Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

SİVİL DİKTA

Şevket ÖZSOY

10 Şubat 2010, 01:12

Şevket ÖZSOY

SİVİL DİKTA

 

Seçimler yaklaştı. Artık siyasi partiler seçime yönelik propaganda çalışmalarını başlattılar. Başbakan her zaman olduğu gibi  iktidar partisinin lideri olmasına rağmen  birkaç gün önce televizyon proğramında eşimi üç yıl önce Gata’ya almadılar diyerek hiç gündemde yokken türban tartışmasını yeniden başlattı. Oysa ki böyle bir olayın olmadığı yani resmi olarak içeri alınmama olayının olmadığı ortaya çıktı.

 

Kaldı ki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Dışişleri Bakanı iken Gata’da yattığı sırada eşi defalarca ziyaretine gittiği gibi refakatinde de kalmıştır. Hal böyleyken Osman Durmuş’un Meclis kürsüsünden bunlar yalan söylüyor demekle haksız mı?

 

Seçim takvimi yaklaşırken yine mağduru oynayacak ve yine oy toplamaya çalışacak. Yedi yıldır tek başına iktidar olan parti türbanı çözmedi. MHP’den aldığı destekle bile çözmekten kaçındı. her zamanki seçim malzemesi yine dolaptan çıkarılarak kullanılmaya çalışılacak. Fakat bu millet artık bu numarayı yutmaz.

 

Yaklaşık son iki yıldır bir Ergenekon, bir darbe  türküsü tutturdular. Yok balyoz, çekiç, sarıkız, ayışığı derken yakında tornavida, testere, çivi, ayna, tarak darbe planları da çıkarsa hiç şaşırmayacağım.

 

Daha önceki yazılarımızda da defalarca belirttiğimiz gibi Başbakan tek başına iktidarın gücü, tek adamlığı onu şımarttı ve ruh sağlığında sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Kesinlikle dinlenmesi halk tarafından dinlendirilmesi gerekmektedir.

 

Ona karşı olan herkesi ortadan kaldırma eğilimine girdi. Hak arayışı için 4/C gibi kölelik yasası için, ekmeği için kış kıyamet demeden iki aydır. Ankara soğuğunu yiyen işçiye ideolojik davranıyorsun diyor. Burası yol geçen hanı değil diyor sanki bu eylemleri yapan bu memleketin insanı değil

 

Eleştiriyi hiç katlanamıyor. Acaba 70 milyondan padişahım çok yaşa nidasını mı bekliyor.      

 

En son Kırıkkale Milletvekili Sayın Osman Durmuş hem başbakanın Gata olayını, hemde peygamber olayını birleştirerek    “Siz peygamber kabul edilen bir Başbakan’ın eşini nasıl almazsınız? Sizi gidi beyaz yakalılar sizi” dedi.  Ve ortalık karıştı.

 

Bekir Bozbağ sahibinin yerine konuşarak bu olayı yalanladı. Arkasından isbat edilince kabul etmek zorunda kaldı ve  Başbakan kürsüye  çıkarak suçüstü olmuş bir kişi psikolojisi ile bağırdı çağırdı.

 

Şimdiye kadar ki çıkışlarında da hep haklı çıkan  Osman Durmuş’u kamuoyu o kadar iyi anladı ki ne söylerse doğru   söyler diyor.  Bu konuda da her zamanki gibi haklı kaldı ki Sayın Osman Durmuş  eşine herhangi bir şey  söylemedi. Ama başbakan her zamanki gibi olayı kendi işine geldiği gibi çevirdi.

 

Perşembe günü  bütün Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de Tekel işçilerine destek için saat 12:30 da şehirdeki sivil toplum örgütleri Cumhuriyet meydanında geniş katılımla bir basın açıklaması yapılarak iktidarın yaptığı hatadan geri dönmesini, hiçbir iktidarın işçiye yatıyor diyerek  işçinin ekmeği ile oynamaması gerektiği hatırlatıldı. 

 

 

Ama bundan sonra  bu gösteriler   uzlaşmaz tavrı ile halkı yok sayan  sivil toplum kuruluşlarını bir bir ortadan kaldırmaya çalışan sivil diktaya karşı yapılması gerekmektedir.

Bu haber 3043 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi