Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

YARATIKLAR

Ahmet ZENGİN

22 Ocak 2014, 11:28

Ahmet ZENGİN

YARATIKLAR

Bazen yazı yazmakta zorlandığım olmuştur.Daha çok okumayı,araştırmayı,öğrenmeyi beni okuma zahmetine katlananlara güzel bilgiler aktarmayı istemişimdir.Satmayın isimli kitabımı yazdığımda başlığına ”Ben Yazar Değilim “demiştim.Hele hele bir televizyon programına davet edilmişsem bazen 40 kitap karıştırdığım olmuştur.Yine de kafamdaki sorular cevapsız kalmıştır.

Bugün 4 kitap okumadan 40 kitap yazanları mı ararsınız,hayatında görmediği konularda uzmanları mı?Satılık akademisyenleri mi?Avucundaki kalemi başkasına yazdıran ,hür vicdanı olmayan gazetecileri mi?Kıyamet gibi..

Neden ülkemin kaderi değişmiyor?

Neden bu kadar zenginliğe sahip topraklarda insanlar mutsuz?

Neden yabancılar daha başarılı?

Bu toprakların ekmeğini yiyen,suyunu içen ve fakat onun evlatlarını öldürmeye kastetmiş hainler nasıl böyle olabiliyor?

Kendisine emanet edilen (Kabe malını) gözünü kırpmadan yiyen alçakları hangi sistem yetiştiriyor?

Dindar ve dürüst  görünen ve sekreterleriyle gece de çalışan namuslu adamlar nerden cesaret alıyor?

Hırsızı yakalamanın,hırsızlık olduğu nerede yazıyor,

Tevrat,Zebur,İncil,Kuran-ı Kerim bizi neden doğru yola eriştiremedi?

Adalet,mahkeme,hakim,Avukat,savcı neden tartışılır oldu?

Nasıl Müslüman görünen,sahtekar insanlar bizi kolayca aldatabiliyor?

Kendi kendini zehirleyen akrepler nasıl yetişiyor,

Bazen bunlara hayvan demek de günah olur ,bunlar Yaratık.

Ömür geçti vallahi ben anlayamadım.

Araştırıyorum.Bazen tüm zamanım kütüphanelerde geçiyor,

Anlayamıyorum.

Bugün farklı bir şey yapmaya karar verdim ve internetteki bir sayfadan size alıntılar yaptım.

Aşağıdaki yazıların tamamı bana ait değildir.

Kaynağı alta yazdım daha çok bilgi var bu sayfada,

Şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı.

Cennete garanti gözüyle bakan behey şaşkınlar,

Siz, cehenneme de fazlasınız.

ALINTIDIR.

 

Dünyada yalnızca 14 milyon Yahudi var, Kuzey ve Güney Amerika'da 7 milyon, Asya'da 5 milyon, Avrupa'da 2 milyon ve Afrika'da 100,000 kişi. Tek bir Yahudi’ye 100 tane Müslüman düşmektedir.” Wikipedia serbest ansiklopedisinin verilerine göre dünyada 12-14 milyon Yahudi yaşadığı bilgisine ulaşabilir. Bunlardan 5.2-5.5 milyonu ABD’de, 5.35 milyonu İsrail’de, 545 bini Fransa’da, 400 bini Arjantin’de, 350 bini Kanada’da, 300 bini İngiltere’de ve daha az sayıda diğer ülkelerde.

“Soru: Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür?

Cevap: Eğitim (Sorgulayıcı, Araştırıcı, Yaratıcı)

Soru: Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür?

Cevap: “Yanlış Eğitim veya Sıfır Eğitim (Din Eksenli, Sorgusuz, Araştırmasız, Ezberci)”. Bunlar da doğru tespitlerdir.

Dr. Faruk Saleem diyor ki: “Gezegenimizde  yaklaşık 1.476.233.470 Müslüman yaşamaktadır. Asya'da 1 milyar, 400 milyon Afrika'da, 44 milyon Avrupa’da ve 6 milyon Amerika kıtasında. Toplam dünya nüfusu içinde her beş kişiden biri Müslüman’dır. Her bir Hindu'ya iki Müslüman düşmektedir, her bir Budist'e karşılık iki Müslüman vardır ve her bir Yahudi'ye karşılık 100 adet Müslüman bulunmaktadır.” Afrika kıtasında ekvator üstü ülkeler genelde Müslüman ülkeleridir. Hindistan’da 150 ve Bangladeş’te 135 milyondan fazla Müslüman yaşamaktadır.

“2004 yılında Shanghai Jiao Tong Üniversitesi "Dünya Üniversitelerinin Akademik Değer Listesi" hazırlamış ve ilginçtir ki Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerin hiç birinden ilk 500 e giren üniversite yoktur.” Sonuç: İslam dünyası bilgi üretebilecek kapasiteden yoksundur.”

“Bu yazıya maalesef katılmıyorum, iyi derecede olanların hepsi en kısa yoldan Yahudileştiriliyor, İslam adeta hepimize bir öcü olarak gelişmeyi önleyen en büyük engel olarak gözüküyor. Fakat kimse kendine düşeni yapmıyor. İslam toplumları, kendilerine yabanlaşmış idareci, asker ve politikacıları ile adeta bir baskı altında yasıyorlar. Ekonomik damarları tamamen kesilmiş. Pastadan faydalanmak isteyen de malum kulüplerin üyesi olmak zorunda.( İ. ERYILMAZ)

 Üst düzey toplumları yok etme. Düşünen sınıfı öldürme. En güzel örneği sadece 1.000 profesörün işgal sonrası Irak’ta öldürüldüğünü biliyorsunuz.

2. Haçlıların gelişmekte olan Müslüman toplumlara, baskı ve kargaşa ile gelişmelerini yok etme, misal mi Hindistan da hiç bir askeri ihtilal olmazken, Pakistan’a bakın, tamamen satılık bir kadro.-halkına yabancı politikacı, asker ve toprak ağaları ile yönetiliyor. Her anda batıya kaçmaya hazırlar bütün birikimleri batıda. Kuran gerçekten bir önderdir. Batı 12 ayı bilmez iken Kuran’da 12 ay gösteriliyordu.

İlk denizaltının yapılması, Osmanlı askerinin her savaşta bir yeniliği denemesi, Osmanlı ordusunun Kuran-ı Kerime göre organize ve dizaynı daha çoğaltmak  mümkün. Yahudiler kendilerinden başka hele Müslümanlara hiç şans vermiyorlar. Nuri DEMİRAĞ, uçak yaptı. Sebepsiz yere uçak ürettirilmedi ve halen nedeni açıklanmıyor, neden? Atatürk Makine Kimyayı kurdu nerede bu teşkilat, son öldürülen mühendislerimiz! Saddam’ın cehennem toplarını yapan mühendis kim tarafından yok edildi.

Müslüman toplumlarının kendi sayılarından 100 kere daha az olan Yahudilerden çok daha güçsüz.Yaklaşık 1.400 yıldır ellerimizde bütün bilimleri ve bilime dayanan bilgileri içerdiği sayılan kutsal kitabımız vardır.

Müslüman ülkeleri içinde en güçlü ve uzun ömürlüsü Osmanlı imparatorluğu olmuştur. Ama unutmamak gerekir ki bu imparatorlukta nüfusun ve sultanların çevresindekilerin büyük kısmı Hıristiyanlar olmuşlar. Sultanlığın son yıllarında bile Türkiye’deki nüfusun yaklaşık % 40’ı Hıristiyan idi. Hatta en önemli bakanlar bile onlardandı.

 

Bizim sayımızın çok,  topraklarımızın geniş, güneşli ve zengin olmasına rağmen onlar güçlüler. Bizim tarihimiz kaç binyıllar ve Hıristiyanların çoğununki yalnızca iki bin yıla yakın olmasına rağmen. Elimizde Kuran, önümüzde Avrupa, Amerika ve Japonya örneklerinin olmasına rağmen böyleyiz. Avrupa, Amerika ve Japonya’dan aldığımız bilim ve teknolojiler yardımı aldığımıza rağmen bizler çok az gelişebilmişiz. Bunların nedenlerinden bazılarını Dr. Faruk Saleem çok doğru göstermiştir: “Sorgusuz, Araştırmasız, Ezberci, yani Yanlış bir eğitim.” Gerçekten de böyle bir eğitim insanlar için çok yetersizdir ve bunu birçok insan bilmektedir.

Yahudileri ve Hıristiyanları suçlamaktan uzak durmamız ve kendi kusurlarımızı inceleyip ortadan kaldırmaya çalışmamızın gerekli olduğunu anlamamız lazım. Ama ne yazık ki gelişmemiş ülkelerin hepsinde olduğu gibi bizde kendi kusurlarımızı hiç görmüyoruz ve kendimizi hiç temeli olmadığı halde de hep övüyoruz.

Zaman geçtikçe eğitim, bilim ve yeni teknolojiler üretimindeki eksikliklerimiz daha da hızla büyümektedir. Ama kendimizi hep gelişmiş olarak ve dünyanın bizim insanlara muhtaç olduğuna inandırarak mutlu oluyoruz.

Eski zamanlar bir bilim üreticisinin değerini diğer bilim üreticileri verirlerdi. Şimdilerde ise yöneticiler ve kendini her hangi bir yolla ünlü saydırmağı becerenler anlasalar da, anlamasalar da bilimsel sonuçları ve bilim adamlarının değerlendirme hakkını ellerinde tutuyorlar.

Böyle olumsuz davranışların yaygın olduğu ülkelerde bilimlerin hangi yönde nasıl geliştiğini pek bilmeyen insanlar yaygın olarak eğitim, bilim ve teknoloji üretimi yapan kurumların başlarında yer alıyorlar veya özellikle getirilirler. Böyle yöneticiler bilim sonuçlarına değer vermeyi pek bilmezler ve sonuç olarak makale ve yanıt sayısı ön plana çıkar.

KAYNAKÇA;http://www.egitisim.gen.tr/site/arsiv/53/391-gerilik-1.html

 

Bu haber 2624 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi