Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Yatarak Para Kazananlar!

Şevket ÖZSOY

26 Aralık 2009, 09:54

Şevket ÖZSOY

Yatarak Para Kazananlar!

 

Türk-İş Genel Merkezi önünde eylemlerini sürdüren Tekel işçileri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yatarak para kazanıyorlar” söylemini tekrarlamasını son derece çirkin bir tavır olmuştur. Bu tabiî ki sadece Tekel işçileri için değil bütün işçiler için hissedilen bir duygunun tezahürüdür.
Dokuz günden beri Ankara’da ekmek parası için mücadele veren Tekel işçilerinin taleplerine hükümet maalesef duyarsız kalmıştır. İşçiler seslerini duyurmak için etrafı kırıp dökmeden, taleplerini gayet medeni bir şekilde duyurmaya çalışmış fakat bu eylemleri sırasında Tekel  ve itfaiye işçilerine canımızı, malımızı emanet ettiğimiz polislerimiz tarafından su, biber gazı sıkılarak ve cop kullanılarak şiddet uygulanması, havuza atılmasını ne insanlığa, ne ülke idareciliğine nede islama yakışan bir durumdur.
Açılım bahanesi ile bölücü başının hücresinin iki santim küçülmesi bahanesi ile şimdi de PKK’lıların partisinin kapatılmasını bahane ederek sokakları, şehirleri savaş meydanına çeviren bölücü terör örgütü üyelerine ses çıkarmıyoruz. İş ekmeği için mücadele edenlere gelince değişiyor.
Geçmişten günümüze mevcut hükümetlerin işçiye bakış açılarının hiç  te müspet olmadığını biliyoruz. İşçiye verilen paranın PKK’ya gittiğini söyleyenleri de duyduk. Aradan geçen sürede çok şey değişmedi, şimdide işçiyi asker gibi yatmakla itham ediyorlar(!).
Özellikle Kamu işçisini gözden çıkaran hükümet “kiralık işçilik” uygulamasını gündeme taşıyarak, 4/C gibi bir garabeti ortaya koyarak bunu açıkça göstermiştir. Sadece kamu işçisiyle sorunu yok tabiî ki, askeri ücret tespit komisyonuna dahi gelmemeleri askeri ücretle açlık sınırında yaşayan insanlara bile saygı duymadıklarının göstergesi olmuştur.
Özelleştirme adı altında işlerinden edilen çalışanlar 4/c uygulaması ile başka kurumlarda geçici işçi yapılacaklar üstelik on ay çalışıp daha düşük ücret alacaklar. Oysa ki basında sanki bunlar kamuda çalışmadan maaş alıp bu rahatlarını terk etmek istemeyen ve devletin verdiği işi beğenmeyen insanlarmış gibi gösterilerek kamuoyu yanıltılıp her zaman ki gibi kamu işçisi ile halkı karşı karşıya getirmek istiyorlar.
Demokratik hak arayışı sendika ile sendikal mücadele ile olur. İşçinin sendikasına sahip çıkmasının gerekliliği bir kez daha ortaya çıktı. Sendikaların mücadelesine rağmen bu uygulamaları reva gören hükümet sendikaların olmadığı bir iş dünyasında neler yapabileceklerini düşünmek bile istemiyorum.
Hükümetin işçiye yaptığı zulüm sadece ulusal politikada değil yerelde de devam etmekte ve Kırıkkale Belediyesi yine insafsızca işçi çıkarmaya devam etmektedir.
Seçim öncesi birçok işçiye kadro veren belediye şimdi ise işten çıkarıyor. Bu ne perhiz bu ne turşu derler insana, o zaman aklımıza yandaşa kadro eleştireni işten atarım anlamı çıkıyor bundan. Sayın Belediye başkanı ne hikmet işten çıkarma tarihlerini özellikle mi seçiyor sormak lazım. Ya bayram öncesi çıkarıyor. Yada kışın nasıl böyle zamanları buluyorsunuz, işten atmak bir zulüm bayram öncesi,  kışın atmak ayrı bir zülüm doğrusu
İşçi mücadelesinin daima yanında olacağız, destek vereceğiz. Haklı davaları için ekmek için sokağa dökülen işçi kardeşimize destek vermek hem insani hem de vicdanı görevimiz. Türk-İş ‘in aldığı iş durdurma eylemine de sadece sendikalı işçilerin değil bütün sivil toplum örgütlerinin destek vermesi şehrimiz için ülkemizin geleceği için çok önemlidir.

Bu haber 3285 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi