Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Alternatif MHP

Şevket ÖZSOY

14 Kasım 2009, 15:17

Şevket ÖZSOY

Geçen hafta sonu Ankara’da gerçekleşen MHP’nin 9. olağan kongresi, beklide en görkemli kongre idi. Sayın Dr. Devlet Bey’in performansı ilk genel seçimlerde merkezin neresi olacağının habercisi gibiydi.

Dokuz ışıktan feyz alan Türk Milliyetçileri 9. kurultayında Sayın Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi 9. Haçlı seferine karşı Türk Milletinin dik duruş günü oldu.

Merkezde bir boşluğun olduğu malum, sağdaki oluşumlar bu ihtiyacı karşılayamadı. Halk biliyor ki iki iki daha dört etmiyor. İktidarın yaptığı hatalar gösterdi ki milliyetçi muhafazakarların yeri mevcut iktidar partisi değilmiş.

Son yapılan anketlerde MHP’den başka alternatif görünmüyor. Anketlere bakılırsa, MHP AKP’ye kaptırdığı oyları geri almaya başladı bile. Bu yükselişte hiç şüphesiz Sayın Devlet Bahçeli’nin sağduyulu çabası ve siyaseti sokakta değil, meşru zeminde yapılmasını sağlayarak eski MHP imajını ortadan kaldırmaya başlamasıdır.

Artık iktidara ulaşmak için MHP tabanının yanında “Tek bayrak Tek Devlet, Tek vatan” ülküsüne gönül veren herkesin adresi olmak istiyor. Bunun içinde Aleviler, AKP’li seçmen ve milli değerlerin tahrip edilmesinden rahatsızlık duyan herkes var. MYK listesine Erkan Haberal’ın oğlunun ve Cem Vakfı Başkan Yardımcısının girmesi bunun göstergesidir.

Genel seçimde geri sayımın başladığı bu günlerde Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin sahaya inerek Türk milleti ile buluşması iktidara talip olduğunun göstergesidir. Şehir şehir gezmenin yanında bunun bütün yurda duyurulması, iktidarın yanlışlarını ve bunun karşılığında alternatif projeleri anlatırken basının desteğine çok ihtiyaç olduğu malum. Parti genel merkezi bu konuda derhal tedbirler almalı şimdiye kadar ki en kalabalık ve en görkemli kongrenin basında ne kadar yer aldığı ortada.

Türkiye’nin karanlık dehlizlerden geçtiği bu günlerde MHP’ye daha fazla ihtiyaç olduğu bilinmektedir. Partimize dolayısıyla ülkemize sahip çıkma zamanıdır. Artık merkezde, alternatifte MHP olduğu her geçen gün daha fazla anlaşılmaktadır.

MYK listesinde büyük oranda yüzleri değişmesine rağmen, bilgisi tecrübesi ile Kırıkkale’ye ufuk açan Sağlık eski bakanımız Sayın Osman Durmuş’un görevine devam etmesi sebebi ile başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca Ankara siyasetinin genç simalarından arkadaşımız, hemşehrimiz Sayın Halil Öztürk’ün Genel Merkez yönetiminde görev alması sebebi ile kutlar ve başarılarının devamını dilerim.

Bu haber 3696 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi