Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Türk Tarihi ve Ağustos Ayı

Şevket ÖZSOY

27 Ağustos 2009, 16:11

Şevket ÖZSOY

Köken itibariyle yabancı kelime olup ta Türkçeleştirdiğimiz ve ‘muhteşem’ mânâsına gelen Ağustos ayına dünyada hiçbir millet, bizim kadar mühür vuramamıştır. Ağustos ayının her gününde muhteşem bir zaferimizin adı vardır.

Ağustos ayındaki zaferler serimiz, 26 Ağustos 1071′de büyük Hakan Alp Arslan’ın kazandığı zafer ile başlar. Türk-İslâm Âlemi’nin en büyük gazası olan Malazgirt Zaferi, Anadolu’nun Türklükle birleşmesi ve ebediyete kadar devam edecek olan Türk Devleti’nin temelinin atıldığı gündür.

Tarih sırasıyla: Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Sakarya ve nihayet 30 Ağustos 1922′de gerçekleşen Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesinde dünyaya nizam vermiş olan atalarımız, bazen Haçlı zihniyetine bazen de kendi kardeşlerine karşı savaştı. Savaşların hiçbiri, şan-şöhret için değildi. Onun için her biri zaferle taçlandı. Zaferler, sarsılmaz iman ve gayretle elde edildi.

1071′de vatan kuran savaştan dokuz asır sonra, 30 Ağustos 1922′de; Gazi Mustafa Kemal’in komutasında kazanılan zaferle, Anadolu topraklarının, ebedî Türk Yurdu olduğu bir defa daha ispat edildi. Sadece bu iki zafer değil Ağustos ayındaki zaferler serimiz, 1071 ile 1922 arasında ayın her yaprağını dolduracak zenginliktedir.

Müslüman-Türk Milletini tarihten silme gayretleri hep zaferimizle sonuçlanmıştır. Bu zaferler Türk-İslâm kudretini dünyaya kabul ve tarihe tescil ettirmiştir.

Oysaki günümüzde başlatılan Kürt açılımı ne hikmettir. Ağustos ayına denk gelmiş veya getirilmiştir. Tarihimizle, milletimizle ve milliliğimizle sıkıntısı olan bir kısım yönetici güruh tarafından tarih boyunca şan ve şerefle anılmış Ağustos ayı, belki de bundan sonra ihanet ayı diye anılacak olması garip tesadüf olsa gerek.

Bin yıldır bir arada yaşayan bu toprağın insanlarını birbirine düşürme projesi olan bu plan Okyanus ötesinin Türkiye’yi parçalayarak BOP’ni gerçekleştirebilmenin bir adımı mı acaba ?

Her şeye rağmen birçok badireler atlatan Türk Milleti bu ihanet planına da aşacağına inancımız tamdır.

30 Ağustos 1922 gönlü vatan sevgisi ve imanla dolu Mehmetçiğin, şanlı ordumuzun milletle bütünleşmesidir. Şimdi de aynı şuurla idrak edeceğimiz 30 Ağustos’lar ihanete, dış güçlere, mandacılığa ve Haçlı zihniyetine karşı Zafer Günümüz olacaktır.

Türk ırkının zafer bayramı kutlu olsun.

Bu haber 3391 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi