Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

İKİ YİĞİT GENÇ KIZ

Ahmet ZENGİN

08 Ağustos 2010, 14:10

Ahmet ZENGİN

İKİ YİĞİT GENÇ KIZ

 

Davranışlarında farklılık sezinlediğim oğlum odasında yalnız kalmaya,yemek yememeye başladı.Agresif.Belli ki sıkıntıları var ve kimseyle paylaşmıyor.

Oysa o, şen şakrak oldukça saygılı ve karakterliydi.Akşam balkonda yalnızken “Oğlum benimle konuşmak ister misin?”dedim.

Oğlum olduğu için söylemem, asla yalan konuşmaz.Konuştukça açıldı.İyi ki konuşmuştum.Sorun kız arkadaşı ile ilgiliydi.Bildiklerimi anlattım.Aslında ben de onunla yaşadım.Meğer Ahir zamanda neler oluyormuş.Anlamakta zorlanmadığım için de mutluydum.O da rahatladı.Demek şu yoğun işlerimin arasında ona da zaman ayırmalıyım diye düşündüm.

Yakından tanıdığım bir aile var.Baba da anne de profesör doktor.Bu doktor ailenin iki kızından birisinin yumurtalığının acilen alınması gerekti.Diğeri de alınacak ancak acilen evlenmesi ve çocuk doğurması gerekiyor.

Kız daha önceden tanıştığı bir diş doktoru ile evlenmeye karar verdi.Bu evlilik aslında kendisi için de çok önemli.Birlikte Amerika’ya gittiler.Dönüşte evlenecekler.Kız Annesine diyor ki” Anne ben nişanlımın konuşmalarında bir tuhaflık sezdim”

Anne profesör doktor muayene ve filmlerden sonra kızının evleneceği doktorun da beyninde tümör tespit ediliyor.Acilen ameliyat ediliyor ve sağlığına tam kavuşamıyor.

Annesi kızını çekiyor ”Bak yavrum istersen bu evlilikten vazgeç bak nişanlın kanser ve sorunlu bir hayatı olacak.Kızı tam bir Türk kızına yakışır cevap veriyor.

“Anne bu benim kaderim,ölsem de denmem bu evlilikten”

İkinci örneğimi eğer gözyaşlarım bilgisayarın harflerine damlamaktan vazgeçerse yazmaya çalışacağım.

Geçenlerde bir gazimizin düğün töreni vardı.Ankara Gata rehabilitasyon merkezindeki tören çok görkemli yapılmıştı.11 temmuz 2010 günü yapılan düğünde 3 yıl önce Şırnak’taki çıkan çatışmada iki kolu sağ bacağı ve bir gözünü kaybeden Gazi  Uzman çavuş Yılmaz Yiğit’le Hilal ŞİMŞEK evlenmişti.

Tamam.Gazimize hangi satırlar milletimizin minnetini ifade edebilir ki.Hilal 25 yaşında idi.Selçuk üniversitesi sosyal bilimlerden mezun Hilal evlenme teklifini de gazimize kendisi yapmıştı.

Allah’ım bize yardım et.Analar ne kızlar doğurmuş.İşte bu necip milletin kızları.

Fatihleri de Sultan Süleyman’ları da doğuran bu asil kanın varlığını bu devirde gördüm ya artık ölsem de gam yemem.

Gelelim kocası iflas etti diye onu en zor gününde terk eden kadınlara veya nişanlısı pahalı hediye alamadı diye en yakın arkadaşı ile gözünü kırpmadan aldatanlara.Onlar bizim kanımızı taşıyor olamazlar.

Oğluma gelince konuşarak daha detay bilgileri benimle paylaştığında bu iki örneği ona vereceğim.

Ve diyeceğim ki ”Oğlum evleneceğin kızda güzellik arama,Allah korkusu var mı ona bak”

Allaha emanet olunuz.Hayırlı ramazanlar sevgili gençler dikkat edin,evleneceğiniz kızı bu ud ve haya sahibi kızlardan seçin.Onları bulursanız doğuran anaların onlara abdestsiz süt vermediğini göreceksiniz.

Bu haber 3760 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi