Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

CEVABI SANDIKTA ALSINLAR

Fazlı GÜVENTÜRK

21 Nisan 2011, 09:06

Fazlı GÜVENTÜRK

CEVABI SANDIKTA ALSINLAR

            Vallahi ben kendi günahımı nasıl çekeceğimi bilmiyorum bu nedenle başkasının günahını almakta istemiyorum. Ama bu gündem oluşturan veto olayında pis kokular var.

            Her şeyden önce suçlu aramak yerine bu sıkıntı nasıl çözülür bunu güzel müzakere etmek gerekiyor.

            Ancak görülüyor ki çözüm makamında olanlar kendi çıkarları ile adım atıyorlar ve siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar.

            Suçlu aramak değil elbet bizim de amacımız. Yalnız ortada da bir suç var tabi olarak. Bunu vurgulamak gerekiyor.

            Ülkedeki seçim barajını bay pas yapma amaçlı olarak bağımsız adaylarla seçime girecek olan BDP’nin bu manevrasını anlamak mümkün. Zira bir baraj var ve bu barajı seçime parti ile girerek geçmek mümkün değil. Ha bu seçim barajı düşsün düşmesin o ayrı tartışma konusu. Uzunca ele alınması gereken bu konuda sadece şimdilik vurgulamak istediğim bizim ülkemizin özel bir durumu var. Yani özellikle başta terör olmak üzere bazı sorunlar çözülmeden barajı düşürme gayreti ülkede sıkıntı doğurur.

            Dönelim konumuza. Bu barajı atlamak için bağımsız aday çıkaran ve bu adaylarını bir parti ciddiyetinde yapan yani bağımsızları kendi başına bırakmadan başvuru yapan bu partinin bu tür sıkıntı olabilecek adayları neden aday gösterdiğini iyi irdelemek lazımdır.

            Sen partinin içinde kimin ne olduğunu bilemeyecek durumda mısın ki seçilmesi sakınca doğuracak adayları gösteriyorsun. Güvenlik ile ilgili sürekli sıkıntısı olan bir partinin üyelerinin pek çoğunun emniyet ve yasanın çarkından geçtiği vakadır. Hal böyle olunca birçoğunun mevcut yasalar ile sabıkalı olduğu bu partinin göstereceği adaylarda çok dikkatli olması gerekiyordu.

            Öyle yapmayarak gösterdikleri adayların veto yiyeceğini bildikleri halde aday göstererek ortalığı karıştırmak için bir bahane doğmasına neden oldular. Bu çok tehlikeli bir yaklaşım ve mevcut sıkıntıyı doğurduğu için yanlıştır.

            Yüksek Seçim Kurulu almış olduğu kararla tartışılır duruma geldi. Çok hızlı bir veto kararı ülkeyi birbirine soktu. Elbette mevcut yasalar ile hükmettiklerinden bu kararlar çıkıyor ama daha duyarlı karar alınması gerekiyordu. Mesela bir dönem önce vekil olanın kızlık soyadı ile yapılan arama neticesi deniliyor, önceki dönemde adaylıkta sıkıntı olmayanın şimdi engellenmesi deniyor, bu tür kararların dikkatli alınması gerekiyordu.

            Ülke hassas bir durumdan geçiyor. Kimse terör örgütüne ve onların uzantılarının yapmış olduklarına pirim vermiyor ve desteklemiyor. Bu zihniyette olanların davranış ve eylemelerini engellemek için can ortaya konulur, onda da sıkıntı yok. Kimse onların borazancısı da değil. Kimse demokrasi kayasının kovuğuna girmekte istemiyor.

            Ancak eğer bu ülkenin yaşam biçimi demokrasi ise bunun gereğini yerine getirmek gerekiyor.

            İstikrar ve barışçıl bir gündem varken, kardeşlik ile yaşama gayreti hâkimken neden bir provokasyona alet olalım ki. Bu provokeyi kim yapıyorsa ona engel olarak kendini dev aynasında gören bu partinin boyunun ölçüsünü sandıkta verelim. Sandıktan uzaklaştırmanın kimseye yararı yoktur. Tabi ki gerekli cevabı alsınlar ama sandıkta alsınlar.

            Selam ve dua ile…   

 

 

Bu haber 4174 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi