Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ROMANYA-BULGARİSTAN-TÜRKİYE ÜÇGENİNDE VURGUN ÇETESİ

Ahmet ZENGİN

22 Aralık 2009, 10:50

Ahmet ZENGİN

GENÇLER DİKKAT!
ROMANYA-BULGARİSTAN-TÜRKİYE ÜÇGENİNDE VURGUN ÇETESİ
 
İsmini vermek istemeyen ve İnternette arkadaş arayan genç bir arkadaşım; beni hayretlere düşürecek başından geçen bir olayı sıkılarak anlattı.
Bu genç oldukça dürüst ve aydın bir kardeşim. Olayı size aynen naklediyorum.
Bundan birkaç gün önce internetteki kendi msn sitesine(beynur1985q abv.rg) bir bayan ekleniyor. Ardından; güzel ve 25 yaşında ismini Mergül olarak tanıttığı Romanya’da yaşadığını söyleyen bir genç kız arkadaş olmak istediğini söylüyor. Telefon numarasını, adresini veriyor. Oldukça güzel resimlerini yolluyor.
Genç arkadaş oldukça heyecanlanıp Türkiye’ye davet ediyor, Mergül de daveti kabul ediyor. Kız diyor ki”Benim uçak biletimi yolla geleyim”25 yaşında oldukça güzel resimleri olan Romen olduğunu söyleyen genç Mergül ailesi ile arasının açık olduğunu ve kaçıp geleceğini söylüyor.
Delikanlı uçak biletini almıyor. Kız” olsun ben Romanya Bükreş’ten her gün otobüsler var onunla geleyim seninle İstanbul’da buluşalım” diyor.
“Fakat sakın gelmemi cumartesi-Pazar gününe bırakmayalım çünkü ailemden kaçtığım için onlar evde yokken çıkmalıyım” diyor.
Derken genç İstanbul’a gidiyor. Geleceği saati beklerken bir de çiçek yaptırıyor. Bir telefon geliyor kızdan ağlayarak ”Ben Bulgaristan’da sınırdayım beni bırakmıyorlar istersen burada Türkçe konuşan gümrük memuresi var onunla konuş “diyor.
Telefonu alan kadın güya18-25 yaşlarındaki Romen genç kızların Türkiye’ye fuhuş için geldiklerinden Megül’ün de parası olmadığından onu bırakamayacağını söylüyor.
Delikanlı “ben bu kızla evleneceğim” dediyse de karşıdaki Bulgar görevlisi diyor ki” size ancak şöyle yardımcı olabilirim, Burada PTT şubesine Western Union ile 900 dolar bu kıza yollarsanız bırakırız”.
Mergül de sürekli delikanlının telefonuna “beni ara” diye mesajlar çekiyor. Ağlıyor, beni burada bırakma, dondum, fırtına var diyor. Delikanlıyı 0040 735 992561 numara ile arayan kızın telefonu bu kez 00.359.896.043.073 oluyor. Bu arada Romanya’nın milletlerarası kodu;0040,Bulgaristan’ın 00359.
Tekrar tekrar arayan Mergül ağlayarak “istersen otobüs şoförüne vereyim telefonu sen konuş” diyor ve telefonu, İsminin Cengiz ve Türk olduğunu söylediği şoföre veriyor. Delikanlı “lütfen bu kıza yardımcı ol benim arkadaşım diyor, gerekirse madem 900 dolar olması gerekiyor sınırı geçene kadar siz verin tekrar size iade etsin diyor”Şofor Çarşambalı olduğunu söylüyor ve diyor ki “Burada Mazot 1.40 TL ucuz olduğu için depoyu Bulgar’da fullettim bende para 120 Euro var. Zaten fırtına ve kar ile mücadele ediyorum. Ancak saat 15.00 kadar buradayım bende yok diyor”
Başından beri, bir oyun içinde olduğunu tahmin eden genç arkadaşım, kızın gelişinin tatile rastlamaması ve sınırdaki oyunun neden saat 15.00 kadar mesai saatleri içinde olduğundan ayıkıp oyunun farkına varıyor Allahtan.
Oyunun aktörleri; Mergül, Bulgaristan sınırındaki kadın ve isminin Cengiz olduğunu söylediği şoför.
Arkadaşım Allahtan 900 doları yollamıyor, yollasaydı benzer birçok olayda olduğu gibi para uçacaktı.
İşte böyle, bu bir hikâye değil gerçek hayattan alınmadır, sakın ola oyuna gelmeyiniz. İnşallah güvenlik birimleri bu şebekeyi Interpol ve işbirliği ile çökertirler. Eğer bu ülkelerden telefonlarınıza çağrı bırakılıyorsa, sakın aramayın, internetin de bu konularda güvenilir bir araç olmadığını anlayınız.
Ben bir şey merak ettim ve ona sordum. Peki dedim “sen uçak bileti yollasaydın durum nasıl olacaktı? Dedi ki Ağabey aynı oyun bu sefer Romanya havaalanındaymış gibi oynanacaktı.
Geçmiş olsun kardeşim.
Uyanık olun ey gençler!
Para kaptırmayın ve derhal bu gibi olayları Emniyetimize bildiriniz

Bu haber 8555 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi