Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Hepimiz Ermeniyiz (!)

Şevket ÖZSOY

24 Nisan 2009, 12:14

Şevket ÖZSOY

Hepimiz Ermeniyiz (!)

 

AB ve ABD’nin her zaman olduğu gibi dünyayı ve devletlerarasındaki ilişkileri kendi menfaatlerine göre düzenlemek istiyor. Bizde bu güçlerin telkinleriyle şimdi Ermeniler ile dost olmaya çalışıyoruz. Ermenilere şirin görünmek isteyen siyasi güç sahipleri ve avanesi daha önce hiçbir canlının yaşamadığı adadaki Akdamar Kilisesini milyon dolarlarla tamir ettirmiş, Futbol diplomasisi geliştirmişler. Obama’nın direktifleri doğrultusunda da  kapı tartışmasını ortaya atmışlardır.

 

AKP Hükümetinin her zaman yaptığı taktik gereği önce fikri ortaya atıyorlar, baktılar ki tutuyor uygulamaya geçiyorlar, toplumdan tepki alırsa hemen kıvrakça geri adım atıyorlar.

 

Sınır kapılarının açılacağı mesajını veren hükümet  Tek Millet İki Devlet anlayışı ile baktığımız Azerbaycan halkının, soydaşlarımızın, dindaşlarınızın tepkisini yok sayıyor. “Nihai çözüm için Azerbaycan’dan habersiz hiçbir şey yapmam” diye demeç veren Başbakanın bu açıklaması sanki  geçici açılacağının habercisi gibi geliyor.

 

Bir kırmızı çizgimiz daha siliniyor. Daha önce Musul Kerkük konusunda “Kırmızı çizgilerimiz var aşılması halinde savaş sebebi sayarız” derken bu çizgiler pembeleşmiş ama hiçbir tepki olmamıştı. Şimdi yine Türk’ün menfaati  ve yine kırmızı çizgi gidiyor. Acaba bundan sonra  sıra hangi kırmızı çizgimizde.

 

Yıllardır güttüğümüz Ermeni politikamızda Türkiye Cumhuriyeti ve kardeş ülke Azerbaycan’ın menfaatleri söz konusu idi. Bu talepler şunlardır.;

Azerbaycan’ın istekleri

  1. Dağlık Karabağ’ın hemen boşaltılması
  2. Laçin koridorunun açılması
  3. Laçin koridoruna Türk askeri talebi

Türkiye’nin istekleri

  1. Dağlık Karabağ’ın boşaltılması
  2. Ermenistan’ın soykırım tezinden vazgeçmesi
  3. Türkiye’den toprak talep etmemeleri

 

Açlık ve sefaletle uğraşan izlediği yayılmacı politika ile kendini zora düşüren ve en fazla barışa ihtiyacı olan devlet Ermenistan, bu haksız ve akıl almaz isteklerinde vazgeçmemektedir.

 

Türkiye’de 1991’de Ermenistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkeler arasındaydı. Ermenistan’ın Azerbaycan arasındaki sorunlara rağmen iyi niyet göstererek insani yardımlarda bulunuldu. Kapalı olan hava sahasını açtık

Oysa ki Ermeniler bugün

1. BM Güvenlik konseyinin aldığı kararlar olmasına rağmen Azerbaycan topraklarının  yüzde 20 sini işgal altında bulundurarak bir milyon Azeri mülteci durumda yaşamaya mahkum etmektedir.

2. 1921 Kars ve Gümrü anlaşmalarını tanımayarak bugünkü sınırımızı yok sayıyor.

3. Ermenilerin bağımsızlık bildirgesinin 11. maddesinde Doğu Anadolu’yu kastederek Ermenistan Cumhurbaşkanı 1915 Osmanlı Türkiyesi ve Batı Ermenistan’da gerçekleştirilen soykırımın uluslar arası alanda kabulünü sağlaması yönündeki çabaları destekleyecektir.” Diyerek düşmanlığı devam ettireceğini açıkça beyan etmektedir.

 

Sorunun temelinde Türkiye olmadığı için hem kendi menfaatlerini hem de Azerbaycan’ın menfaatlerini bir kenara bırakarak sınırların açılması düşünülemez. Azerbaycan ile hem 2.5 milyar dolarlık ticaretin yanında dostluk ve kardeşliği de unutmamak lazım

 

Bu düşmanca politikaları yüzünden hem BTC ( Bakü-Tiflis-Ceyhan ) boru hattından hem de

Nobucco projesi ile Türkmenistan, Irak, Azeri ve İran doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınılması projesinden mahrum kaldılar.

 

Tarih hep göstermiştir ki dış güçlerin kışkırtması ile bize ayaklanan tebaamız daima yine bu kışkırtıcı güçler tarafından yüzüstü bırakılmakta ve hüsrana uğramaktadırlar. Bunu göremeyen Ermenilerde yine hüsrana uğrayacaklardır.

 

Hükümet hemen dış güçlerin etkisi ile alınacak bu tarihi yanlış karardan hemen vazgeçmeliler. Kardeşlerimizin kalbini bir kere kırarsak bunun tekrar tamir olamayacağını bilmemiz gerekir

 

Bu haber 3070 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi