Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

OYAK ERMENİLERE TAZMİNAT ÖDEYECEK !

Ahmet ZENGİN

17 Ağustos 2010, 11:23

Ahmet ZENGİN

OYAK  ERMENİLERE TAZMİNAT  ÖDEYECEK !
 
1875’ yılından başlamak üzere birçok yabancı sigorta şirketi Osmanlı İmparatorluğunda aktif haldeydi.1885 ten itibaren Amerikan Sigorta şirketi New York Life Osmanlı İmparatorluğunda Pazar ve müşteri aramaya başladı.Akıllarına Osmanlı İmparatorluğunun gelmesi boşuna değildi.Osmanlılar Misyonerleri İmparatorluğa sokmuşlar,orada bir sürü de yabancı okul açılmıştı ya..
New York Life 20 yıl boyunca Osmanlı içinde sigorta satmaya devam etti.Ancak Osmanlıda sigorta satın almanın bir nevi kumar oynamak mantalitesi gibi nedenlerden dolayı New York Life’ın ana müşterileri Türkler değil,Ermeniler olmaya başladılar.Ermenilerde para da vardı.Osmanlı İmparatorluğu adamlara iyi bakmış ve palazlanmalarına yardımcı da olmuştu.
New York Life’ın sattığı 7 bin 671 poliçeden 5 binini Ermeniler satın aldılar.Bu poliçelerin o zamanki değeri inanılmazdı ve tam 10 Milyon 281 bin 134 dolardı.Bu rakam Amerika’da 21 eyalette satılan poliçelerden fazlaydı.
1914 te 1.dünya savaşı.Devam etmesi gereken sigorta prim ödemeleri konusunda boşta bırakılan Ermeniler doğru Amerikan Büyükelçiliğinin yolunu tuttular.Onlar paraları elçiliğe ödediler elçilik te New York Life’a iletmeye devam etti.
Ermenilere bu dönemde poliçeler satan bir de Fransız  şirket var.Şimdi sıkı durun
Bu şirket OYAK ‘ın ortağı.
Fransızlardan işkillenmek için çok sebep var.İlk Ermeni Soykırım Anıtını yapan onlar,Türkiye’nin  güneyine çıkartılan işgal güçleri arasına Ermeni Taburlarını sokan ve Ermenilere Fransız üniformalarını giydirenler onlar,en çok ermeni göçmen kabul eden Avrupalı dostlarımız onlar,Türkiye AB ye giremez,diye debelenenler onlar.”Soykırım olmamıştır diyeni hapse atarım” diyen onlar.
AXA 1996 da kendisinden daha eski bir sigorta şirketi olan UAP’yi satın alır.Neden alır?Saatli bombanın pimine neden çeker?
Rastlantı bu ya,UAP 1922 de Ermenilerin soykırıma uğradığını Fransız Dışişleri Bakanlığında  bir resmi mektupla deklere etmiş bir şirkettir.
AXA 1999’da Bizim OYAK ‘la ortak olmuştur.
New York Life’a Ermenilerin baş aktörü Dr.Vartkes Yeghiayan isimli hem doktor hemde Avukat olan zat,sigortanın zamanaşımı problemini de halederek kanunu bile değiştirecek güce sahip ve Ermenilerin Anavatanı Kaliforniya Eyaletinde işleri Ermeniler lehine değiştiriyor.Kanun 2010 yılına kadar uzatılıyor.Türkiye’den çıt çıkmıyor.
Ermeniler ilk zaferi kazanıp bu sigorta şirketini 20 Milyon dolarlık ön tazminata mahkum ettiriyor.Bu paranın 3 Milyon doları(ABD Ermeni Kilisesi Doğu Bölgeleri Piskoposluğu’ ne,ABD ve Kanada Ermeni Papazlar Grubuna,ABD Ermeni Misyonerlik Derneği’ne,Ermeni Vatanseverler Birliğine,Ermeni Eğitim Vakfı ve birçok ermeni dini gruplarına dağıtılıyor.
Oyak’ın da ortak olduğu AXA bu yöntemi takip etti 14.4 milyon euro’luk(17.5 milyon dolar) ödemeyi 20 Ermeni’ye yapmak zorunda kaldı.Hem de ortağı Olduğu OYAK’ın parasıyla
Başka bir facia da Resmen Ermeni Soykırımını ülkemizde bir kurum hem de ordumuzun sahibi olduğu ve üyelerinin maaşlarının %10’u kesilerek oluşan bir kurum tanımış oldu.
Başında Emekli generalin olduğu emekli generallerin ve de general çocuklarının olduğu bir kurum.Halen bu yapılan AXA ortaklığının şartları belirsizlik göstermekte ve kamuoyunun fazlaca da bilgisi olmamaktadır.
Yakında açılacak davalara ve ödemelere de ordumuzun mensuplarının cebinden çıkacak paralara da hazır olsunlar. Oyak bank’ın 250 bin hesap sahibinden 57 bin Emekli Subaylar derneği(TESUD)üyesi,30 Bin Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD),artı aileleri,dul ve yetimler ve muharip gaziler,müşterileri arasında.
KAYNAK;(Sahibinden Satılık Amerika 1,Ercüment KILIÇ,182-193 )

Bu haber 4139 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi