıdır. Ve Allah tüm nimetleri tefekkür edip, O’nu yüceltmemiz için yaratmıştır.

"Yüklü dalları bükülmüş kiraz (ağaçları)," (Vakıa Suresi, 28)

Kiraz; insan vücudunu zararlı maddelerden arındıran eşsiz bir meyvedir. Böbreklerin düzenli çalışmasına vesile olur. Böylece zararlı olan üre ve ürat’ın vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Romatizma ve damar hastalıklarını engeller. Yine böbreklerde kum oluşumunu engeller. Cildi besler, sivilce gibi oluşumları giderir.

"Üst üste dizili meyveleri sarkmış muz ağaçları." (Vakıa Suresi, 29)

Muz; Rabbimiz’in cennetten haber verdiği meyvelerdendir. Muz, bazı hastalıkların tedavisinde faydalıdır. Örneğin sindirim hastalıkları ve bazı kas sorunlarının giderilmesinde önerilir. Kan dolaşımı ve su dengesini düzenler. Muzun içerisinde bulunan B6 vitaminin eksikliğinde ise halsizlik, zihin uyuşukluğu, stres hali, kansızlık ve cildin yıpranması gibi haller meydana gelir.

"Böylelikle, bununla size hurmalıklardan, üzümlüklerden bahçeler-bağlar geliştirdik, içlerinde çok sayıda yemişler vardır; sizler onlardan yemektesiniz." (Müminun Suresi, 19)

Üzüm; besin değeri yüksek bir meyvedir. İçerisinde yüksek oranda şeker ihtiva eder. Bu yüzden işinde yorgunluk çeken insanlar için oldukça faydalıdır, enerji vericidir. Ayrıca içindeki kan yapıcı maddeler sayesinde kansızlığa iyi gelmektedir. Böbrek ve sindirim rahatsızlıklarında direkt ilaç olarak kullanılabilir.

"İncire ve zeytine andolsun" (Tin Suresi, 1)

İncir; lif, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyumca zengin bir meyvedir. Ayrıca A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminlerini ihtiva eder. Yine bu meyvede de bol miktarda şeker bulunmaktadır. Bu yüzden enerji vericidir. İncirde bulunan lif ise kalp rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

"Yeryüzünde birbirine yakın komşu kıtalar vardır; üzüm bağları, ekinler, çatallı ve çatalsız hurmalıklar da vardır ki, bunlar aynı su ile sulanır; ama ürünlerinde (ki verimde ve lezzette) bazısını bazısına üstün kılıyoruz. Şüphesiz, bunlarda aklını kullanan bir topluluk için gerçekten ayetler vardır." (Rad Suresi, 4)

Yine hurma da besleyicilik anlamında en önde gelen meyvelerdendir. Hurma insanın üzerindeki sıkıntıyı giderir, rahatlatır. İhtiva ettiği protein vesilesiyle hastalıklara karşı bağışıklığı kuvvetlendirir. A vitamini ile de görmeyi kuvvetlendirir, kemikleri güçlendirir.

 

 

Bu haber 2914 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi