Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BELEDİYELER VE BAŞKANLARI

Ahmet ZENGİN

07 Kasım 2011, 23:45

Ahmet ZENGİN

BELEDİYELER VE BAŞKANLARI

 

 İki yıldır kurban bayramlarında   bir belediye başkanı dağıttığı çöp poşetlerinin yanında bir de bayram kartı dağıtıyor,Kartta şunlar yazıyor.“Hz.İbrahim Peygamberin Halilullah(Allah dostu) makamına ererek Halil İbrahim ismini almasına vesile olan,sevgi,şükür,sadakat,kanaat ve daha nice hikmetleri içinde barındıran mübarek bayramınızı kutluyor……

Altına da İsim olarak Halil İbrahim…..İsminin manasını dini açıdan açıklama teveccühünü biz ve ilçe halkı da öğrenmiş oluyoruz.Ne güzel,Ne güzel de,yalnız dini bilgisindeki bazı ince noktaları da bilmediğini görüyoruz.

Allah'ın dostu" anlamına gelen "Halîlullah" ünvanına sahip İbrahim (a.s), "Ulü'l-azm" denilen büyük peygamberlerden biridir. " Hz. İbrahim'in "halilullah" lakabını alması Allah'a olan sevgi ve bağlılığındandır. Bir görüşe göre Hz. İbrahim insanlara karşı çok cömert olduğu ve onlardan hiçbir şey istemediği için "halilullah" diye nitelendirilmiştir.

Kaynak www.dinibil.com

 

 HALÎLULLAH (ALLAH'IN DOSTU)

Allah (c.c.) Hz. İbrahim'i dost edinince, melekler:

"Ey Rabbimiz! İbrahim sana nasıl dost olabilir? Nefsi, malı ve evladı var. Kalbi bunlara meyyaldir..." dediler. Müteakıben şu ibretli manzaralara ve Hz. İbrahim'in ağır imtihanlarına şahid oldular.

İbrahim (a.s.) mancınıkla ateşe atılacağı zaman, melekler heyecanlandı. Bir kısmı Allah Teala'dan Hz. İbrahim'e yardım etmek için izin istediler. Melekler, Hz. İbrahim'e bir isteği olup olmadığını sorunca, İbrahim (a.s.):

"Dostla dostun arasına girmeyin!" buyurdu.

Daha sonra Cebrail (a.s.) geldi:

"Bana bir ihtiyacın var mı?" diye sordu.

İbrahim (a.s.):

"Sana ihtiyacım yok. O bana yetişir; ne iyi vekildir!" buyurdu.

Hz. İbrahim (a.s.) Allah'a verdiği andı yerine getirmek için oğlu Hz. İsmail'i kurban etmeğe götürürken melekler yine heyecanlandılar:

"Bir peygamber, bir peygamberi kurban etmeğe götürüyor!" dediler.

İsmail (a.s) ise, babası Hz. İbrahim'e:

"Ey babacığım! Emrolunduğunu yap! İnşaallah beni sabredenlerden bulursun. Bıçağını iyi bileyle; hemen kessin; can vermek kolay olur... Bıçağı çekerken de yüzüme bakma! Belki babalık şefkati ile geciktirebilirsin... Benim üzüntüm, kendi elinle kurban ettiğin evladının acısını ve hasretini ömür boyu unutmamandır..."

Baba-oğul, teslimiyet okyonusunda yüzerken, Cebrail (a.s) yetişti. Bıçağı köretti. Cennetten koçu indirdi.

Allah Teala Hz. İbrahim'e sayılmayacak derecede koyun sürüleri ihsan etti. Cebrail (a.s.), insan suretinde gelerek sordu:

"Bu sürüler kimin? Bana bir sürü satar mısın?"

İbrahim (a.s):

"Bu sürüler Rabbimindir. Şu anda benim elimde emanet olarak bulunuyor. Bir kere zikredersen, üçte birini; üç kere zikredersen hepsini al, götür!" dedi.

Cebrail (a.s):

"Subbûhun, kuddûsün, Rabbüna ve Rabbü'l-melâiketi ve'r-rûh" dedi. İbrahim (a.s.):

"Al hepisini! Senin, al, git!" dedi.

Cebrail (a.s.):

"Ben insan değil, meleğim, alamam." dedi.

İbrahim (a.s.)

"Sen meleksen, ben de Halîl'im (Allah'ın dostuyum.). Verdiğimi geri alamam." dedi.

Nihayet İbrahim (a.s.) sürülerinin hepsini sattı. Mülk alıp vakfetti.

İbrahim (a.s), canı, evladı ve malı ile ağır bir imtihan geçirdi. Rabbine büyük bir teslimiyetle râm oldu. Kulluğun mutlak noktasına erişti. Sûretten kurtuldu. Halîlullah (Allah'ın dostu) oldu.

 

KAYNAK: TOPBAŞ, Osman Nuri, Mesnevi Bahçesinden Bir Testi Su, Erkam Yayınları Altınoluk Dizisi 20, s. 45-47

www.frmtr.com ›

   Aynı kartın arka yüzündeki  yazıda” çocukların,ailemizin ve ilçe halkımızın sağlığı açısından” bazı tavsiyelerde de bulunuyor.İki, ayrı resimde cennet olarak da bir gazeteci arkadaşın çektiği ve şimdi o ağaçları toprakla örttüğü ve mevcut olmayan resmi de “Cennetin yeryüzündeki adının” ilçemiz olduğunu yazıyor.Cennetin de ne manaya geldiğini bilmiyor!Aynı belediye başkanı;ceza olarak yüklü miktarlarda yazdığı su paraları ile de ilçe halkını ve kendisine muhalif olanları da cezalandırıyor.Oysa Birçok belediyenin Ortaklaşa kullandığı Su Birliğinin suyu dışında dağdan bulduğu suyu  ilçeye veriyor, Laboratuar tetkiklerinin yapılıp yapılmadığı belli olmayan ve insan sağlığına olumsuz etkilerinin bilimsel olarak araştırılmayan suyu ilçeye verdiğinde “İnsan sağlığını “hiçe sayıyor.  Bu yüzden cilt ve alerjik hastalıkların arttığını da kimse araştırmıyor.Kireç oranının da ne olduğu,içerdiği zararlı kimyasalları da bilinmiyor. Belediye’ye  kademe olarak yaptığı ve adına tekstil fabrikası dediği işletmenin de maliyeti oldukça yüklü,Akıbetini de takip edeceğiz. Bir köyü andıran oldukça kalabalık halkın yaşadığı ilçedeki alışveriş yerlerine baktığınızda köy bakkalları dışında bir alışveriş merkezi de bulunmuyor. Başıboş hayvanlar ilaçla vurulduktan sonra akıbeti belli olmayan yerlerde kurda kuşa yem ediliyor.Evet,vurulan hayvanlar maalesef bir hayvan barınağı yerine çöplerde bırakılıyor.Aynı başkan kurban artıkları için çevreye duyarlı mesajlar verirken ve çöp poşetleri dağıtırken nedense isminin “Dini bilgisini verirken” Hakkın yarattığı hayvanları hunharca katlederken nedense aynı duyarlılığı göstermiyor.  Kaldı ki,Yüce dinimizi kimse siyasete alet edemez.Allah cc.ise kimse kandıramaz.Kul hakkı ve haksız halka yüklenen su cezalarının hesabı ise mutlak sorulacak.İki bayramdır dağıttı kart ise reklam kokuyor,Din ise İsim değil İcraattır.İsmi kutsal kendisi cehennemlik niceleri ise değişik kılıkta aramızda dolaşmakta.

Bunların ismi de ;Şeytanın insan kılığına bürünmüş ismi olan tagut’urŞimdi bu başkan,İsmi;Musa,İsa,Yakup,İshak,Muhammed,Mahmut,Ahmet,Mustafa,ve sayısız peygamber ismi taşıyanların manasını biliyor mu? Önceki belediyelerce dağıtılan yoksulluk paralarının neden iptal edildiği ise halen bir muamma olarak hafızalarda yerini koruyor. Halilullah da;karşılısız ve sadece Allah rızası için dağıtan peygamber ismidir.Allah ise zalimleri sevmez.

Bu haber 3303 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi