Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

UNUTULMAZ CEVVALLER

Fazlı GÜVENTÜRK

04 Nisan 2012, 19:39

Fazlı GÜVENTÜRK

UNUTULMAZ CEVVALLER

            Unutmak insanın doğasında var galiba. Kindar olmamak ve yapılan kötülükleri unutmak kadar, hayatta karşılaşılan olumlu davranış ve eylemleri de bir o kadar unutmamak, hatırlamak lazımdır.

            Yaşam içerisinde karşılaşılan olumlu olayları hatırlamak kişiye rahatlık ve huzur verdiği kadar, anlatılması ve etraf ile paylaşılması durumunda da hem örnek olur hemde bir vefa borcu yerine getirilmiş olur.

            Bugün başlayan ve bir hafta devam edecek olan polis haftası nedeniyle bizimde hatırladığımız polisler oldu. Olumlu ve olumsuz davranışları ile hafızamızda yer edenleri unutmadığımızı paylaşalım istedik.

            Kırıkkale emniyet müdürü Kadri Kartal’ı nasıl unutalım. Efendi tavrı, mütevazı kişiliği ile astları tarafından sevildiği kadar eminim üstleri de seviyordur. Bir yerde yapılan yapılmayan her şeyden o yerin amiri sorumludur. Belki büyük şehir statüsünde değil ilimiz ama çok farklı kültürlerin birleştiği bir yapıya sahiptir. Bu yapı haricinde nerdeyse Türkiye’nin yarısının ulaşımında kullandığı geçiş noktası üzerinde. Hal böyle olunca asayişi sağlamak bir o kadar sıkıntılı. İşte bu sıkıntı içerisinde ekibi ile birlikte gecesini gündüzüne katarak, her yerde var olmaya çalışmasını, ciddi görünümü altındaki sevecen tavrı, hele protokolde bile etrafına yeni memur heyecanı ile “önleyici”  bakışlarını nasıl unutalım.

            Emniyetini içinde Aydın Görüşlü, Çalışkan şube müdürlerini, müdür yardımcılarını nasıl unutalım. Bu Çalışkan müdürlerin Kırıkkale vatandaşına hizmet çabasını, çocukların eğitimi için çırpınışlarını, düzenlemiş oldukları Anıtkabir, Çanakkale gezilerinde çocukların gülüşünden mutlu olduğunu nasıl unutalım.

            Komiser Ahmet ile birlikte, karmaşık trafiği düzenlemek için anası ağlayan polis Muammer Güneşi nasıl unutalım. Hele görevi bittiğinde çay içmek için oturduğumuzda egzoz dumanından burnunun içine kadar “is” olduğunu, buna rağmen evine helal kazanç götürmenin mutluluğunu gördüğümüzü nasıl unutalım. 

            Kendilerinden sonra gelecek meslektaşlarını yetiştirme gayreti ile öğrencilere tüm bilgilerini veren polis okulunun neredeyse görmediği kurs kalmayan komiser Haydar’ını, aynı şekilde uzaklarda, Erzincan’da aynı gaileyi çeken Komiser Murat’ı, Komiser Recep’inin bilgi aktarma yarışını, neredeyse tüm vakitlerini öğrencilerine ayırmasını, onlarla memleket hasreti çekip onlarla mutlu olmalarını nasıl unuturuz.

            “Komutanım Özel harpte sizin askerinizdim ben” diyerek her işimize koşan, eski özel harpçi, şimdi geçici dinlendirilen Afyon’lu Ahmet’in büro işinden nasıl sıkıldığını, biran önce ekibine kavuşmak için şafak saydığını,saygılı ve efendi tavrını, nasıl unutalım.

            Hakkari’den Urfa’ya tüm dağları gezen M-16’lı volkanın eşinden çok dağda arkadaşlarını gördüğünü, babasının ölümünde bile operasyondan inip sonra cenazeye katıldığını nasıl unutalım.

            Kendi canından aziz bildiği Valisini koruma çabasındaki Mehmet’in itaatini, nerdeyse abartarak valinin olmadığı ortamlarda bile vali emniyeti alma gayretini, koruması olduğu valiye saygı ve sevgisini nasıl unuturuz.

            Beş dakika zafer caddesine fazla park ettik diye bir sürü etiketli arkadaşa cezasını yazan ismini bilmediğim kardeşimin kibarlığını, tebessümünü nasıl unuturuz.

            Ve nasıl unutalım, maaşını yetirme gayretinde olan her göstericinin taş attıklarını, vekilim diye bilinen kadından tokat yiyen ama soğukkanlılığı ile katliamın önüne geçeni, emekli olup üç kuruşluk maaşı ile oğlan everip, kız çıkarma gailesinde olan polislerimizi. Şehit olup toprağa düşenleri, gazi olup etrafından sayı bekleyenleri nasıl unutalım. Unutursak gözümüze dizimize durmaz mı?

            Daha da hiç unutmam sizi cevvaller. Çünkü baba mesleğini seçen sizden biri oldu benim evlat.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3670 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi