Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

POLİS VEKİL DÖVDÜ

Fazlı GÜVENTÜRK

07 Nisan 2009, 15:35

Fazlı GÜVENTÜRK

POLİS VEKİL DÖVDÜ

            Yaklaşık çeyrek asırdır güzel yurduma cehennem azabı çektiren ve binlerce cana mal olan bölücü terör örgütü PKK’nın eli kanlı liderinin doğum günü dolayısıyla yandaşları tarafından yapılan etkinlikte hayatını kaybeden iki insan oldu. Kim olduğuna bakmadan üzüldük. Yazık oldu derken bazı ekranların haberleri veriş tarzına daha çok üzüldük.

            İmralı’da yatıp her türlü lükse sahip olduğu halde bir türlü memnun edilemeyen bölücü örgütün başının doğum günü münasebetiyle doğum yeri olan köye akın eden ve önderliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında legal siyaset yaptığını söyleyen bir partinin milletvekillerinin yapığı gösteri birilerine ders olacak nitelikte bir olaya dönüştü.

            Başlangıçta görünen “masum bir doğum günü kutlaması ne olacak sanki” görüntüsünde olan olayın derinlerinde devlete başkaldırı vardır. Bu kadar ağır mı? Evet, bu kadar ağır. Devletin bölücülükten yakalayıp, yargılayıp, mahkûm ettiği bir katilin ardından bu denli gözü kara giden insanlar masum bir isteğe sahip olamazlar.

Bugün devletin otoritesini sarsıp, yarın olmadık isteklerle devletin karşısına gelecek olan bu taleplerin ülkeyi bölmek amacı taşıdığı muhakkaktır. Hatta daha ileri giderek ülkenin tamamına tahakküm etmeye çalışmaları çokta uzak ihtimal değildir. Bugün verdiğiniz tavizin yarın başınıza ölçüsüz bela olacağı kati’dir.

Eğer “ne var bunda bırakın lider bildikleri kişinin neyini kutlarlarsa kutlasınlar. Arkalarına da işbirlikçi siyasileri alabilirler” derseniz yanılırsınız. Bu sadece bir doğum günü partisi değil. Ellerine bir kravat, bir cüzdan alıp ya da bir gül ile doğum günü partisi yapmıyor bunlar. Bu nedenle çok ciddi düşünmek ve taviz vermemek gerekiyor. Elbet kafatası milliyetçisi değilim. Ama Türk olmaktan gurur duyuyorum ve bu hareketlerin Türklüğe zarar verdiğini düşündüğümde de içim yanıyor. Bu yangını söndürmenin bir parçası olarak sizinle paylaşma ihtiyacı duyuyorum.

Ekranlarda bu olayı izlerken her zaman sözünü ettiğim densiz kanallardan biri haberi veriyor ve altına “ polis vekil dövdü” yazıyor. Haberi tüm kanallardan izlediğinizde DTP Diyarbakır milletvekili olan bayanın polisin üzerine nasıl yürüdüğü, nasıl emirler yağdırdığı, nasıl bağırdığı ve nasıl polisi iteklediğini açıkça görüyoruz. Hal böyle iken vekil dediğimiz bayanın yanında duranlar tarafından küfürler ediliyor polise karşı. Bu itekleme esnasında vekilin polise darp yaptığı görünüyor ve ortalık karışıyor. Taşlar sopalar havada uçuşuyor.

Kimsenin şiddete maruz kalmasını istemeyiz. Kimse böyle bir olayı yaşamasın. Ancak ciddi bir tahrik var. Üstelik hem asker hem polis bundan önceki tahriklere gelmiyor. Kimi askeri düzende zafer işareti yaparak yürüyor, kimi sloganlar atıyor, kimi işaret ve söz ile olmadık hakaret ediyor güvenlik güçlerine. Ona rağmen sabır taşı oluyor bu bağrımızdan çıkan güvenlik güçleri.

Hep söylüyorum. Şeytan şeytanlığını yapacak elbet. Meleğe düşen meleklik yapmaktır.

Bu bölücüler işlerini yapacaklar, onlara biçilen rol bu. Burada garipsenecek olay tarafsız diye kendini lanse eden basının bu çirkinliklere alet olması. Kimse haber yapma demiyor. Tabi yapacaksın. Halkta görsün kimin ne olduğunu. Ancak güvenlik güçlerini küçük düşürücü, yıpratıcı haber yapmak ve bu yanlış bilgiyi defaten ekranlara getirerek halka dayatmak doğru değil.

Hep söylüyorum içinde benimde deryada damla kadar payım olan basının bu hatalara düşmemesi. Tarafsız ve birlik beraberliği zedelemeyen yayınlar yapılmalı. Kime ne faydası oldu bir düşünün “polis vekil dövdü” haberinin.

Ha dayağa karşıyım tabiî ki ama vekil teröristlerin vekili durumuna gelince insan düşünüyor. Acaba…

Selam ve dua ile…

Bu haber 3531 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi