Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Olmadı Reis

Şevket ÖZSOY

31 Mart 2009, 16:37

Şevket ÖZSOY

Olmadı Reis

Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla’da yaptı.

Yüksek öğrenimini yapmak üzere 1972'de Ankara'ya geldi. Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı.

1968'de cemiyet (dernek) çalışmalarına başladı. Şarkışla’da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katildi. Ankara'ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. (1977-78).

1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu.

12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı. işkence izleri ruhundan hiç silinmedi…

Cezaevinden çıktıktan sonra, mağdur olmuş ülkücülere ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı’nın başkanlığını yaptı.

1987'de arkadaşları ile birlikte MÇP’ de siyasete girdi. MÇP’ de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde, milletvekili adayı oldu. O, inançlarınızı Meclis'e taşıyacak sloganıyla, Sivas'tan milletvekili seçildi.

1992 yılı Temmuz ayında,içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı için bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.

24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapılan 4. Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kurultay'da ve 20 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 5. Olağan Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan Bağımsız Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir ve tekrardan seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına seçilmiştir

Hayatı daima mücadelelerle geçen BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin düşmesi bütün ülkeyi derinden sarstı.

Sadece Ailesi ve sevenlerini değil, bütün ülkeyi yasa boğdu. Başta Devlet Bey arkasından tüm partiler seçim programlarını iptal etti. Siyasi etik açısından ahlaklı bir davranış muhakkak.

Seçim kampanyasında ilk kez helikopter kullanan Yazıcıoğlu "Biz Hazine'den yardım almıyoruz, arkadaşların desteği ile helikopter kiraladık." Demiş sanki başına gelecekleri biliyormuş gibi toplantılara helikopterle gitmesi önerilince "Siz beni öldürmek mi istiyorsunuz?" diye espri yapmış.

Göksun yakınlarında düştüğü anlaşılan helikoptere bir türlü ulaşılamaması acıyı daha da artırdı. Sürecin uzaması BBP'de haklı tepkilere sebep oldu.  'İhmal mi var? şeklinde isyan edenler çıktı. Yaşadıkları derin acıya rağmen soğukkanlılığı elden bırakmayarak provokasyonun önünü kestiler.

Türk siyasetine imzasını atan rahmetli Yazıcıoğlu ilkeli duruşu, tavizsiz vatanseverliği ile gönüllere taht kurmuştur.

Ülkücü camianın efsane reisi Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 yıl önce Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı "Üşüyorum" adlı şiiri...sanki ecelin nasıl geleceğini görmüş gibiydi.

ÜŞÜYORUM 

 

Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum..

 

İdeali Türk – İslam birliği kurmak olan bu büyük insan şiirinde söylediği gibi soğuk betonda üşüyen Sayın Yazıcıoğlu Göksun dağlarında üşümüş, Rahmetle andığımız Sayın Başkan şimdi biz üşüyoruz, tüm Türkiye üşüyor………

 

Allah Rahmet eylesin…….Büyük Türk Milletinin başı sağolsun….

 

 

 

Şevket ÖZSOY

Bu haber 5190 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi