Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

İSLAMİ YILBAŞI*

Ahmet ZENGİN

28 Aralık 2009, 20:50

Ahmet ZENGİN

İSLAMİ YILBAŞI*
Hz. Peygamberimiz(sav.)Mekke-i Mükerremeden Medine-i Münevvereye hicret(göç)etmelerini tarih başlangıcı olarak alan takvime”Hicri Takvim”denir.On iki ay hesabına dayanan hicri takvim yılı Muharrem ayı ile başlar,ve zilhicce ayı ile sona erer.Hicri (kameri) aylar şunlardır.Muharrem-safer-Rebiulevvel-Rebiulahir-Cemaziyelevvel-Cemaziyelahir-Recep-Şaban-Ramazan-Şevval-Zilkade-Zilhicce.Bu ayların uzunluğu 29.5 gündür,bundan dolayı bazı aylar 29,bazıları da 30 gün olur.
MİLADİ YILBAŞI
Hz.İsa(as.)doğumundan yaklaşık 350 yıl sonra Roma’da ortaya çıktı.O dönem Roma İmparatorluğunun her yerinde put’a tapılıyordu.Roma İmparatorluğu putperestlik ve Hıristiyanlığı birleştirerek güneş tanrısının doğum günü olan 25 Aralığı Hz.İsa(as.)doğum günü olarak kabul etti.
NEDEN 25 ARALIK
24 Aralığa kadar güneş biraz daha erken batıp senenin en kısa günleri yaşanıyor.Güneş hergün biraz dah kendilerini erken terkedince buna üzülüyorlardı.25 Aralıkta günler tekrar uzamaya başlayınca TANRILAR kendileriyle kalmaya razı olmuş ve yeniden doğmuş,anlamına geldiğinden DANS-İÇKİ-IŞIKLANDIRMA-AĞAÇLANDIRMA-YEŞİLLENDİRME-SÜSLEME İLE VE HİNDİ KESME gibi eğlencelerle kutlarlardı.İşte 25 Aralık-1 Ocak arası bu sebeple eğlence günleri ve tatil olarak kabul edilmiştir.
Hırıstiyanlar bu günlerde domuz başı,kaz kızartması ve hindi kesmeyi gelenek haline getirmişlerdir.
TEK ALLAHA İNANAN MÜSLÜMANLAR
Allah cc bize kimlerin dost olacağını bakınız şu ayetlerle ne güzel bildiriliyor.
“Ey iman edenler benimde düşmanım sizinde düşmanınız olanları dost edinmeyin.Onlar size gelen gerçeği inkar etmişken onlara sevgi besliyorsunuz.(Mümtehine Suresi;1)
“Sizin dostunuz ancak Allah’tır.Resulüdür,İman edenlerdir.(Maide Suresi 55.)
Sırf müslüman olduğu için dünyanın değişik yerlerinde diri diri hunharca insanları katledenlerBu Batı değil mi?,İşte batı medeniyeti.İşte Ebu Garip.İşte Filistin,Karabağ,Afganistan,Kuzey Kıbrıs,Irak ve diğerleri.
Kutladığın yılbaşı kimin yılbaşısı.
Senin mi?
 
*Kaynak;Şifa Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yayını

Bu haber 4175 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi