Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye

DUA MIZDIR AMİN DİYELİM.

05 Şubat 2017, 12:28

DUA

Okumuş, dinlemiş olduğumuz Kur’ânı Kerîm’den hâsıl olan sevâbı evvelâ Peygamberimiz Muhammed Aleyhis Selâm’ın, peygamberlerin, sahâbîlerin ehli beyt’in evliyâların, âlimlerin, sâlihlerin, şehitlerin, gāzilerin, hocamızın ana ve babalarımızın ebe ve dedelerimizin, emmi ve dayılarımızın, hala ve teyzelerimizin, ağabey ve ablalarımızın, ölmüş yengelerimizin tüm ehli İslâm’ın evinden ölenlerin rûhuna bağışladık; vâsıl eyle Allâh’ım!

***
Şu anda kabre koyduğumuz ölünün, öldüğümüzde bizlerin kabirlerimizi cennet bahçelerinden bir bahçe eyle Allâh’ım! Hazır bulunanları, kabre koyduğumuz ölüyü, cehennemin can yakıcı ateşinden, kabir azâbından muhafaza ile kabirde meleklerin sorularına tam ve kolay cevap veren kullarından eyle Allâh’ım. Tüm ehli İslâmın ölülerinin ruhlarını şâd eyleyip, ölü, diri tüm Müslümanları cehennem azâbından, hayat ve ölüm fitlerinden, mesîhi deccâlin şerrinden muhafaza eyle Allâh’ım!
***
Bizlere tüm ölmüşlerimize bu ve öteki dünyâda azâbı olmayan mutlu, tatlı hayat ile büyük dereceler ihsân eyle Allâh’ım! Bizlerin ve çocuklarımızın bu ve öteki dünyâmızı güzel eyle Allâh’ım! Bizlere, tüm ölü ve dirilerimize bu ve öteki dünyâda rahmetinle, merhametinle, mağfiretinle, şefkatinle, lutfi kereminle ve affınla muâmele eyle Allâh’ım!
***
Bizleri ve tüm Müslümanları bu ve öteki dünyânın karanlığından, bu ve öteki dünyânın aydınlığına çıkarıp, öteki dünyâda visâlinle sevindirdiğin, büyük kurtuluşa, ebedî saâdete erdirdiğin kullarından eyle Allâh’ım! Tüm ehli İslâm’ın günahlarını sevâba tebdîl eyle Allâh’ım!
***
Bizlerin, tüm ehli İslâm’ın amel defterimizde güzel amellerimizin yazılı olmasını nasîb eyle Allâh’ım! Bizlerin, tüm ehli İslâmın amel defterimizde kötü amellerin yazılı olmamasını nasîb eyle Allâh’ım! Bizleri, tüm ehli İslâmı yaşarken ve öldükten sonra her türlü mutluluğa, tatlılığa, her türlü nîmete, bolluk berekete, cennetine, cennetten Cemâline kavuşturduğun kul larından eyle Allâh’ım! Biz, nefsimize zulmettik; bize acı, bizi bağışla ki, hüsrâna, zarar ve ziyana uğrayanlardan olmayalım Allâh’ım!
***
Zelzele âfetinden, sel ve yel felâketinden, yangından, kātilden, câniden, eşkıyâdan, soyguncudan, gelecek azâbından ve her türlü gazabından, her türlü kazâ, belâ ve felâketlerden, her türlü korkunç şeylerden bizi, âilemizi, çocuklarımızı, içinde bulunduğumuz, evlerimizi, ilimizi, ülkemizi bu ve öteki dünyâda muhafaza eyle Allâh’ım! Kullarını haşr ettiğin gün tüm Müs lümanlar için mahşer yerini tam bir bayram yeri eyle ve o bayram yerinde biz Müslüman kullarını biri birimizle barıştırıp, küçük-büyük günahlarımızı afvü mağfiret eyle Allâh’ım!
***
Biz Müslümanları sorgusuz, suâlsiz doğrudan cennetine dâhil eyle Allâh’ ım! Tüm Müslümanları, mahşer yerinde biri birinden şikâyetçi olmayan kullarından eyle Allâh’ım!
***
Muhammed Aleyhis Selâm’ın, Kur’ânı Kerîm’in, ana ve babalarımızın, tüm insanların, tüm varlıkların, mukaddesâtın; tüm Müslüman kullarından şikâyetçi olmamalarını nasîb eyle Allâh’ım!
***
Cezâ günü huzûruna çıkarken yüzlerimizi ak eyle Allâh’ım! Cezâ günü amel defterini sağ tarafından ve önünden alan kullarından eyle Allâh’ım! Cezâ günü Muhammed Aleyhis Selâm’ın livâil hamd adlı sancağının altın da tüm Müslümanları haşr-ü cem’ eyle Allâh’ım!
***
Cezâ günü cehennem üstüne kurulacak sırat köprüsünden tüm Müslüman ların ayaklarımızın aşağı kaymamasını nasîb eyle Allâh’ım! Cezâ günü Muhammed Aleyhis Selâm’ın havzı kevserinden içir ki, bir daha susuzluk çekmeyelim Allâh’ım! Cezâ günü bizleri Muhammed Aleyhis Selâmın şefâatine nâil eyle Allâh’ım! Dünyâda kâmil îmanla yaşamamızı, kâmil îmanla ölmemizi, âhirette huzûruna kâmil îmanla varabilmemizi nasîb eyle Allâh’ım!
***
Sen, afvedicisin, afvetmeyi çok seversin. Bu günden Âdem Safiyyullah Efendimize varıncaya kadar ölmüş olan tüm ceddimizin bütün günahlarını bağışla Allâh’ım.
***
Bildiğimiz ve bilmediğimiz iyiliklere, güzelliklere bu ve öteki dünyâda kavuşabilmemizi, tüm Müslümanlara nasîb eyle Allâh’ım! Duâlarımızı, ölmüş ve yaşayan tüm Müslüman kulların için Yüce Katında kabûl eyle Allâh’ım! Hazır bulunan Müslümanları ve Yetîmi kulunu her iki cihanda bağışlayıp şâd-ü handân eyle Allâh’ım! Sübhâne Rabbike Rabbil İzzeti ammâ yasifûn ve selâmün alelmürseliyn velhamdü lillâhi Rabbil âlemiyn El fâtihah. 1992011

 

N0:1062-SEYFLİ’DEN DEMİR DOĞAN KANDEMİR

 

Bu haber 1653 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi