Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BÖLGECİLİK

Şevket ÖZSOY

07 Mart 2009, 10:38

Şevket ÖZSOY

BÖLGECİLİK

 

Ey Kırıkkale, ey Kırıkkaleli hemşehrilerim Kırşehir, Çankırı, Yozgat, Çorum, Karadeniz, Tokat, Ankara’da doğmuş olanlar, Deliceli, Balışeyhli, Obalı “Çukurun Uşağı” Keskinliler, Irmak bucağı hepimizin ortak noktası Kırıkkale’de yaşamak değil mi? Aynı havayı teneffüs etmiyor muyuz? aynı çamurlu yollarda yürümüyor muyuz?

 

En demokratik hakkımız olan oy kullanma hakkımızı doğduğumuz yere göre mi kullanacağız. Yoksa yaşadığımız yer için mi?

 

Ülkeyi yöneten siyasi erk Türk Milletini 36 etnik yapıya ayırırken bizde Cumhuriyet şehrinde hemşerilerimizi doğdukları yere göre bölmeye başlarsak bu bölmeyi kasabaya köye , mahalleye kadar indirmek mecburiyetinde kalırız.

 

Şehrimizi 2004 yerel seçimlerinde tek başına iktidarın Belediye Başkan Adayı diye hiç tanımadığımız bir adaya oylarımızı verdik ve seçildi. Fakat beş yılda gördük ki tek başına iktidarın Belediye Başkanının avantajından hiç yararlanamadık, Umutlarımızı boşa çıkardı. Anladık ki işi ehline vermemiz gerekiyormuş.

 

Hep söyleyegeldik genel seçimler ile yereli birbirinden ayırmamız gerekiyor. Yerelde kişi önemli, karakteri önemli, projeleri, adayın ufku, ekibi bir bütün olarak değerlendirilmeli ve bu kriterlere bakarak şehrimiz için en hayırlısı olduğuna inandığımız kişiye vermeliyiz.

 

Kırıkkale kamuoyunun konuştuğu hep aynı seçimler iki parti arasında geçecek…evet buna artık bende inanıyorum. Çünkü Kırıkkale’nin nabzını tutan ve asıl güç odakları olan çay ocaklarında, camilerde hep bu iddialar konuşuluyor. Bu alanlarda ne konuşulursa muhakkak çıkar. Bu partiler tabiî ki Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisidir. Fakat Kırıkkale’de yarışanlar İhsan Kayalak ile Recep Tayip Erdoğandır. Lakin unutmamamız gereken Gündoğdu’daki asfaltsız yollar, Bahçelievler’deki çamur biz Kırıkkaleli’nin sorunu Sayın Başbakan yapacak değil Bu sebepten dolayı oy verirken kime oy verdiğimize dikkat edelim.

 

Allah gülen yüzünüzü soldurmasın….

 

Bu haber 3909 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi