Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Velev ki Kestik

Şevket ÖZSOY

14 Mart 2010, 11:03

Şevket ÖZSOY

Velev ki Kestik(!)

Her 24 Nisan yaklaşırken artık bıktık bu komediden ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nda komisyon başkanının adeta soytarılığı ile  tek oy farkla kabul edilen Ermeni Soykırımı Tasarısı'nın kabulü arttık bıktırdı.

Temsilciler Meclisi, Senato, Başkan hiyerarşisinin ne diyeceğini bekleyeceğiz.

Şimdiye kadar 19 ülke tanıdı sırada İngiltere’de görüşülecek, bu soykırımı muhtemelen bu sayı kısa sürede artacak ve 2015 yılında yani sözde soykırımın yüzüncü yılında bu zirve yapacak diye düşünüyorum.

Açlıktan biçare Ermenistan halkının hiç umurunda değil bu soykırım onbinlercesinin Türkiye’de kaçak işçi olarak çalıştığını unutmamak lazım. Fakat Ermeni diasporasının hırsı Ermeni Devletini’de zor durumda bırakmaktadır.

Şimdi de  İsveç Parlamentosu'ndan benzer bir yasa 130'a karşı 131 oyla kabul edildi. Tabiî ki üzücü olan buradaki Türk kökenli vekilin çekimser oy kullanmasıdır.

Heralde sıra Ermenistan soykırımından sonra Süryanilere, Keldanilere, Pontus Rumlara, Mübadillere, Lazlara, Çerkeslere derken Bizanslara, Hititlere, Friglere, Urartululara geliyor…..sırala sıralayabildiğin kadar.

1915 Anadolu'sunda yaşanan dramı görmezden gelmemiz mümkün değildir. Fakat bunu Osmanlı Devleti'nin Ermeni tebaaya karşı uyguladığı bir soykırımı olarak görmek çok büyük bir insafsızlıktır. Bu bir soykırım değil karşılıklı çatışmadır. Tabiî ki şunu da unutmamak lazım ki bu Ermeniler Osmanlı Devleti’nin en zor zamanında dünyanın en güçlü devletlerinin Osmanlı Devleti’nin üzerine çullandığı dönemde devlete karşı isyan eden, Fransızlarla işbirliği yaparak vatana ihanet eden bu Ermeniler değilmiydi.

Şunu da unutmamak gerekir ki; bu savaş sırasında ölen Türkler'in sayısı Ermeniler'den çok daha fazla idi. Ve hala Doğu Anadolu’da Türklere ait toplu mezarlar çıkmaktadır

Bütün dünya kabul etse de biz Türkler hiçbir zaman bu iftirayı kabul etmeyeceğiz. ABD’nin bu davranışına karşı Ülke yöneticilerinin tutumunu doğru buluyorum. Fakat bu hareketin Davos çıkışı gibi bir ileri iki geri olmamasını temenni ediyorum. ABD’nin bunu Temsilciler Meclisinde reddetmeside yetmez Artık tamamen ülke gündeminden düşürmesi lazımdır.

Hatırlarsanız en son İsviçre’de soykırımı olduğunu reddedenler için yasa çıkardı. Soykırım yok demeyi bile suç haline getirdi de ne oldu? Kimi mahkum edebildiler veya diğer devletler soykırımı kabul eden ülkeler ne koparacaklarını düşünüyorlar. Soykırımı Tanıtıp, Tazminat alıp, arkasından da Toprak mı? Alacaklar sanki. Çok fazla endişelenmenin de anlamı yok diye de düşünüyorum. Gelsin alsınlar bakalım nasıl alıyorlarsa.

Bu  tasarıların kabulü; Ermeni diasporasının siyasi gücüne güç katıp rantlarını büyütmekten başka bir işe yaramayacak ve zalim batı dünyasını kendi günahlarını görmeden komik duruma düşürecektir.

Bu haber 3774 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi