Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

İktidarın incileri

Şevket ÖZSOY

28 Temmuz 2009, 10:28

Şevket ÖZSOY

Çiftçi Anasını aldı gitti, İşsizler taşı sıkıp suyunu çıkardı. Yeşil sermaye zedeler Almanya’da ağızlarının payını aldı. Bunlar İktidarın incileri diyip maruz kaldığımız hakarete gülüp geçerken artık iş ciddileşti.

Son günlerde iktidar aslında her zaman yaptığı gibi Türkiye’de gerçek gündemi gizlemek için halkı meşgul edecek konuları ortaya atmaya başladı.

Bunlardan biri andımızın ilköğretimlerden kaldırılması, Suriye hududumuzda ki mayınların temizliğinin Yahudilere verilmesi ve bir de faşistlik konusu tabiî ki

Sayın Başbakan geçen hafta bir konuşmasında “Faşizan yaklaşımlarla etnik kültürler göçe zorlandı.” Dedi. Boşuna söylemedi muhakkak, bir şeyin alt yapısını oluşturmaya çalışıyor herhalde, Başbakan bunu söylemekle Türk tarihine Türk’ün atasına hakaret ettiğini düşündü mü acaba.

Güya faşizan uygulama kabul ettiği 1915 tehcir olayının ortaya çıkmasına sebep olan Ermenilerin bir Osmanlı tebaası olduğunu, devlete ihanet ettiklerini ve yine bu ayaklanmalar sırasında yüz binlerce masum Türk ihtiyar, kadın çoluk çocuğu katlettiklerini unutuyorlar mı?

Bu olay devletin vatandaşının güvenliğini sağlamak için uyguladığı bir tedbirdi sadece ve bunu bir katliam gibi gösterenler hainden başka ne olabilir ki?

Arkasından Nüfus mübadelesini, 6-7 Eylül olaylarını, varlık vergisini ortaya atarak Türkiye’yi Faşistlikle suçlayarak yeni bir darboğaza sokmanın çabası olsa gerek. Bunları yaparken de aslında mütedeyyin kesimleri rahatsız ettiğini düşünmüyor.

Yine İzmir’in, arkasından da Batı Anadolu’nun işgali sırasında işgalci Yunanlılarla birlikte hareket ederek Türk köylülerini katleden, köylri, kasabaları yakan yıkan Osmanlı tebaası olan Rumlar değilmiydi ? Bütün günahı Türk Devletine yüklemek ne kadar hakkaniyet içeriyor acaba.

Ermeni özürcülerinin yanında çok yakında Rumlardan özür dileyenler, Yahudilerden özür dileyenler “Bizde Rum’uz, Bizde Yahudi’yiz” diye slogan atanları görürsek hiç şaşırmayın.

Bunu fırsat bilen bazı zehirli diller, hain kalemler hemen Osmanlı’nın son dönemi ve Cumhuriyetin ilk dönemlerine sövüp saymaya başladılar. Hakaret etmek için bunu bir fırsat gördüler ve zehirlerini akıtmaya başladılar.

Yandaş medyada hemen tartışma programları yaparak hem Başbakanı haklı çıkarmaya hem de azınlıklara aslında ne kadar yanlış yaptığımızı ispat etmeye çalışmaktalar. Başbakanın bu çıkışını ciddiye alan Ermeni vatandaşlarımızda bir lüzumsuzluk yaparlarsa işe alınacaktır.

Gerçek Devlet adamı tarihi, günlük siyasete alet etmemeli ve devletin kırmızı çizgilerini hassas noktalarını zaafa uğratmamalı. Hele hele özellikle dış politikada ve Yüce Türk Milletinin yüksek menfaatlerini tehlikeye düşürecek hareketlerde bulunmamalıdırlar.

Bu haber 3072 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi