Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

DÜNYA DURDUKCA KKTC

Ahmet ZENGİN

15 Kasım 2009, 23:40

Ahmet ZENGİN

DÜNYA DURDUKCA KKTC.
 
1974 Temmuzu’nda Sabah kahramanlık şarkılarıyla uyandı dünya, yiğitlik marşlarıyla Rum mezalimlerinin ağıtları birbirine karışmıştı. Eğer müdahale edilmeseydi, bugün Irak, Ebu-Garip ve Bosna’da yapılanların yanında Kıbrıs Katliamları hiç sayılırdı. Küçükken göğüslerimize çizdiğimiz ve tarihen bizim olan Kıbrıs toprakların gerçek hak sahiplerinin kanı Akdeniz’i Kırmızıya boyardı. Sn. Denktaş gibi bir mücahit kim bilir bir daha dünyaya kaç yılda bir gelir.
Dünyanın âdeti bu! Türk’ün tamamı katledilse seyrederken, kendilerinin bir vatandaşının ayağına diken batsa başka ülkelere savaş açıveririler.
Amerika; zencileri Afrika’dan boyunlarında zincirlerle gemilere doldurup getirerek pazarlarda ve çiftliklerde satarken uyguladığı demokrasi ve insan haklarını bugün 1,5 milyon Iraklı Müslüman katlederken de aynen uyguluyor.
Ya Kızılderililere ne demeli? Soylarını tükettiler.
İngilizler ise hiç savaşmadan bütün antlaşma ve masalarda olmuşlardır. Dünyanın şımarık çocukları Ermeniler amerikadan, İsrailliler ise Orta doğudan dünyanın başına bela edilmiştir.
Bakınız oyunlara içte ve dışta Kıbrıs yok sayılmak istenmekte.
Rumları ailesine dâhil eden AT düzenine aklınız eriyor mu?
Amerika Kıbrıs’ın şimdi yeni komşusu oldu. Piyonlarla iş bitti şimdi şah ve vezir devrede. Filler ve kale de gidince savaş kaçınılmaz olacak.
Dünya savaşı Akdeniz de başlayacak ve Amerika ile diğer irili ufaklı yandaşları Akdeniz de tarihin derin sularına gömülecekler.
Kıbrıs’ta iç siyasette neler olmaktadır. Karmaşa ve kargaşaya harcanan bütçenin bağımsızlığın ilan edildiği tarihten bu güne kadar harcananlardan beş kat büyük olduğunu sanırım kimse bilmiyor. CAI, Mossad, kuzey Kıbrıs’ta fink atıyor.
Son tango şu; Limanlar açılsın, Kıbrıs Cumhuriyeti tanınsın, Rumlarla yeniden 1974 öncesine dönüp flört edelim. Bu zamana kadar Azizi Kıbrıs’ı koruyan TSK adadan çekilsin çünkü onlar işgalci sayılsın.26 yıldır başka bir şey duydunuz mu? Mesela adada yaşayan Kıbrıslının lehine tek kelime duydunuz mu? Onun onurunu, gururunu okşayacak tek kelime duyanınız var mı? Kapılarını dünyaya kapatıp aç bırakılmak istenen devlet kimdi yıllardır.
Bugün akıllarının ucundan KKTC vatandaşları için bir iyilik geçen devlet var mı?
Varsa yoksa Rum. Bayraktaki zeytin dallarının çevrelediği Kıbrıs haritasında acaba Kıbrıs Türkünün esamisi geçiyor mu? Bu ne perhiz bu ne lahana demezler mi?
Yaşam için savaş şartsa ve başka yol da kalmamışsa hazırlığımız var mı? Rum savunmaya ne kadar harcıyor biliyor musunuz?
Uyanık olmalı ve gelecek 10 yılda savaşın kaçınılmaz olduğunu hesaba katmalıyız.

Bu haber 3537 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi