Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

DUALARLA ADAYLIK

Fazlı GÜVENTÜRK

23 Mart 2011, 23:08

Fazlı GÜVENTÜRK

DUALARLA ADAYLIK

            Dua, kulun ümit dalı ve Rabbine bağlılığının en güzel ifadesidir. Dua, cennet yollarını açan, kalbe safa, ruha gıda veren ve ebediyet serinliğini tattıran vecd halidir. Dua, mümin için eşi bulunmaz bir silah, ümit gecesinde hayırlı bir sabah, bela, şiddet ve felaket çemberinden kurtuluş ve felahtır. Dua, yerde nur, gökte nur, sağda nur, solda nur ve kul için bir tükenmez huzurdur. Dua, Hak kapısının halkasını tutmak, çırpınan gönüllere ilahi rahmeti dilemektir. Dua, kulun şerefini artıran, iki âlemde de yüzünü ak eden, bir güzellik bulutu halinde rahmet katrelerini gönül toprağına döken en hayırlı şeydir. Nihayetsiz kudret ve sonsuz Rahmet sahibi Mevla’mız buyuruyor ki:"Kullarım (Habibim) sana beni sorunca(haber ver ki)işte ben muhakkak yakınımdır. Bana o dua edenin davetine icabet ederim.(Bakara:186)

            Kırıkkale’nin Akparti aday adayları ile temayül yoklaması öncesi görüşmelerimiz oldu. Pek çoğu şeref verdi, onur verdi geldi ziyaret etti. Birkaç tanesi telefon etti ve gelememe durumunu söyledi. Birkaç aday adayımız gelmedi ve yakınları vasıtasıyla irtibatımız oldu. Sanırım iki üç aday adayımız ile hiç yakınlaşmamız olmadı.

            Size basit gelebilir. Siz “ne olmuş yani” diyebilirsiniz. Size normal gelebilir. Ama bence çok önemli.

            Sevindiren kısmı şu.

            İrtibatımızın olduğu tüm aday adayları tam bir teslimiyet içindeler. Aday olmalarının ve daha sonra da seçilip seçilememe durumlarının Rabbin bir takdiri olduğunu beyan ettiler.

            Ne güzel.

            Bravo vallahi.

            İnsanların bu derece inanmış olmaları, inançlarının ilahi adalet temeline oturmuş olması çok güzel.

            Siyaset hırs işidir dedi birsi. Ama bu hırs kesinlikle inancın itikadın önüne geçmez, geçmemelidir dedi.

            Ne güzel. Elbette inanacaksın, elbette ben olacağım diyeceksin, elbette bir yerler ile görüşeceksin. Ama bunların hepsinin sonunda takdiri Allaha bırakıp boyun eğeceksin.

            Güzel olan görüştüğümüz (alfabetik sıraya göre J) Abdurrahman Keskin, Bekir Çalkan, Gülay Akgün, Hacı Filiz, İhsan Kurtoğlu, Murat Yılmazer, Mustafa Özbayrak, Mürsel Akçay, Nebi Şahinli, Nuh Dağdelen, Oğuz Kağan Köksal, Orhan Aytekin, Osman Acar, Salih Kurnaz, Salim Bozdemir, Turan Kıratlı, Turgut Özdek hepsinin ağzından dua ve hayırlısını dileme eksik olmadı.

            Siyasi bir durum denilebilir, gerektiği için böyle yapılıyor denilebilir, başka bir çok yakıştırma yapılabilir ama benim gözlerinden aldığım izlenim gerçekten itikat içinde söyledikleri yönündedir.

            Başka partilerde de eminim bu itikat vardır. Bu teslimiyet vardır. Değişik vesilelerle görüşme durumu olan birkaç değişik parti aday adaylarının da ağzından bu teslimiyeti duydum ve sevindim.

            Teslim olmayıp ne yapacaklar demeyin sakın. Biz ne imanı zayıf, biz ne kendini erişilmez, biz ne burnu yere düşse almaz siyasetçiler ve devleti yöneten, yönetmeye talip insanlar gördük.

            Duayı yapın, çalışın, gönlünüzden geçsin en güzeli. Ancak unutmayın şeytanın bir hesabı varsa rabbinde bir hesabı vardır. Hayırlısını dilemeyi unutmayın. İçinizden bin kere tekrarlayın.

            Selam ve dua ile…

           

Bu haber 4584 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi