Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Türklük vatanında tutsak

Şevket ÖZSOY

28 Temmuz 2009, 10:29

Şevket ÖZSOY

Uygur Türkleri’nin ve bütün Türklerin vatanı olan Doğu Türkistan, Türk Dünyası’nın en sancılı bölgesi. Türk tarihinin kalbi olan topraklarda, Sincan’da Uygur’da, Türklüğün merkezinde Türklük kalbinden hançerlenirken bütün dünya Bosna’da, Irak’ta, Gazze’de olduğu gibi seyirci kalmaktadır.

Çin’in yaptığının bir milleti ortadan kaldırma hareketidir. Bölgede uzun yıllar nükleer denemeler yaptı ve Türk çocuklarının sakat doğmasına yol açtı. Bölgeye Çinli nüfus yerleştirerek Türkleri azınlık durumuna düşürmeye çalıştılar.

Doğu Türkistanlı bağımsızlığı için mücadele eden herkesi terörist ilan ettiler. Doğu Türkistan’ın komşusu olan bütün Türk Devletleri kendilerine sığınan Doğu Türkistanlılara yardım etmediği gibi idam edileceklerini bile bile bazı aydınları Çin’e iade etti.

Türkiye’de Doğu Türkistan konusunda milliyetçiler arasında güçlü bir bilinç varken yöneticilerimiz maalesef Çin’in toprak bütünlüğünü destekliyoruz mealindeki sözleri ile Çin Devletine güç verdikleri gibi Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimizin mücadele azmini kırmışlardır.

Türkiye’de parklardaki gök bayrağı indirirken ABD “Sürgündeki Doğu Türkistan hükümeti” nin kurulmasını sağladı. Amerika’nın hedefi, tıpkı Gürcistan’da, Ukrayna’da olduğu gibi Çin’de de turuncu devrim yapmak, için Türkleri kullanmak istiyor.

Çin Doğu Türkistan’ı 1949′da işgal ettikten sonra adını Sincan olarak değiştirdi. Bugüne dek sistemli bir şekilde asimilasyon uygulanmaktadır. Yıllardır Doğu Türkistanlı Türkler, kızlı erkekli zorla Çin’in iç bölgelerine gönderilerek çalıştırılmaktadır. Kızlar Çinli erkeklerle evlenmeye zorlanmakta, evlenmek istemeyenler işkence görmektedir.

Son günlerde ki olaylar da 26 Haziranda Guang Dong eyaletinin Şao Güan şehrinde zorla çalıştırılmaya götürülen yüzlerce Türk’e sopa ve demirle saldıran binlerce Çinli’nin 2 Türk’ü öldürmeleri, yüz kadarını yaralamalarını protesto etmek için Doğu Türkistan’ın başkenti Ürümçi’de toplanan çoğu üniversite öğrencisi gençlerin oluşturduğu gruba Çin askerlerinin ateş açmaları sonucu aralarında çocuklarında bulunduğu şehit sayısı 140′ın çok üzerinde ve 1000′lerce kişi ise yaralanmıştır.

Tarih boyunca daima soykırımlara uğrayan Türk milleti olarak soydaşlarımıza, dindaşlarımıza destek vermeli, susmamalıyız. Zalim karşısında susanlardan olmamalıyız.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde dönem başkanı olan Türkiye olayların durdurulması için devreye girmeli, Doğu Türkistan’da yaşanan olayları Çin’in yaptığı bir katliam olarak değerlendirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin’e one minute diyerek hepimizin tepkisini dile getirmeli.

Bu haber 4043 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi