Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

TERÖR NEDEN ÖNLENEMİYOR?

Ahmet ZENGİN

20 Haziran 2010, 23:45

Ahmet ZENGİN

TERÖR NEDEN ÖNLENEMİYOR?
Ocaklara yine ateş düştü, hangi kalem şehit haberlerini yazarken gözyaşlarını tutabilir. Alfabelerin yetersiz kaldığı ifadeler, kalbime bir hançer gibi saplanan anaların feryatları, metanet beklediğimiz babaların ve galeyana gelmek üzere olan milletimizin başı sağ olsun.
Sadece; bu gepegenç evlatları şehitlik mertebesine ulaştıran karakol baskınlarının lanet olası ihmalleri ve soru işaretleriyle dolu veballerini kim ödeyebilir ki.
Su uyur düşman uyumaz, atasözü ne kadar doğruymuş meğer.
Güneydoğu’da savaşan bu körpe evlatların sırtlarındaki ağır yük ve teçhizatla ellerindeki 20 kg. yakın tüfek ve mühimmatları ile siz zayiat vermeden muharebe edeceklerini mi zannediyorsunuz?
Bakınız bir komando askerinin en az 70 kg. geldiğini farz edelim. Sırtındaki yükün içindeki malzemeler en az 45 kg. gelsin, tüfeği mühimmatı 20 kg. etti mi size 135 kg. Sen bu askeri 5 km. yürüttüğünde bu yük her km.de 10 kg. ağırlaşır. Sonra da Pkk ile savaştıracaksın. Karşında ayağında spor ayakkabısı ve elinde Kaleşnikof’lu Yahudi terörist teke gibi, sen ağır bir fil misali bunu kimse görmüyor mu?
Bu caniler katır kullanıyor. Sen neden at ve köpeklerden istifade etmiyorsun?
Tüm karakol baskınlarına en az 250 adamla geliyorlar, sen İstihbaratı Amerika’dan veya İsrail’den mi bekliyorsun?
Daha hafif malzemeler varken neden modern teçhizatla donatılmaz bu kınalı kuzular da kantinden zımpara gibi ayağını paramparça eden dikişli çorabı, kanserojen fanilayı kendi parası ile satın alır. Anlamış değilim. Orduya alınan malzemeler hangi aşamalardan geçerek askere dağıtılır? Bu askeri kantinlerin bütçesi ne kadardır?
2000 yılında dönemin K.K.K. nı M396(155mm)merminin alınmasını MKE den istiyor. Sadece İsrail’de üretilen bu mermi MKE ile İsrail’le yapılan ortak anlaşma çerçevesinde üretime başlanıyor.
Bu mühimmatın anapara tutan malzemeleri İsrail’den alınacak, kalan kısmı Türkiye’de yapılacaktı. Ancak KKK. nı değişince anlaşmanın üstü çiziliyor. Akabinde soruşturma açılıyor. O dönemde MKE Gen. Md. E.Tümgeneral
Recai ÖNDER, yerine E.Tümgeneral Mehmet BAŞER göreve getiriliyor. Olay örtbas ediliyor,
120 mm Sabot lu Zırh delici Mühimmat da İsrail’le ortaklaşa yapılıyor.Aynı Mühimmat Alman-Kore-Çin-Rus ve Fransa’da da var.Ancak İsrail’i tercih ediyor yetkililer.Yapılan anlaşmalara rağmen 2000 adet üretiliyor.Bu mermide BEYZBİLTE denilen bir yakıt var.Vakumu yok eden bu yakıt mermiyi 10 km. daha uzağa götürüyor ve menzili 30 km.den 40 km.ye çıkıyor.
Bunlar için İsrail’e 1 Milyar dolar ödeniyor.
Hava kuvvetleri yine aynı dönemde 1999-2000 yılında İspanya’dan 500-2000 librelik Uçak bombası satın alıyor. Aslında İspanya üretmiyor sadece aracı. Bu Mermiler tam bir demir yığını. Tapaları vidalanmıyor, Kuyruk kısımları bozuk. MKE de yeniden onarılıyor.
Eğer bu mermiler Pkk’nın başına düşerse öldürür. Çünkü çoğu patlamıyor.
Tank Modernizasyonu;1994-1998 yılında Org. Çevik BİR Genelkurmay 2.başkanı. Org. İsmail Hakkı KARADAYI genelkurmay Başkanı, Tansu ÇİLLER Başbakan.İsrail’li IMI firması tercih ediliyor.1Milyar dolar da bu işe ödeniyor.Tamirine  5 Milyon dolar ödediğimiz tankın yenisini Suudi Arabistan4.5 Milyon dolara  Fransa dan alıyor .
Bir kısmının akıbetinin halen belli olmadığı Tanklar İsrail’den geldikten sonra Kule kısmı, Yürüyüş takımları ve birçok yerinde hatalar ve arızalar var.
Bu proje de fiyasko ile neticeleniyor.
Bakınız Rus’lar dağlardaki Çeçen militanları Termoborik;(Fuel Air Bomb)bombalarla bitirdi. Bu mühimmatlar mağaralardaki ve en ufak deliklerdeki oksijeni uzun bir süre yok ediyor ve bir tek canlı kalmıyor. Basınç, sıcaklıkla ve havasızlıkla düşmanı yok ediyor.
Biz kullanmıyoruz!
Nato’nun 66 lık M-72 Har Roketi tek atımlık kartuşu ile tek kullanımlık. Oysa Kuzey Irakta 50 dolara satılan LPG-7 Roketi çok daha etkili ve Rus malı. Pkk da bunlarıdan var. Faturalı fiatı 150 dolar olan bu roketatarlar Dönemin Başbakanı T.ÇİLLER zamanında alındı. Tüm Ordumuza da alınmalı hatta Anti tank Roketatarı LPG-9 ile ordumuz donatılmalı. Son derece etkili bir silah. Afganlar Rusların 2000 adet tankını bu silahla Penşir vadisine gömdü.
Acizane problemleri sayıp dökerken çözümü de anlatarak yazımı tamamlamalıyım.
Bakınız bu beladan kurtulmak için önce asker sonra topyekun milletimiz el ele vermeliyiz. Eskilerin bir sözü var ”Hissi-i Gabl el Vuku” Aklı evvel de denir. Bu söz şu manaya gelir, Olay olmadan önce hissetmek! Asker; olay olmadan önce hissetmeli.
Askerin mühimmatı daha etkili olanlarla değiştirilmeli.
Acilen emekli olan tüm askerleri göreve çağırmalı,
At-Katır-Köpeklerden istifade etmeli,
İstihbarat için İsrail’in Heron’larına dahi güvenmemeli.Bunlar Pkk ya da senin görüntülerini geçecek yazılımla çalışıyor.
Ottowa sözleşmesi ile sınırlardaki mayınların temizlenme işinden vazgeçilmeli. Hatta sınır güvenliği için daha fazla mayın döşenmeli, Milli Mayın Merkezi kurulmalı.
Mayın tespit yöntemleri TÜBİTAK la koordineli araştırılmalı,Yeni yöntemler bulunmalı ve acilen uygulanmalı.
Askerin ağır sırt yükü hafifleri ile acilen değiştirilmeli.Mayın botları kullanılmalı.
Karakollardaki iskan ve İmar yenilenmeli.
Daha nice tedbirler alınabilir.

Bu haber 3994 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi