Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

21.ASIR TÜRKLERİN ASRI OLACAK…

Şelçuk Silsüpür

04 Nisan 2011, 16:58

Şelçuk Silsüpür

                                             21.ASIR TÜRKLERİN ASRI OLACAK…

            Dünyanın tek patronu görünümünde ABD artık tahtını Çin’e kaptırmak üzere. Dünyanın parlayan yıldızları Çin, Hindistan, Tayland, Brezilya, Endonezya ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkeler... NATO bile artık etkinliğini kaybetmiş durumda… Dünyada Doğu ve Batı Bloku diye bir düşünce kalmadığı gibi Birleşmiş Milletler Teşkilatı bile sorgulanır hale geldi.

            Asya ve Avrupa’yı bir köprü gibi bağlayan ve Ortadoğu ya çok yakın bir konumu olan Türkiye’nin stratejik olarak da öneminin her geçen gün biraz daha attığını söyleyebiliriz. Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla Türk Cumhuriyetleri ve Özerk Türk Topluluklarının bağımsızlığını kazanmasıyla, büyük bir Türk dünyasının ortaya çıkmasıyla da Türkiye dünya siyasetinde Lider ülke konumuna gelmiştir.

            Ancak,  2010’da yılını % 5,5 büyüyen, Türk Dünyası ile daha güçlü kültürel ve ekonomik ilişkiler içine girmiş olan Türkiye üzerinde oynanmak isteyen oyunlar son yıllarda ciddi boyutlara ulaşmış ve başta terör konusu olmak üzere Türkiye üzerindeki tehditler de hissedilir derecede artmıştır. Ülkemiz üzerinde oynamak istenen çirkin oyunları bozabilmek, ancak ekonomik olarak güçlü olmamıza, gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurabilmemize ve Milli Birlik ve Beraberlik içinde hızla kalkınabilmemize bağlıdır.

            Gerçektende Türkiye, son yıllarda büyük siyasi ve iktisadi istikrasızlıklar yaşamasına rağmen, hızlı bir kalkınma hamlesini gerçekleştirmiş ve bir sanayi toplumu haline gelmeye başlamıştır. Dünyada en genç nüfusa sahip ülkelerden biride Türkiye’dir. İyi tahsil görmüş, batı hayranlı olmayan, çalışkan, erdemli, yabancı dil ve uluslar arası ticareti öğrenmiş bu genç nesil, ülkemiz geleceğinin de teminatı olacağı aşikârdır.

            Dost ülkeler bize gıpta ile bakarlarken, dost zannettiğimiz fakat dost olmayan başta ABD ve İsrail olmak üzere diğer Batılı ülkeler de dünyanın parlayan yıldızı Türkiye’ye haset etmekten kendilerini alamamaktadırlar. Bir zamanlar komşularından elektrik ithal eden, toplu iğneyi bile yurtdışından getirten, radyonun kahvelerde dinlendiği, televizyonun, telefonun ancak zengin ailelerde olduğu günleri çok şükür çoktan geride bıraktık. . Artık Bilgisayar hayatın her alanında kullanıldığı gibi yakın bir gelecekte de evlere dahi girmiş olacak.   

            Bugün artık Türkiye dünya ülkelerine 30 milyar dolar otomobil ihraç eden, yurtdışında 30 milyara dolarlık müşahitlik hizmetleri gerçekleştiren, Yurtdışındaki işçilerinden 4-5 milyar dolarlık işçi dövizi gelen, Turizm gelirlerinden 2010 yılında 22,5 milyar dolar gelir elden bir ülke konumuna yükseldi. 2010 yılı ihracatımız 113 milyar dolar olarak gerçekleşti, fakat hedefimiz 5 yıl içinde ihracatımızın en az 200 milyar dolar seviyesine yükselmesi için olmalıdır.

            Asırlık rüyamız olan GAP Projemizin % 70’i bitmiş durumda. Dünyanın sayılı barajlarından Atatürk barajı bitmiş durumda. Harran ovası sulu tarıma açıldı ve çok kısa bir zamanda ikinci bir Çukurova olacağını söyleyebiliriz. GAP Projesinin tamamlanmasıyla tarım, sanayi üretimi kat kat artacağı gibi milyonlarca bölge insanına da iş imkânı sağlayacak. Anarşi ve terörü GAP Projesinin bitireceğini yürekten inanıyorum. Ayrıca artan üretimle beraber komşu ülkelerle olan ticaretimizde bir ivme kazanacak. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye, bölgesine huzur ve güven getirdiği gibi dünya siyasetinde de etkin rol oynayacak.      Bilgili, inançlı, vatansever bir nesil yetiştirmek görevi de eğitim kurumlarımıza ve öğretmenlerimize düşmektedir. Milli Okul, Milli Devlet sloganı hayata geçmelidir.

            Türkiye üzerine büyük oyunlar oynanmaktadır. 200 yıllık bir geçmişi bile olmayan farklı ırk ve milletlerden oluşan ABD’de yaşayanlar “Biz Amerikalıyız” dedikten sonra binlerce yıldır birlikte yaşadığımız Kürt’lerle Türk’ler biz “Biz Türk’üz, Türkiye’de vatanım” niçin demesinler?

 Düşmanlarımız, “böl, parçala, yok et” taktiğini kullanarak bizi yok etmeye çalışmaktadırlar.  

 Zira “Orta Doğuda güçlü ve kalkınmış bir Türkiye” onların çıkarlarına ters gelmektedir. Batı ülkeleri güçlü bir Türkiye’yi aralarına almamak için sürekli yeni bahaneler üretmektedirler. Türkiye’nin öncülüğünde Türk Dünyasında ortak alfabe ve ortak yazı diline geçiş mutlaka sağlanmalıdır. Türkiye’nin öncülüğünde kurulacak bir Türk Ortak Pazarı sayesinde Türkiye, dünyanın sayılı ülkeleri arasında olacaktır.

            İşte O zaman dostlar, büyük ülkümüz gerçekleşecek ve 21.Asır, Türkiye’nin ve Türk dünyasının Asrı olacaktır.

Bu haber 4401 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi