Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HAYIRLISI HANGİSİ

Fazlı GÜVENTÜRK

16 Nisan 2011, 10:53

Fazlı GÜVENTÜRK

HAYIRLISI HANGİSİ
            Seçimler yaklaşıyor dedik, parti dedik, siyaset dedik, aday adayları dedik, yetkin insanlar dedik, etkin adaylar dedik, samimiyet olsun ama yeterlilikte olsun dedik, temsil edebilecek olsun dedik, burnu havada olmasın dedik, bizden biri olduğunu göstersin dedik.
            Dedik
            İşlem tamam. Birinci aşama tamam. Adaylar belirlendi. Partiler en iyisi olduklarını düşündükleri veya en fazla oyu getirecek diye düşündükleri adayları tespit edip görücüye çıkardı.
            Kırıkkale’de ilk defa genel seçimleri yaşıyorum. Elbet genel seçimleri biliyoruz, oy verdik, propaganda takip ettik, çeşitli görevlerle mitinglerde bulunduk, adaylarla görüştük, partilerin ve özellikle hangi bölgede bulunuyorsak oradaki siyasetin röntgenini çektik.
            Ama tüm bunlar dışarıdan bakmaydı.
            İşin içi farklı, siyaset içinde olunca daha farklıymış.
            Bu ilk sivil genel seçimlerimizde çok şeylere tanık olduk. Hırs, arzu, yetenek, öne çıkma, aday adayı olduğu halde tepeden bakma, komedi gibi birçok olguyu gözledik.
            Tüm partilerin aday adayları ile yakından ilgilendik. Bazıları ile bizzat görüştük. Bazıları ile uzaktan kesiştik.
            Partilerin pek çoğunda gerçekten inisiyatif alabilecek, kayıtsız şartsız el kaldırmayacak, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile hak eden, temayüz etmiş adaylar vardı. Ha tersi yok muydu? Kesinlikle vardı. Yani bir yolla emsallerinden bir adım ilerde olup isim duyulsun düşüncesinde olan yok muydu? Vardı. Ama geçti gitti. Bitti artık. İnşallah değerlendirici konumda olanlar halisane çalışanlar halisane duyguda olanlar ile bu türleri iyi süzerler bundan sonraki işlerde.
            Görüldü ki tüm partilerin adayları çeşitli dengeler göz önüne alınarak tespit edildi. Bazıları belki adam yokluğundan bir yerlere konmuş olabilir. Ama onlar zaten çokta iddialı değil.
            Akparti bir bakanı bölgeye göndermek ile ardından bir Genel Müdürü sıraya koymakla ve hemen ardından eski vekili getirmekle Kırıkkale’ye asıldığını gösteriyor. Akpartili aday adaylarının içinde bu sıralamada yer bulacak onlar gibi pek çok değerli siyasetçi vardı. Tercih bu yönde oldu. Artık kimsenin eğrisi doğrusu demeden bu sıralamaya destek olması doğru olandır.
            MHP Osman Durmuş gibi mecliste ciddi çalışma yapan ve tepki var dense de destekçisi çok olan bir adayı koymakla ve ardından gelenlerin de kuvvetli adaylar olmasıyla Kırıkkale’ye önemi gösteriyor.
            CHP birinci sıra adayı eski vekil ve yöresi Keskin olması dolaysıyla kuvvetli yöresel desteği var. Ardından gelenler temayüz etmiş kişiler.
            DSP’si, HASPARTİ’si, Saadet partisi ve diğerleri ellerinden geldiğince kuvvetli adaylar koydular.
            Bu Kırıkkale’nin önemli olduğunu gösteriyor. Partiler için önemli olan Kırıkkale’de mikrofon artık seçmende. Bakalım Bakanına, Genel Müdürüne mi sahip çıkacak, yoksa mecliste kürsüde etkin olan Eski Bakanına mı, yoksa yöresel gücü olana mı destek verecek.
            Bir adayımıza “Allah gönlünüze göre versin” dedim. “Yok” dedi. “gönlüme göre vermesin yaradan. Hayırlısını versin. Çünkü gönlüm hayırsız olanı da isteyebilir. Bu nedenle hayırlısını versin” dedi.
            Çok doğru. Bazen insan nefsinden dolayı istedikçe istiyor. Ama hayırlısını istemek doğru olanı. Bu nedenle inşallah Vatan için, Millet için, Ülkem için, Kırıkkale için ve seçilecek kişi için inşallah hayırlısı olur.
            Selam ve dua ile…

Bu haber 4218 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi