Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BAŞKASI İÇİN İSTEMEK

Fazlı GÜVENTÜRK

27 Kasım 2011, 16:49

Fazlı GÜVENTÜRK

 

BAŞKASI İÇİN İSTEMEK

            “Mehmetçikler” görev yerlerinde gözü düşmanda nöbet beklerken “Mehmet bey”lerin işi tamam. Bedelli çıktı. Şimdilik “Mehmediyelerin” yani vicdani retçilerin işi bir başka bahara kaldı.

Dersim olayları ile ilgili tartışmalar tüm hızıyla devam ederken sizi zaman zaman yaptığım gibi gündem dışı bir yere taşımak istiyorum izninizle.

Siz başkası için en son ne istediniz. En son başkası için ne dilekte bulundunuz. Düşünüyorum ben zayıfım zayıf. Bir dost ötesi kardeş bildiğim insandan gelen elektronik iletiyi sizinle paylaşmak istedim.

  Bir yolcu gemisi yolculuk esnasında kopan bir fırtınada batar ve içindekilerden sadece iki adam küçük ve ıssız bir adaya yüzmeyi başarırlar. Ne yapacaklarını bilemeyen bu iki kazazede Tanrı’ya yalvarmaktan başka çarelerinin olmadığına karar verirler.

Fakat kimin duasının daha güçlü olduğunu anlamak için adayı ikiye bölmeye karar verirler ve adada karşılıklı olarak yaşamaya başlarlar.

İlk diledikleri şey yiyecektir. Ertesi sabah, birinci adam kendi tarafında dalları meyve dolu bir ağaç bulur ve ağacın meyvelerinden yer. Diğer adamın alanı ise hala çoraktır! 
            Bir hafta sonra, birinci adam yalnız olduğu için kendisine bir eş diler. Ertesi gün bir kadın yüzerek birinci adamın tarafına gelir. Diğer tarafta yine hiçbir şey yoktur!
            Hemen sonra birinci adam bir ev, giysiler ve daha fazla yiyecek diler. Sihirli bir değnek değmişçesine tüm istedikleri kendisine verilir. Fakat ikinci adam hala hiçbir şeye sahip olamamıştır!

En sonunda birinci adam bir gemi diler böylece karısıyla birlikte adayı terk edebilecektir. Sabahleyin kendi tarafına demirlenmiş bir gemi bulur. Birinci adam karısıyla birlikte gemiye biner ve ikinci adamı adada bırakmaya karar verir. Onun hiç bir dileği gerçekleşmediği için Tanrı’nın nimetlerine layık biri olmadığını düşünür.
            Gemi kalkmak üzereyken birinci adam cennetten yankılanan bir ses duyar, “Neden arkadaşını adada bırakıyorsun?”

“Bana gönderilen nimetler sadece bana aittir çünkü onlar için ben dua ettim,” diye cevap verir birinci adam. “Onun duaları kabul edilmedi o yüzden o hiçbir şeyi hak etmiyor.”
            “Yanılıyorsun!” diye azarlar ses birinci adamı. “Onun sadece tek bir dileği vardı ve kabul ettim. Eğer etmeseydim sen gönderdiğim nimetlerin hiç birine sahip olamazdın.”
            “Allah’ım ne olur söyle bana” dedi birinci adam, “Ne diledi de ona minnettar olmam gerekiyor?”

“Senin tüm dileklerinin gerçek olmasını diledi.”

Hepimizin bilmesi gerekir ki; Bize gönderilen nimetler sadece bizim dualarımızın sonucunda değil bizim için dua edenler sayesinde de gerçekleşir.

Bu göz ardı edilemeyecek kadar güzel bir hikâye... Benim bugün sizin için duam, tüm dualarınızın gerçekleşmesidir. Rahmet üzerinizde olsun.

Başkaları için yaptığınız şeyler kendiniz için yaptıklarınızdan daha önemlidir.

Dünyanın iyice karıştığı ve kendini bilmezlerin iyice alanları kapladığı bu zamanda başta ülkemiz için sonrada Kırıkkale için iyi şeyler dileyelim ki bu gemi ile birlikte kurtulalım. Yoksa ömrümüz boyunca sahilde ki kumların üzerine taştan yazı yazar geçen uçaklardan medet umarız.

Selam ve dua ile…

Bu haber 4271 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi