Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ANTİ SEMİTİZM

Ahmet ZENGİN

16 Ekim 2009, 17:36

Ahmet ZENGİN

ANTİ SEMİTİZM

Avrupa Birliğinin gözbebeği Yunanistan’da Yahudi düşmanlığı insanları dehşete düşürecek boyutlardadır.
Yunanistan’ın nüfusu Makedon, Türk, Arnavut, Roman ve Ulahlardan oluşur. Varlığı her defasınca inkar edilen bu halklara en acı zulümler uygulanırken Yahudi düşmanlığı su yüzüne çıkmamıştır.
16.yy.da Osmanlı ülkesinde Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen Yahudiler 480 yıl huzur içinde yaşamışlardır.1912 Birinci Balkan savaşları sonucu Yunanlar tarafından oldukça baskıcı ve şiddet politikalarına maruz kalmışlardır.
DİNİ ALANDA ANTİ-SEMİTİZM
Yunanistan tarihinde; Ortodoks-Hıristiyan mezhebi, en belirleyici olgu olmuştur.Kilisenin bağnaz politikalar ile Bizanslılık Yunanlıların ayrılmaz bir parçasıdır.Merkezi Kavala yakınlarındaki Filippi ve Neapolis Metropolitliğinin yayınladığı mahalli gazetede "uyarı" nitelikli yazıda " Uluslararası Siyonizm’in Aleti"  başlıklı yazıda Yahudilere  açıkça savaş ilan etmişlerdir.
Khalkis Metropolitliği’de aynı anti-semitik söylemlere yer veren ve Yahudi düşmanlığını kışkırtan bildiriler dağıtmaktadır.Bu bildirilerde halk "Hıristiyanlığın ve Yunanistan’ın düşmanı olan Yahudileri yaşadığı köylerden kovmak üzere kışkırtılmakta ve  "bunlar ateşten,yılandan,koleradan daha kötüdür" denilmektedir.Aynı şekilde Lerin (Florina) Metropoliti Avgustin Kantiotisin 1988-1992 yıllarında kasetlere okuyup halka yaydığı vaazlar,tüyler ürperticidir.
1980 de Korint Metropoliti Panteleimon Karanikolasin yayınladığı "Yahudiler ve Hristiyanlar" isimli kitapta insanın kanını emen Yahudilerin gücünden söz edilmektedir,Karanikolas Yahudileri yaşadıkları ülkenin değil, teokratik Yahudi devleti İsrailin ve dünya siyonist devletinin vatandaşları olarak nitelendirmekte ve Yahudilerin "kendilerine çoğunluğu Hristiyan olan bu topraklarda yaşama fırsatı veren Yunanlı Hristiyanlara şükran duymaları gerektiğini" söylemektedir.
Yunanistan’da örgütlü anti-semitik olan Kosmos Flamistos-Yunan Ortodoks Birliği ve Hagia Agathangelos Esfigmenites yayınladıkları bildirilerde Yunan düşmanı, siyonist ve Yahudi başlıkları altında bu hain Yahudilerin,masonların  Yunanistan’dan sürülmesini sürekli olarak propaganda etmektedirler
Avrupa Ekonomik Topluluğunun verdiği ortak kimlik kartı/nufus cüzdanında köktenci Ortodoks çevrelerde 666 rakamının Hıristiyanlığın karşıt sembolüdür diye bu rakamın kartlardan birine denk geleceğine karşı çıkmışlardır.
Kozanda(Kozani) Magdalene adlı bir rahibe "Hevraikas Taftites(Yahudi-İbrani Kimlikler)adlı bir kitap yazmış ve ücretsiz Atina’da binlerce dağıtılmış ve Yahudiler "İğrenç, katil bir ırk" olarak aşağılanmıştır.
Görüldüğü gibi binlerce yıldır Osmanlı topraklarında barış ve güven içinde yaşayan Yahudiler Yunanistan’dan yakında sürülecek bir topluluk haline gelmiştir.

Ahmet Zengin

Araştırmacı-Yazar
(Kaynak: Avrupa Birliği Üyesi Yunanistan’da Anti-Semitizm- Doç.Dr.M.Murat Hatipoğlu)

 

Bu haber 3305 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi