Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

AVUÇ OVUŞTURMA

Fazlı GÜVENTÜRK

29 Mart 2015, 18:58

Fazlı GÜVENTÜRK

AVUÇ OVUŞTURMA

            Benim yazılarımı takip etme âlicenaplığını gösteren kardeşlerim bilirler siyaseti ne denli az sevdiğimi ve aktif olarak beş yıldan fazla sürdürdüğüm siyasete severek nasıl ara verdiğimi.

            Şükürler olsun kendimizi biraz geri çektik ama aktif yapmadığımızın siyasetin içinden de tamamen kopmanın mümkün olmadığını gördük. Şimdilerde aday adayı olan birbirinden değerli tanıdığımız dostlarımızın ziyaretleri ile sohbetlerin koyuluğu ile yine içine giriyoruz siyasetin.

            Yine bilen bilir konuları size kendimce aktarırken tarafsız olma gayretine girerim. Tarafsızlığım vatan olunca, millet olunca, bayrak olunca, din olunca kalmaz ve bu değerler uğruna ömrümün en güzel yıllarını verdiğim severek verdiğim için bu konuda hep taraf olurum. Tarafsızlığım partiler ile ilgili konularda daha çok olur.

            Dün akşam yine 17 den itibaren ekranların karşısında günün yazılı basından takip ettiğimiz bayat haberlerini bir yana iterek tazelerini izlemeye başladık. Saatler biraz ilerlediğinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Çankaya köşkünün Başbakanlığa devri sonrasında yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sonunda açıklama yapmak için kameralar karşısına geçti.

            Mutat açıklamalar beklerken birden ülkenin en az dokuz şiddetinde sarsılacak kadar önemli açıklamasını izlemeye başladım. Bugün sosyal medyada bir sunucunun resimleri geçiyor açıklamalar karşısında gözleri fal taşı gibi açılmış. İzde de aynen öyle oldu. Her cümlenin sonunda “yok canım, Allah Allah, nasıl olur” kelimeleri döküldü dilimizden, kulaklarımıza inanamadık.

            Akparti’nin kurmayı demek bile az geleceği adeta Akparti’nin üç saç ayağından biri olan Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin adeta değişmeyen başkanı Melih Gökçek arasında yaşananlar bizi bu denli şaşırttı.

            Şimdi bu olay karşısında herkesin bir sözü olacak elbette ve muhalefet tabi olarak bu olayı en ince detayına kadar işleyecek. Hakkı değil mi böyle bir olayı bulmuşken kaşıması, elbette hakkı. Muhalefet yapıyorsa ve iktidar partisini iki önemli şahsiyeti bu gollük pası vermişse muhalefete onlarda bu voleyi vuracak ve bu gölü atacaklardır.

              Bu yazıyı kaleme aldığımda henüz olay çok sıcaktı ve Arınç’ın sözlerine Gökçek’in ilk cevabı gelmişti. Bira daha temkinli bir cevap verdi ama verdi.

            Şimdi herkes konuşacak bence Başbakan olaya el koyup ilk fırsatta ikisi ile de görüşecek ve olayın nihayetlenmesini sağlayacak. Doğru olan da budur. Ama  bu olay ne kadar durulur veya nereye kadar durulur bilinmez.

            Burada üç konuya dikkat çekmek istiyorum.

            Birincisi; bu kavganın ardında kimler var. Bunu tarih gösterecek. Yani sadece bir Bülent Melih kavgası mı yoksa ardında Cumhurbaşkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı mı var? Yani güçler dengesinin bir savaşı mı bu yoksa kamuoyunda görüldüğü kar mı sadece. Bu önemli ve tarih belirleyecek bunu.

            İkincisi ben iki dostun kader arkadaşının biri diğerinin ayağına bastığında bu kadar feryat etmesini siyasi de olsa rakibine bu kadar koz vermesini uygun bulmuyorum. Dostluk bu değildir. Efendim yanlışına ortak mı olsun. Tabii ki hayır. Ama yanlış yaptığını önceden ikaz ederek ve gerekirse parti içinde en ağır şekilde karşılığını vererek düzettirmeli idi.. Bu ikisi içinde geçerli. Şimdi ne oldu da bir birinizin boğazında düğüm oluyorsunuz.

            Üçüncüsü ise; bazılarının avucunu ovuşturmasıdır. İnanın boşa olur buda. Bu insanlar belki böyle bir hata yaptı ama aynı zamanda oturup konuşacak kültüre de sahipler. Biri ağabeylik yapar oturup konuşur özür dilerler. Çünkü onların yol arkadaşlığı çıkara ve kişiye dayalı değildir. İyi biliyorum çünkü bu jenerasyonun içerisinde anadan babadan bir ağabeylerim de var. Muhalefet elbet siyaset yapacak ama özellikle bazı gazeteci denilen tarafsızlığını yitiren zatların bu olaydan nemalanması mümkün değildir.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 2770 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi