Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

İŞİN ZOR MEMUR KEMAL

Fazlı GÜVENTÜRK

12 Ekim 2010, 01:49

Fazlı GÜVENTÜRK

İŞİN ZOR MEMUR KEMAL

            Hani daha düne kadar Türk milletinin bir ortak kanaati vardı. “Bazı partiler iktidara gelebilir. Hükümet kurabilir, ancak kesinlikle ülkenin bazı kesinlerine hükmedemezler” derlerdi.

            Yitirildi bu çarpık düşünce. Aslında çarpık değil doğruydu. Yüzde bilmem kaç ile iktidara gelmiş bile olsan hükmetmekte sıkıntı duyarlar, devletin bazı kurumları tarafından hükmetmen engellenirdi. Şimdi bu hükmetme durumu el değiştirdi. Demokrasinin gereği olarak hükmetme durumuna artık seçilmiş ve halkın oyunu almış siyasiler yapıyor.

            Doğrusu bumu? Elbet bu. Yani kraldan çok kralcı durumda olanlar veya devletin tek sahibi olduğu sav’ında olanlara “geri durun artık halk var ve onun yetki verdiği insanlar var” diyen bir anlayış var.

            Bu hükmetme siyasi partiler içinde de aynı geçerliğini koruyor. Yakınlarda örneklerini yaşadığımız olaylar oldu partiler içindeki bu vesayetçi anlayışın oluğuna dair.

            İşite saadet partisi. Numan kurtulmuş seçildi partinin başına geçti. Ancak hükmetme sorunu yaşadı. Hoca yıllarını siyasete vermiş ve daha öncede değindiğim gibi bir döneme damgasını vurmuş bir insan. Ama ne yaptı. Numan beyin hükmetmesine izin vermedi.

            Cumhuriyet halk partisinde de durum farklı değil. Deniz Baykal’ın talihsiz bir olayından sonra genel başkanlığa gelen ve seçim kazanan Kemal Kılıçtaroğlu hükmetmekte zorlanacak gibi görünüyor.

            Referandum süresince çeşitli vaatlerde bulunan Kemal Kılıçtaroğlu’nun bir vadide başörtü yasağını kendilerinin çözeceği yönündeydi. Yapar yapmaz, çözer çözme, adım atar veya atmaz bilmem ama bu yönde bir beyanı ve iradesinin olduğunu gördük.

            Bu nedenle muhalefet gömleğinin dar geldiğini söyleyen ve genel seçimlerde iktidar bekleyen Kılıçtaroğlu’nun işi zordur.

            Ancak; O anlayış yani o düşüncenin elemanları hemen aksi açıklamalara girişti bile. Parti liderinin aksi yönünde beyanların arkası kesilmiyor. Liderin bu beyanıa karşı olmaz düşüncesinde olanlar feryadı hızlandırdı.

            Ha tabi olarak liderin her sözüne kayıtsız şartsız destek olunmasını beklemek demokrasiye ve insan iradesine terstir. Bunun bilincindeyiz. Düşüncesini açıklamanın ve irade göstermenin yerinde olduğunu kabul edenlerdenim. Ancak bu keşke gerekli ve milletin iyiliğine olan bir konuda olsaydı. Millete rağmen bir konuda dik duruş sergilemek veya millete rağmen bir konuda dayatma uygulamak parti içi demokrasi varmış gibi görünse de doğru değildir. Millet tokat atmasını bu güne adar bildi ve emin olun bundan gayride bilecektir.

            Başörtü Yaratanın bir emridir. Bunu kimse inkar edemez. Gerek kelamı kadimi okuma ve açıklamalarını anlama yeteneği herkesin bileceği ve hem de günümüzde islamın gereğini anlatmakla mükellef olan Diyanet işleri başkanlığının açıklamalarında mevcuttur.  O halde herkesin kabul etmesi gereken bir konuda hem Allah’ın kurallarına ve hem de halkın isteği doğrultusunda yapmış olduğu bir şeye karşı çıkmak neden?

            Öyle mahalle baskısı olur diye veya suni bir korku ile karşı çıkıp hakka ve halka rağmen Müslüman kadının başörtüsü ile uğraşmak ne insan olark ne siyasi olarak karşı duruşçulara bir şey katar.

            Buyurun bu konuda da referandum yapın. Görün bakalım evet oyları yüzde elli sekizde mi kalıyor yoksa 12 eylül anaysa kabulünden yani yüzde doksanlardan çok mu oy alıyor. Cesaret varsa buyurun.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4050 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi