Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Unutulan Mayın

Ahmet ZENGİN

16 Nisan 2010, 15:11

Ahmet ZENGİN

Unutulan Mayın

 

Ülkemiz adına 2003 Yılında; şimdiki Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah GÜL, Sınırlardaki mayınların temizlenmesi ile ilgili Ottowa Sözleşmesini imzaladığında her şey süt limandı

 

Bu sözleşme dikkatlice incelendiğinde aşağıdaki ayrıntılar ülkemizin başına nelerin musallat edildiğini açıkça göstermektedir.

1.Düşününüz ki bir ihale yasası meclisten kanunla geçti. Bu yasanın altında Başbakan Sn. Tayyip ERDOĞAN’IN,6 Başbakan yardımcısının, Maliye Bakanının 82 AKP’li Milletvekilinin imzası yok.

Neden Sınırlardaki mayınların temizlenmesi karşılığı temizleyen firmaya 49 yıllığına kiraya verilmesinin altında İsrail yatıyordu. Çünkü Başbakan ”Paranın dini imanı olmaz, Ahmet'ler Mehmet'ler İzak'ın Şimon'un emrinde çalışacak ne var bunda?”dedi. Ahmet'lerin ve Mehmet'lerin 3 kıtada at koşturan ve atının özengisini ve nalını bu izak'a şimon'a öptüren bir Aziz Milletin evlatları olduğunu unutan Başbakan Mayını sınırlardan temizlemek isteyen askerlere de”Oturun oturduğunuz yerde bunlar da emekli olunca konuşuyor”diyerek emekli askerlerden olan bana ve mayını ilk döşeyen Kemal GÜNER E. Albaya göndermede bulundu.

2.Aziz milletimiz şunu çok dikkatli not alsın,

Bakınız Kırıkkale’de yaklaşık 60.000 MKE işçisi kapı dışarı edildi.Onlarca silah ve mühimmat fabrikaları kapatıldı,O milyarlık trilyonluk Cnc tezgahları ve tornaları çöpe atıldı.Şimdi NATO’nun NAMSA’sı Kırıkkale Yahşihan’da Amerikalı bir Brülör firması olan SOUTHERN TECNOLOCİES’e MAS Mühimmat imha fabrikası kurdurdu..

Mke deki patlamanın sebepleri ise halen muallakta.Cevaplanmamış birçok soru bulunmakta.

Öyle ya yerli kaynaklara ve işadamlarına ihtiyaç kalmadı Allaha şükür hepsi bitirildi. Yabancıya kolayca peşkeş çekilen milli kaynaklar ülkenin asıl evlatlarına nedense verilmemekte, ülkenin genç ve dinamik kaynakları heba edilmektedir.

3.Allahtan Sınırlardaki mayınlı alanların 49 yıllığına temizleme karşılığı Başta İsrail firmalarına verilmesi Anayasa mahkemesinden döndü. Muhalefet iyi muhalefet yaptı, milletçe sınırlarımızdaki oynanmak istenen oyunlar boşa çıktı. Peki verilseydi ne olurdu. Bakınız Bu kiralama işinden neler çıkardı. İngiltere’ye kiraladığımız Kıbrıs’a ne oldu?Osmanlı 1877 Rus harbinde yenildi.Bu İngiltere'yi rahatsız etti.İngiltere tekrar Ruslarla masaya oturdu.Güya bu iyiliği karşılığı Kıbrıs'ı kiraladı ve Kıbrıs Yunan’a ve Rum’a teslim edildi.Bugün Kıbrıs’taki Agratur ve Dikelya üstleri İngiltere’nin malı,Çıkarabildik mi?Eğer İsrail'e kiralansaydı ve onlarda sınırlardaki Kıbrıs büyüklüğündeki bu alanda bağımsızlık ilan etselerdi ne yapabilirdik?

”Arkadaş bu alan 49 yıl benim malım demezler miydi?”

Sonra öyle akıllara durgunluk veren bir kanun çıktı ki 17 Haziran 2009 günü Resmi Gazetede 27261 sayılı kanunun 3.maddesinde şöyle dediler”Mayından temizlenecek alanlar ile bu taşınmazlarla bütünlük teşkil eden diğer araziler de kiralanabilecekti” ki –Mesela Ceylanpınar Çiftliği tamamen gidiyordu-Ki altı dünyanın en kirlenmemiş su kaynakları dolu. Böylece 1.ve 2. Askeri yasak bölge ve İskenderun’dan Hatay’a kadar bu alanı kapsayan toprak parçaları ile Cennet Vatanın bu kanla sulanmış sınırları bir çırpıda yok oluverecekti.El değiştirecekti.

4.Madenler bu cennet vatanda nedense çıkartılmaz.1956 da sınıra Nato ‘nun ikinci dünya harbinde elinde kalan Bu anti personel ve anti tank mayınları/Mark 4.5.6. tam petrol yataklarının üzerine döşenmiş.7 Trilyon dolarlık bu kıymetli madenler toprak altında iken, halk inim inim inlerken Hatay Akıllıçay’da Altın, Mardin de tam sınırda 4560 ton Uranyum

Dolomit, Asbest, Krom, Bakır, Asfaltit, Çinko toprak altında yatarken sizin Ülkede Kriz var demeniz ne derece insaflı düşünmelisiniz. Allah akıl fikir versin.

Gidin bir madeni çıkarma müsaadesi alınız. Bakalım kaç imza ve resmi kurum/Tabii ömrünüz müsaade ederse/dolaşırsınız ben söyleyim tam 256 imza gerekli, Torunlarınız belki görür madeni. Ananızdan emdiğiniz süt burnunuzdan gelir. Kardeşim sınırların altı üstü maden.

5.Bir de tartışmalara” asker neden mayını çıkarmıyor, madem döşeyen o asker çıkartsın “dendi. Askerden mayın temizlenme işi ;2003 tarihinde bu Suriye sınırlarındaki mayını temizleme kanunu çıktı,2005 te bu yetki Askerden alındı ve maliye bakanlığına devredildi.

6.Depolardaki 2.5 milyon adet mayını, sınırlarımızda ise yaklaşık 950.000 mayını temizlemeliyiz. Ancak tapusu bu aziz millete ait. Bunu kimse unutmasın. Bizimle oyna MAYIN, bu milletle oynaMAYIN.

Yakınlarda ise Karkamış Antik kentinde 630 dönüm arazideki mayınların elle temizleme işi; Gaziantep Valiliğince ihale edildi. Süre 10 aydı.

Ancak firmaya verilen sürenin bitmesine çok az bir zaman kaldı. O bölgedeki tarihi eser kaçakçılığının duyumlarının alınması ise oldukça düşündürücü.

Ottowa sözleşmesine attığımız imza nedeniyle sınırlardaki mayınların temizleme süresi 2014 te bitiyor.

Eğer uzatma süresi alınmasa bu süre zarfında bitmesi mümkün değil.

Bir türlü bitmeyen pkk nın sınır geçişlerinin nasıl kontrol edeceği ise halen bilinmiyor. İsrail’den alınan insansız uçaklarla önleneceğini sananlar varsa onlara iyi uykular demekten başka çaremiz yok. Daha önce modernizasyon sebebiyle İsrail’e verdiğimiz 160 tank ve iflastan kurtarılan İsrailli Yahudi firmasının ise akıbeti belli değil.

Ne mecliste, ne başka kaynaklarda İsrail’le yapılan Askeri antlaşmalar belli değil? Bir Allahın kulu öğrenemez. Bu memleketin Cumhurbaşkanı acaba biliyor mu? Merak etmekteyim.

Kapalı kapılar arkasında yapılan Aziz Milletimizin bilmediği Askeri Antlaşmalar nelerdir?

Bodrum'da hangi sanatçı hangi bikiniyi giydi, neresi açıldı uğraşacağımıza biraz Vatan'la ilgilenelim.

Bankalar, Sigorta şirketleri, Telekomünikasyon, Limanlar gitti, Sıra Şehit kanlarıyla sulanan topraklar mı?

Bu haber 3588 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi