Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Seçim yaklaşıyor

Fazlı GÜVENTÜRK

20 Eylül 2012, 13:21

Fazlı GÜVENTÜRK

Seçim yaklaşıyor

            Öncelikle önemli olarak belirtmem gerektiği ikazını aldığımdan hatırlatmak istedim. “Arınmaya yolculuk” adlı kitabın yazı dizisi şeklinde çıkan hali için okuyucularımız köşe yazısı bölümünden bakıyormuş ve görmediklerini beyan etiler. Oysa bu yazı dizisi yaklaşık on beş yirmi bölümdür kale haber internet sitesinde haberler yani gündem bölümünde yayınlanıyor. Eski bölümlere de “haber ara” bölümünden tarih yazarak ulaşılabilir. 03 Eylül 2012 den bu yana Pazar hariç her gün yayınlanıyor. İnşallah bir süre daha devam edecek.
            Ülkenin yoğun gündemi içerisinde yerelde neler oluyor. Yerel köşe yazarlarımız konuya değiniyor, takip ediyor. Ancak genel gündem o kadar yoğun ki yerele sıra gerektiği kadar fazla gelmiyor.
            Yine bugün yazacağımız konuda genel gündem ile karışık.
            Seçimler yaklaştıkça adımlar sıklaşıyor, safların oluşması için uygun adımların atılması yaygınlaşıyor. Kimin gönlünde seçimlerde aday olmak ile başlayan bu saf oluşturma düşüncesi, kiminin gönlündekinin seçilmesini sağlamak düşüncesi ile kendini gösteriyor.
            Aslında adım atmak için erken olduğunu düşünenlerin sayısı da oldukça fazla. Onlar ortalıktaki gri durumun yani belirsiz havanın dağılmasını bekliyorlar ve toz bulutunun kalkması için adım atmayı planlıyor.
            Belki bu iş Başbakanın kendisini parti tüzüğüne göre üçüncü defadan sonra seçime girmeyeceğim bağlaması gibi bizde kendimizi açıkça bağlıyoruz ama kesinlikle hiçbir yerde biç bir şeklide siyasetin hiçbir yerinde aday değiliz. Bazıları sağ olsunlar bir yerlere hep yakıştırdı, bazıları bunu iyi niyetli yaptı, ama bazıları da erken öttürmek için yaptı boynumuzun vurulması için.
            Biz kendimizi bu şekilde deklare ettikten sonra dönelim yerel seçim hazırlıklarına.
            Genel seçimlerde çokça söyledik. Önceden yatırım yaparsanız halkın önüne geldiğinizde kabul görürsünüz. Eğer toprağa sevgi ekmişseniz hasat zamanında biçmeye başlarsınız, aksi halde bunu daha çok yazacağım, çok söyleyeceğim ama aksi halde gereğini yapacaktır halk.
            Siyasetin şuanda bir yerlerinde olan insanlar için isimle söyledim, şu şöyle yapıyor bu böyle yapıyor diye. İsim olarak yazmaya da devam edeceğim. Seçimler yaklaştıkça kimin ne yaptığını halkın gördüğünü sadece bizde bir kez daha hatırlatmak veya bir yerlerinde olanları bir yerlerde olan olarak o gözle bakıp halka anlatmaya devam edeceğim.
            Kim ne yaptı bu yıllar içinde, kim halk için vatandaş için çalıştı, kim Kırıkkale halkı için dertlendi, gaile çekti kim nasıl olsa daha var veya nasıl olsa bir daha düşünmüyorum aymazlığı hareket etti. Dilimin döndüğünü, gözümün gördüğünü yazacağım ki seçimlerde hata yamayalım. Seçim yaklaştıkça başta gazeteciler olöak üzere herkesi görevini yapmaya davet ederek başlayalım.
            Selam ve dua ile…

Bu haber 3479 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi