Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR?

Şelçuk Silsüpür

08 Kasım 2010, 09:59

Şelçuk Silsüpür

                                                    TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR?

            Tarih 20.06.2010. Yer Hakkâri-Şemdinli. Türkiye, İran, Irak üçgenindeki Yeşilova Jandarma Karakoluna PKK‘lı teröristlerce gece saat 02.00 de bir saldırı gerçekleştiriliyor. Çatışmada 9 askerimiz şehit oluyor ve 14 askerimizde yaralanıyor. Saldırı da Roketatar gibi ağır silahların da kullanıldığı belirtiliyor. Teröristlerin ağır silahlarla hem İran hem de Irak sınırından Türkiye’ye girip birleşerek bu saldırıyı gerçekleştirmesi çok acı ve düşündürücü. Büyük bir istihbarat zafiyetinin varlığını gözler önüne seriyor. Anında askerlerimiz teröristlere ateş açıyor ve 12 terörist etkisiz hale getiriliyor. Genelkurmay Başkanlığının “PKK muhatap alınmak için eylemler yapacak ” açıklamasından 12 saat geçmeden bu saldırı gerçekleştiriliyor.

            Sonuç olarak civanlarımız, kınalı kuzularımız daha yirmi yaşlarında şahadet şerbeti içerek Şehitlik mertebesine erişiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor, kavuruyor. Türkiye kan ağlıyor.      

             Doç Dr. Aytekin Galeri: “PKK uluslar arası bir örgüttür. Amerika’nın, Batının, Kuzey Irak’ın haberi olmadan başarılı olması mümkün değildir. Anayasa değişikliklerinin düşünüldüğü bir dönemde bu tür eylemlerin görülmesi manidar diyor. PKK çözümsüzlük üzerine kurulmuş bir örgüttür. Doğuda devletin okul, sağlık, yol gibi hayati çalışmaları engelleyerek ayakta durmaya çalışıyor diyor. Çözüm önerileri olarak ta etkin bir silahlı mücadele, profesyonel askerliğe geçiş, terörü Irak’ta yok etmek gibi öneriler getiriyor.”       Gazeteci-Yazar Ali Bulaç: “Terörle etkin bir mücadeleye devam edilmelidir. Türkiye olarak toprak bütünlüğümüzü korumalıyız. Kaynaklarımız heba oluyor. Terör örgütünün içte ve dıştaki finans kaynaklarını kurutmalıyız. Bölge halkının ekonomik, sosyal ve kültürel durumlarını düzeltmeliyiz. BDP mecliste terörü önleme anlamında ülke barışına katkı sağlamalıdır diyor.”

            Strateji ve Milli Güvenlik uzmanı Mesut Ülker, “Sivil toplum örgütleri, bölge halkı, herkes el ele vermelidir.” Olağanüstü Hal ilanı yanlış olur, yangına körükle gitmektir diyor.”

            Gazeteci-Yazar Hikmet Bilo: “Sebep Barzani’dir. Amerikan ordusu ve Barzani PKK’yı besliyor. Onları ikna edersek bu terör olayları çözülür. ABD ve Barzani Türkiye ile oynadıklarını biliyor. Üçlü mekanizma, İstihbarat paylaşımı samimiyetle gerçekleştirilmeli, Barzani ve ABD Kuzey Irak’ta PKK’nın lojistik desteğini kesmeliler ve sınırda bir güvenlik koridoru oluşturulmalıdır diyor.”

            Terör Uzmanı Mehmet Metiner: “Otuz yıldan beridir kan durmuyor. Birisi çıkıp da bu meselenin nasıl çözüleceğini anlatsın. Terör sadece askeri çözümlerle önlenemez. Siyaset odaklı yeni bir anlayışa ihtiyaç var, BDP’nin ortaya çıkması lazım. Çözüm önerileri getirmeli ve ülke barışına katkıda bulunması lazım. PKK, Demokratik Açılımla kendisinin varlık nedenini kaybedeceğini biliyor. BDP ve PKK mevcut halleriyle sorunun çözümüne engel oluyor. PKK meselesi de bir gün bitecek. Türkler ve Kürtler bin yıldır birlikte yaşadı ve birlikte yaşayacaklar diyor. Terörden nemalanan kısımlar var diye ekliyor.”

Değerli okurlarım, PKK başta olmak üzere bütün terör örgütlerinin amacı ülkemizdeki istikrarı ortadan kaldırmak ve halkı karşı karşıya getirmektir. Yapmamız gereken milli birlik ve beraberliğimizi korumaktır. Terör örgütlerinin yurt içinde ve yurt dışındaki gelir kaynakları mutlaka kurutulmalıdır. Komşu ülkelerimiz olan İran, Suriye, Irak ile teröre karşı ortak bir çalışma yürütülmelidir. Ayrıca ABD ve Batı ülkeleri

 Terörizm konusunda Türkiye’nin yanında yer almalı ve PKK’ya yataklık yapmamalıdırlar. ABD, Türkiye’ye karış ikiyüzlü bir politika izlemektedir. Bir yandan Türkiye’ye istihbarat sağlayan ABD öte yandan İran yönetimine karşı PKK’nın İran yapılanması olan PEJAK’a her türlü lojistik yardımı yapmaktadır. Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki askeri birlikler özel eğitim almış profesyonel askerlerden oluşmalıdır. Irak sınırında bir güvenlik şeridi oluşturulmalıdır. BDP, PKK’nın taşeronluğunu bırakıp bir Türkiye partisi olarak ülke barışına katkı yapmalıdır. Bin yıllık Türk-Kürt kardeşliği üç-beş çapulcuya feda edilmemelidir.

ABD ve Irak hükümeti  (Kuzey Irak yönetimi) ikna edilerek ve onlarında desteği alınarak Kuzey Irak’a girilip,   terör kampları tamamen yok edilmeli ve PKK’lı teröristler etkisiz hale getirilmelidir. Terörle mücadele ederken masum bölge halkına karşı sevecen bir anlayış gösterilmelidir. GAP projesinin bir an önce bitirilmesi elzemdir. Başta Habur olmak üzere yeni sınır kapıları açılmalı, sınır ticareti yaygınlaştırılarak bölge halkına ekonomik bir canlılık kazandırılmalıdır. Bölgede yapılacak yeni yatırımlarla işsizlik önlenmelidir.  Türkiye’nin bölgesinde yıldızın parlaması, İran’la Uranyum takası, Gazze’de İsrail ambargosunun kaldırılmasına yönelik çabaları dış düşmanlarımızın PKK terör örgütüne destek vermesine sebep olmaktadır. Bir zamanlar Abdullah Öcalan konusunda Suriye’ye gösterdiğimiz kararlı tavrı,  başta ABD olmak üzere Irak hükümetine karşıda gösterebilmeliyiz. Yüce Türk Milleti olarak Birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar korumalıyız.

 Son günlerde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Türkiye’mizin ekmeğiyle, aşıyla yetişip milletine ihanet ederek, arkadan vuran alçaklara, vatan hainlerine de Necip Fazıl’ın bir şiiriyle cevap vermek istiyorum.

 Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek,

 Siz hayat süren leşler, sizi kim diriltecek? 

Bu haber 3531 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi