Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

FÜZE KALKANINDA İŞ İŞTEN GEÇMEDEN

Ahmet ZENGİN

06 Kasım 2010, 21:45

Ahmet ZENGİN

FÜZE KALKANINDA İŞ İŞTEN GEÇMEDEN

 

 

 

RUSYA NATO’NUN KARAR MEKANİZMASINDA YER ALIYOR,

 

 

Çünkü Montrö Antlaşması gereği boğazlardaki hükümranlık haklarımız gereği konuşlanacak füzeler direkt olarak Rusya’yı hedef alır.Boğazlardan geçecek askeri gemilerle onların kalacakları süreler ve sınıfları bellidir.Kaldı ki bu kıtalararası füzeler lançer denilen fırlatma rampalarından veya karasal fırlatma istasyonlarından atılabilir.Rusya bu teknolojide en öndedir.Amerika’nın uzay programlarının aslında masumane olmadığını yıllar öncesinden anlamış ve askeri konseptini bu güne kadar geliştirmiştir.Bizim boğazlara yerleştirdiğimiz kısa menzilli NATO füzelerinin modası geçmiştir.Rusya Scud ve SS- 2 den SS- 24’e uzanan füzeleri ile isterse dünyanın tüm ülkelerini menzili içerisine alabilir.Çin,Kuzey Kore,Vietnam,Suriye Hindistan,mısır,Libya,ırak,İran zaten eski müşterisidir.

RUSYA AB İLE NEDEN KOLKOLA

Geçenlerde Almanya Cumhurbaşkanı Wullf,Madvedev ile görüştü ve birlikte şu kararı aldılar.Almanya sürekli itibar kaybeden Amerika’ya artık güvenlik konusunda güvenmiyor.Kaldı ki İkinci dünya savaşında müttefikler ile Almanya’ya giren Amerika Müttefik kuvvetler komutanı Eisenhower şöyle demişti ”Eğer Almanlar sahip oldukları V-1 ve V-2 Füzelerini daha erken muharebe alanına sokmuş olsaydı bizim Avrupa’yı işgalimiz hayal olur ve Southamption ile Portsmouth bölgeleri ateş altına alınır ve Kraliyet için savaşın feci sonu kaçınılmaz olurdu” demiştir.

Şimdi Almanya bir ittifak ile Rusya’yı da güvenlik için Nato’nun içinde olmasını arzu etmektedir.Rusya da bu konuda çok istekli çünkü dağılan ve Nato içerisinde olmayan birçok sosyalist ülke var Avrupa’da.

Afganistan’dan çıkamayan Amerika ve müttefikler Usame bin ladinin askerleri ile baş edemiyor.Nato’nun kayıpları her geçen gün artıyor.Şu ana kadar 600 asker öldü.

Uyuşturucu denetimi de Pakistan-Afganistan sınırında Afganların elinde,

LPG -7 Roketatarları ile Afganlar Rusların yüzlerce tankını penşir vadisini gömdü.Dolayısı ile Nato’nun temizlemediği düşmanları Ruslarla ortak.

Akdeniz’de ise söz sahibi olmak istiyor Rusya.Bakınız geçenlerde Kıbrıs Rum kesimine yerleştirmeyi planladıkları S-300 füzeleri bizim savaş sebebi saymamız üzerine Yunanistan’ın Girit Adasına konulduRusya’nın Avrupa’nın en önemli doğalgaz satıcısı olduğu göz önüne alındığında ise konu daha da belirgin hale gelmektedir.

Çeçenistan harbinde Ruslara karşı Çeçenlerin AB tarafından desteklenmesi ise halen hafızalarda.

TÜRKİYE NEDEN ÇOK ÖNEMLİ

Yıllardır Nato’nun bedava bekçiliğini yapan ülkemizin sözde dostu gözüken ülkelere bakalım.Hangisi başımız sıkıntıda olduğunda destek verdi.Pkk başta olmak üzere bünyelerinde ülkemizi yıkıcı bölücü teröristleri bünyesinde barındıran bu ülkeler kamplar dahil ,para muslukları olan kuruluşlar dahil destek verdi.

Amerika ise daima ikiyüzlü davrandı.Kunire’de Kore de Vietnam’da Türk askeri olmasaydı yok olacaktı.Afganistan’da,Kosova’da,Somali’de Türk askerini aradıkları kadar,Irak’ın kuzeyinde kurdurdukları sözde Kürdistan’da da bizi aradılar mı?Barzani,Talabani ile kim kuzu sarması.Pkk nın silahlarını kim veriyor?Türkmenleri azınlıkta bırakıp Musul-Kerkük petrollerindeki tarihi Osmanlı mirasına son verdiler.

Türkiye olmadan ne barıştan ne de AB ve ABD güvenlikten söz edebilir.

Kuveyt harbini hatırlarsanız,Amerika bize Patriot füzeleri getirdi.Ülkemizde konuşlandı.Bize kakalayacaktı.Satamadı.

Amerikan kaynakları bu konuşlanacak füze kalkanının bize satış maliyetinin 7.8 milyar dolar olduğunu yazdı.

Yani Hilal-i Ahmer’den bedava değil.

ABD-İSRAİL İTTİFAKI TARTIŞILIR HALE GELDİ

Artık Amerika’nın sırtında Albatros kuşu gibi İsrail yük haline geldi.Amerika’nın en yakın müttefikleri ile ilişkilerde sıkıntılar başladı ve bu anlamda  Türkiye’yi kaybetti.Silah ve malzeme satışlarına ile müşterek askeri tatbikatlarda dar bir alana sıkıştı.Daha da kötü günler İsrail’i  bekliyor.

TÜM OYUNLAR SURİYE VE İRAN’A DEĞİL ÜLKEMİZE KARŞI

İran Farsçada zelzele manasına gelen Şahap füzelerine sahip 18.000 km.menzilli silahları ile gerçekten tehdit.Asıl korkulan ise bu füzelere balistik ve Nükleer başlık takılabilir olması.Amerika’nın hükümranlığına bu kitle imha silahlar gerçekten son verebilir.

Ancak asıl strateji Türkiye ile İran’ı karşı karşıya getirmek.Amaç bu.Dikkat ediniz.Bakın bu ABD Irak’a girmeden yıllarca Saddam’a silahlar vererek korumadı mı?Girdiği yerden önce mutlaka birilerini kullanmıştır.Şimdi de Talabani-Barzani ve bazı guruplar kullanılmıştır.

FÜZELERİ KONUŞLANDIRDIĞIMIZDA OTAMATİK OLARAK İRANIN HEDEFİ HALİNE GELİRİZ.DOSTUMUZU DÜŞMAN EDERİZ.

Ülkemizden İran’a çevrilmiş her silah veya kalkanı Savaş sebebidir.

Uluslararası savaş hukukunda böyledir.Peki biz neden Kıbrıs Rum kesimine Rus S-300 ler konulmak istediğinde savaş sebebi saydık?

ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI

20 Kasımda değişen dünyanın yeni konsepti olan füzeleri konuşlandırmamız halinde çok hata ederiz.Aklımızı başımıza alalım.

Bu yazımı gelecek kuşaklara belgesel olması bakımında lütfen saklayınız.

Bir gün evlatlarımız hesap sorduğunda “Rabbim ben görevimi yaptım.Avucumdaki kalemi ancak kendi hür vicdanımla yazdım.Uyardım “demek isterim.

BİZE BİÇİLEN ROL

Türkler kafayı kaldırmasın.Otursun oturduğu yerde.Biz verelim onlar tüketsin.Kiminle dost kiminle düşman olacağına biz karar verelim.Düşünen değil kabul eden,Üreten değil tüketen millet olsun.Asla ilerleyip yükselmesin,sonra başımıza bela olurlar,Tarımda kendine yetmesin.Hayvancılık,sanayi de batıya bağlı olsun.Madenlerine ve yer altı kaynaklarını biz kontrol edelim.Her şeyi batıdan alsın.AB Kapısında beklesin,Başına bela edilen teröre tüm gücünü harcasın.Genetiği bozulan gıdalarla ve biyolojik olarak hastalıklarla boğuşsun."Çünkü petrole hakim olursanız ülkelere,gıdaya hakim olursanız insanlığa hükmedersiniz.

Henry Kissinger (Almanya doğumlu,yahudi kökenli)

 Ahmet ZENGİN

Araştırmacı-yazar

MAYIN VE MÜH.UZ.

Bu haber 3901 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi