Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

MUHSİN BAŞKAN

Fazlı GÜVENTÜRK

31 Mart 2009, 16:36

Fazlı GÜVENTÜRK

MUHSİN BAŞKAN

Türkiye bu acıyı hissedeli birkaç dakika oldu bu yazıyı kaleme alırken. O talihsiz helikopter kazası haberinin üzerinden saatler günler geçti. Maalesef önce beş cesede ulaşıldı. Altıncı bulunamadı. Sonra altıncıyada ulaşıldı.

Nefesimizi tuttuk tüm Türkiye gibi bekledik. Diledik ki yaralı kurtulsun. Diledik ki bir mağaraya sığınsın. Diledik ki sporcu kişiliğini göstersin bize. İradesine sahip olduğunu göstersin. Gördüğü işkencelere dayandığı gibi dayansın hayata tutunsun ve yüzünü güldürsün tüm Türkiye’nin.

Ancak maalesef helikopter enkazının bulunmasından birkaç saat sonra Muhsin Başkanın cesedine ulaşıldı. Maalesef bir zamanların yeri göğü inleten 12 Eylülünden nasibini almış yaklaşık yedi buçuk yıl cezaevinde kalmış ve görülmedik işkencelere maruz kalmıştı. Ama ölmemişti. O işkencelerden kurtulmuştu. Ancak maalesef bu kar ile kaplı dağların zirvesinde vermişti canını.

Zirvede yaşadı Muhsin Başkan. Hayatında hiç sapması olmadı çizgisinden. Sert bir kafatası milliyetçisi olmadı ama tam bir milliyetçiydi. Aynı zamanda bağnaz bir dinci değildi. Ama iyi bir aydın Müslümandı. İnandığı gibi yaşayan yaşadığı gibi inanan biriydi.

Muhsin Başkan güzel insandı. Bir kere yüz yüze konuşma fırsatı oldu. MHP’den yeni kopma zamanında bir arkadaş vasıtasıyla görüştük. Yaklaşık bir saat üç kişi baş başa konuştuk. Hani derler ya büyük insan belli olur diye. İşte onun büyük insan olduğunu o gün gördüm. Fikirleri, davranışları, konuşması, misafir ağırlaması ve fikirleri dinlemesiyle büyük insandı. Mesleğim dolayısıyla görüşmek fırsatı olmadı yüz yüze bir daha. Ama o zirvedeki büyük insan yine zirvede ve büyük olarak aramızdan ayrıldı.

Son konuşmasında söylediği “acı zülüm bir helikopter tuttuk” sözündeki “acı zülüm” sözcükleri onun bizden yani Anadolu’nun bağrından olduğunun kelimelere dökülmüş haliydi.

Şimdi basında ne büyük insan olduğu vurgulanıp durulacak. İnsanlar onunla ilgili anılarını anlatacak. Büyük Birlik Partisi ve ailesinin içine kor düştü. Partide yeri zor doldurulacak bir kişiydi. Yeri dolmayacağından unutulmayacak uzun süre. Ailesinin gönlünden ise çıkmayacak elbet. Tüm bunlardan öte sevenlerinin inanın kolay unutacağını sanmıyorum.

Muhsin Başkanın bizzat bildiğim ve takip ettiğim güzel özellikleri vardı. İnşallah ebedi âlemde de o insan güzel yaşar. Belki siyasi anlamda bu cihanda arzuladığı yere gelemedi. Ama inşallah öteki âlemde istediği olur.

Sen unutulmayacaksın başkan. Hele 28 şubatta haksızlığa karşı dik duruşun inanın demokratım diyen herkesin göğsünü kabarttı. O dik duruşun her güzel halin gibi unutulmayacak.

Senin ardından çok şey söylenecek. Bazıları seni Ergenekon ile bağdaştıracak. Ama biliyoruz ki sen vatanını seven ama demokrasiyi de hayatın kadar seven biriydin. Kim ne derse desin.

Ardından dua ediyoruz başkan. Ellerimiz açtık ebedi cihanda mutlu olman ve zirvede yaşaman için dua ediyoruz.

Selam ve dua ile…

 

Bu haber 3748 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi