Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

TAŞI DELEN DEVAMLIĞIDIR

Fazlı GÜVENTÜRK

07 Ekim 2010, 19:07

Fazlı GÜVENTÜRK

TAŞI DELEN DEVAMLIĞIDIR

            Basının bir güç olduğu tartışılmaz. Hem de gerçekten önemli bir güç olduğu artık yediden yetmişe herkes tarafından kabul edilmektedir.

            Bir gücü kontrollü kullanırsanız, uygun kullanırsanız, etkili kullanırsanız güç size güç katar. Aksi halde bir boksörün savurduğu yumrukta dengesinin bozulması gibi eğer boşta kalırsa bu sözünü ettiğimiz güç insanın başını belaya sokar ve tabiri caizse iki seksen yere uzatır.

            Yaklaşık bir haftadır bazı kanalların ısrarla üzerinde durduğu Eskişehir eski emniyet müdürünün tutuklanması olayında gücün nasıl dengesiz kullanıldığını bir kez daha gördük.

            Karşılıklı çıkarılan iki üç gazeteci ile konu enine boyuna tartışıldı. Oysa yargıya intikal eden bir konuda kim olursa olsun bu kadar müdahil olmak işte gücü etkin kullanmamak olur.

            Bu insan uzun süre emniyetin etkili yerlerinde görevler yapmış. Gerçekten güzel görevlerde yaptığı söyleniyor. Yapmıştır da. Çünkü o makama gelen bir boş değildir. Mutlaka bir birikimi vardır ve o birikimi meslek hayatında en etkin şekilde kullanmıştır.

            Ancak;

            İnsanlar bazen hata da yapabilir. Yani belki zamanında hatasız şekilde görev yapmış olabilir. Ancak sebebi çok çeşitli olabilecek nedenlerden ötürü yanlış yola sapmış ta olabilir. Olumsuz uygunsuz kişilerin ağına düşmüş, nefsinin esiri durumunda olabilir.

            İşte bu durumda sizin şerefli olan geçmişiniz bir anda silinir. Efendim yıllarını üniforma içinde geçirmiş olduğun, terör ile etkin mücadele yaptığın, suçlu peşinde koştuğun, emrin altındakileri doğru ve zamanında, yerinde kullandığın, belki aldığın madalya, şerit, rozet, takdir, teşekkür belgelerinin hepsi bir anda tuzla buz olur dağılır gider.

            Bir hata diğer hataları doğurur. Atalarımız ne güzel söylemiş “damlaya damayla taş delinir. Taşı delen suyun gücü değildir. Damlarların sürekliliğidir.” İşte hatalar zincirinden senin tüm mukavemetin kaybolur, direncini yitirdiğin anda da her şey biter.

            Bu müdürün belki nefsinden belki hırsından belki iyi niyetinden yaptığı iddia edilen konular içinde durum böyledir. Suçlu olduğu savı olan biri ile görev dışında irtibatta olması ile başlayan bir zincir şeklinde devam eden olaylar var işin içi yüzünde.

            Cemaatlerle ilişki içinde olması ve daha sonra ne olduysa onlardan koparak bir süre sonra anti cemaat ilişkileri içine girmesi ve yazmış olduğu bir kitap sonunda başına gelen olaylar zinciri bu.

            Ha bazılarına göre bu iddialar kitaptan önce ortaydaymış. Kitap bir nevi savunma aracı olarak kullanılmış eğer öyleyse gerçekten iyide yapmış çünkü kitap yok satacak kadar çok basılmış ve satılmış. Hem müdüre iyi para kazandırmış ve hem de sesinin sayısız kişilere ulaşmasını sağlamış. Elbette istihbaratta çalışan birinin psikolojik harbi bilmemesi mümkün değil. Bu durumda psikolojik bir harbin parçasıdır.

            Bu kişinin evli olması ve evliyken birde sevgilisinin olması kimseyi alakadar etmez. Onların muhatabı eşi ve “öteki” kadının ailesidir. Burada etik olmayan yargıya düşmüş bir konuda savunanların veya yerenlerin bu kadar yırtınırcasına taraf olma gayretidir. Ya suçluysa bunu savunan gazetecilerin durumu ne olur? Veya suçsuz bulunur da masumluğu ispat edilirse yargısız infazcıların hali nice olur?

            Bırakın yargı görevini yapsın. Yapsın ki bizimde yargıya ve hukuk devletine olan inancımız sarsılmasın.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3691 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi